Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

• Popular Post

Најновији бисер...

image.png

• Replies 4.7k
  • Views 468.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

to su čuveni nulo-iposobnitm stanovi

Mala soba 3 sa 3, D.

On 24. 3. 2025. at 10:19, Shan Jan said:

E jbg sad, nije cena na NBGu 4k a u Pancevu 1.5k po kvadratu samo zbog gradjevinskog materijala. Mozda ne padnu cene po manjim gradovima ali u BGu moraju.

Inace video u Bataji se prodaje novogradnja za 2k. Navali narode :D

Građevinski materijal je manje bitan, ista mu je cijena u Beogradu i Bileći.

Poenta je u cijeni zemljišta, a shodno tome l cijeni dozvola.

1 hour ago, Moonwalker said:

Mala soba 3 sa 3, D.

Ima i ostavu od 2 kvadrata, nemojte tako...

1 hour ago, BWA said:

Građevinski materijal je manje bitan, ista mu je cijena u Beogradu i Bileći.

Poenta je u cijeni zemljišta, a shodno tome l cijeni dozvola.

Ono zemljiste koje su uglavnom dobili za dza preko raznih marifetluka? Dozvole za zgrade koje ne bi prosle ni jednu normalnu kontrolu?

Cena gradnje sa sve zemljistem i davanjem mita je smesna.

naravno, @Shan Jan je u pravu. cena m2 u bgd nema nikakve veze sa stvarnim troškovima pa čak i kad se u jednačinu uključi svo živo podmićivanje. prosto, situacija je takva da sve prolazi pa se pliva u mutnom a i dalje će.

da se vratim na ruse i cene koje plaćaju. drugarica koju sam pominjao da je nedavno renovirala stan u svetozara markovica radi izdavanja je dala stan agenciji sa idejom da uzme 1500e mesečno. agencija je oladila i rekla da to nema šanse i savetovala da spusti, pritom ova nije htela da ide ispod 1200 jer je čula da rusi plaćaju.

za 10 dana i cenu od 1200e /80+ m2/ javilo se tačno - 0 /nula/ - interesenata.

pritom mislim da je ispala nepamenta i da je bilo bolje da izdala nerenoviran stan za 600-700 nego ovo što je uradila, da sroka 13.000e /na kraju je toliko ispalo i stvarno je dobro/ i mora da ga da za 1000 ili manje.

mislim da se može reći da su glory days are over i da se cene rentala ipak malo unormaljuju iako šta znam, meni su ovo ogromne pare kako god okreneš. nikad ne bi dao 1000e za gajbu u beogradu, nije ovo san francisko jbte.

mislim ako se za 5000e/m2 u centru prodaju garsoni, onda ću da zavalim 26m2 od pokojnog ćaleta za 130k, gde ionako ne planiram da živim ni da investiram, i da za te pare kupim i sredim barem još 120m2 na ostrvu za rental. nego me sve to jako smara, i prodaja i kupovina a najviše retardirani majstori od albanije do makedonije kao i nafurani grci koji misle da su bogom dane arhitekte i dizajneri. muka je velika dok si u tome, prošli put sam prošao sa lakšim infarktom i samo 1 stentom. ne ide mi se opet u tu strnjiku.

Edited by Eleniko

1 hour ago, Shan Jan said:

Ono zemljiste koje su uglavnom dobili za dza preko raznih marifetluka? Dozvole za zgrade koje ne bi prosle ni jednu normalnu kontrolu?

Cena gradnje sa sve zemljistem i davanjem mita je smesna.

Brate, koji % dobija vlasnik zemljišta u BG a koji u PA?

Drugarica živi u prošlosti. U prvoj godini ili čak dve bi izdala za 1200 u roku od 3 dana.

Sada već svi Rusi znaju za jadac. Slično kao i kada je Airbnb ušao u Srbiji vs sada.

7 minutes ago, BWA said:

Brate, koji % dobija vlasnik zemljišta u BG a koji u PA?

Ne znam, ne slusam mafiju dok radi prljave dilove. Meni samo nije jasno gde si izvukao racunicu da je 5k evra za kvadrat na NBGu samo posledica cene zemljista i rasta cene materijala. 2018. si iste te kvadrate mogao da kupis za ispod 1.5k.

10 minutes ago, *edited by mod said:

Slično kao i kada je Airbnb ušao u Srbiji vs sada.

na šta misliš? nisam informisan o tome

2 hours ago, Eleniko said:

za 10 dana i cenu od 1200e /80+ m2/ javilo se tačno - 0 /nula/ - interesenata.

Za većinu ljudi je mnogo 80+ kvadrata osim ako nije baš neka velika porodica, plus su i mesečni troškovi za stan te veličine solidno veliki, verovatno bi isplao na kraju blizu 1500 mesečno, još ako moraš depozit i bar jednu stanarinu unapred (što većina zahteva), praktično par hiljada evra samo da uđeš u stan

Edited by Time Crisis

50+m2, kod rts-a, rus upravo zakupio za 700e

7 hours ago, goofs said:

to su čuveni nulo-iposobnitm stanovi

to je za iznajmljivanje na sat. ili za inkognito boravak