Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

1 hour ago, Desmond Bojčinski said:

:hail:

Kako ne voleti nemački 

danas se javljala u progam neka novinarka nemačkog dopisništva, a naše gore list... pola priča kao onaj splića što je išao u lidl po limun, a pola kao her flik.

izveštavala je sa protesta i sve vreme govori, nije bila štampeda... opasna štampeda :lol: 

izvinjavam se stanoposednicima!

• Replies 4.7k
  • Views 468.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

1 hour ago, bags said:

Da, kod mene se ta oblast oko grada zove Speckgürtel. (slaninasti pojas ili pojas slanine) 

Ovo postaje sve bolje i bolje 😂 

11 hours ago, Pixisis said:

Sve u svemu, mislim da je Shan Jan uskočio na vreme na taj talas. Za koju godinu taj gap će se zatvoriti ili bar suziti, a on će moći da kaže da je bio prvi. Ali vreme će već pokazati. Nama je lako, mi smo samo posmatrači 😃

Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina.

Ja sam pre 6 godina odlučio da se doselim i jedva skrpio za stan od 50m2 na Tesli. 29.500 je koštao.

A zauvek ću pamtiti trosoban stan u Drinskoj, blizu 80m2, prodavao se za 32.000. Nisam imao, jbg ...

Ali, dobro, taj stan bi verovatno zadovoljio sve zahteve, pa ne bih imao potrebe da tražim dalje/više, kao što se ispostavilo posle ...

Znaci cena skocila dva tri puta u 6 godina :gospode:

Mada stvarno mislim da nece ici ispod 1000 nikad vise u Pancevu. Mozda neki potres privremeni i to je to.

@Ardian kako ti je u Pancevu u odnosu na BG?

Odlično!!

BG mi je dok**čio još pre 15-20 godina, pa sam probao da nađem humanije mesto za život u NS. 

Jako sam pogrešio u proceni! :)

Mislim da sam to, konačno, našao u PA. 

Gužve - nikad. Parking - uvek. Sadržaji - svi. BG, ako zatreba - blizu.

I, meni veoma važno, treba i neke istorije, neke priče, svedoka prošlih vremena. Meni su u okruženju objekti stari 150-200 godina. Neki u lošem stanju, neki držeći, neki tek renovirani. Svi oni pričaju neke priče. Uglavnom iz vremena Banatske Vojne Granice. Koga zanima da istražuje, može biti jako zanimljivo ...

1 hour ago, Ardian said:

Nije baš prvi. Dosta se Beograđana doseljava poslednjih godina.

Dobro, ja to malo da ga ohrabrim 😃 prvi sledeći dan posle kupovine stana, čovek zna da se preispituje da li je upravo napravio najbolji potez ili najveću grešku u svom životu. Naročito kad je potez još uvek ovako "neuobičajen"

Ti si išao ispred talasa i sad si na konju. Ali ti si bio avangarda, a to sad polako postaje mainstream. 

Ma nema sta da se preispitujem. Za te pare u BGu bih mogao da kupim spajz.

Jasno

15 hours ago, Pixisis said:

Pa kad je tako, bolje kupiti stan u gradiću odmah pored nego u toj neurbanizovanoj periferiji. Možda tamo može da padne i neka middle class idila tipa kuća i crni labrador uz dvoje dece (one of each, ofc) 😃 

Ja sam sličnom logikom uzeo prizmenu kuću u Rumi. Ja sam inače orijentisan na NS, ali viđam prilično Bg tablica po Rumi

Edited by Time Crisis

nažalost, pančevo je bukvalno metropola u odnosu na te rume, inđije, pazove i ostali seoski šoder u formatu varošica.

dobra odluka jane.

22 hours ago, brusli said:

Komsija skoro renovirao, po PS-u, sveeeee, 600 E/m2.

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

1 minute ago, gone fishing said:

šta može da košta 600€ izuzev kupatila, da li je parket pravljen od palmi sa havajskih ostrva i ukrašen kožama sibirskih tigrova, da li je stolarija pozlaćena jbt

Pre 7-8 godina je ful sredjivanje lagano islo do 350-400 bez bahacenja ili ultraskupog parketa/keramike, tako da ne zvuci cudno 600 danas, cene su otisle jezivo gore.

a pre 10g komplet struja, keramika(kupatilo&kuhinja), prozori(pvc), vodoinstalater, hoblovanje, krečenje/farbanje +200€/m2

Što nažalost,  to je čista refleksija istorijskog položaja Pančeva i tih drugih varošica.  Jedno je grad koji je uvek bio grad i to se vidi i po arhitekturi i infrastrukturi.  Nekad centar kom je gravitirao taj okrug Banata, a kasnije i grad koji je profitirao od blizine Beogradu (mada je to i mač sa dve oštrice jer se bio sveo na beogradsku periferiju). Koji drugi grad imamo na toj blizini Beogradu? Nijedan. 

Sve ovo drugo su varošice i možda nekada dostignu položaj gradića,  ali startna pozicija je daleko jer su to uvek i bile. Dosta vremena ima da prođe do tad.

Meni od svih njih bolje deluje Beška (koja nije ni varošica) a nju niko ne spominje 😃 Mada vidim reklame za stanove, tako da se i tamo užurbano gradi.

Moj favorit od svih tih mesta/gradića/gradova su Sremski Karlovci. Tamo bih se preselila iz mesta. Istorija, lepota i još Dunav :wub: Između dva najveća centra u zemlji, dovoljno malo i dovoljno veliko. Baš su nedavno u nekom izglasavanju proglašeni za najbolje mesto za život. Samo što prazan plac košta otprilike kao 2 stana u Pančevu, a o kući da ne govorim.

tacno se secam da su u godinu dana (2020/2021) kanalizacione cevi skocile 100%

takodje, bile su tvrdnje da je, nakon pocetka rata u ukrajini, gradjevinska gvozdjurija otisla duplo...

jbg inflacija