March 19Mar 19 Just now, radisa said: Spustiće cene, već su sad cene manje nego pre 2-3 godine... Na govorim za ovo sranje u centru, to će uvek biti neka glupa ekskluziva, ali po obodima su relativno normalne cene, i verujem da će još padati... ako ostane na tome dobro je ...
March 19Mar 19 11 hours ago, Eleniko said: sredila je tako da će uzeti 1500e za rental radila je 40 dana, šta detaljno ne znam. Cim je 40 dana znaci da parket nije. Pretpostavljam da je to ovaj vid sredjivanja koji i @Shan Jan pominje, onda ima smisla. Apsolutno je ocekivano da preduzimac klepi po usima, to ne sporim. Ali da ces da sredis ceo stan za 100 evra po kvadratu, pa i za 300, samo ako se "iscimas sa majstorima", nema sanse.
March 19Mar 19 10 hours ago, onamonamo said: u moleraju mozes mnogo da ustedis, svi majstori ce da ti guraju mrezicu i lepak, i svi ce da ti lepe zastitne trake, i to ce da ti naduva cenu nekoliko puta....odustanes od mrezice i lepka, zajebes trake i ides sa vlaznom krpom iza molera da brises fleke Pa da, hiljadu fora da ti nabije 500e/m2. Mora da se skida parket i izvlači nova betonska košuljica, nikad se ne zna, bolje ti je da budeš miran bla bla A za strujno grejanje da stanari neće, skroz netačno. Ima tome više godina da je u prednosti zbog plaćanja centralnog 12 meseci godišnje.
March 19Mar 19 10 hours ago, onamonamo said: sta znam, nekih 10-ak manje verovatno, ali kako da sklanjam iz racunice, zgrada iz 30-ih, prozori tezak raspad, grejanja bez....mogao sam grejanje da resim TA pecima, sto bih verovatno i uradio da je stan bio za mene, ali za rentu je to nepopularno resenje, rusima recimo koncept TA peci je potpuno stran, i ne zele da je imaju ni po koju cenu Ok znači 20k, ja sam 11.5k sa uporedivim radom, taman i ti i ja mnogo manje od popovanja ovde
March 19Mar 19 Prosle godine, kupatilo 5m2, majstorove “ruke” + cijevi za vodu + farba za krecenje + materijal za rigips zid 1mx2m = 2500€. U ruke spada rusenje svega postojeceg, isnosenje suta pred zgradu, voda+kanalizacija, par novih uticnica, rigips zid, plocice do 2m visine, krecenje. Majstor radio mjesec dana poslije svog redovnog posla.
March 19Mar 19 Ti si super prošao, ali tajna tog uspeha je u onom delu gde majstor dolazi posle svog posla. Njegov biznis model je specifičan i zbog toga može da bude jeftiniji-ali zato ima da ga čekaš prvo da počne, a onda i da završi mnogo duže nego druge kojima je to posao koji rade svaki dan po ceo dan. Da naplaćuje punu cenu, teško da bi to razvlačenje bilo ko tolerisao. To je sve tebi super jer dobro prođeš, a super i njemu jer uklapa dodatni posao u svoj stalni, znači win-win. Problem je jedino što majstora takvog tipa nema mnogo, plus ako ti se žuri, onda džaba sve.
March 19Mar 19 Sreca pa se nama koji ionako ne mozemo puno da zaradimo na izdavanju ne zuri Znaci prso sam od sveg ovog jurcanja. Mislim da cu da chilujem neko vreme pre nego krenem u renoviranje.
March 19Mar 19 POsto me Halo oglasi teraju u depru, koliko je tesko naci stan za rentanje reimo na Bezanisjkoj kosi od 45-50 kvm i kolika je - realno -cena rente za obican stan za neruse?
March 19Mar 19 Mislim da to sto vidis je cena. Jbg. Znam lika koji upravo sredjuje gajbu od 80 kvadrata u Pancevu, jeftino, garantujem za coveka
March 19Mar 19 1 hour ago, Pixisis said: Problem je jedino što majstora takvog tipa nema mnogo, plus ako ti se žuri, onda džaba sve. Dodatni problem je sto su to uglavnom majstori formata "radio sam sa tetkom u Njemackoj odma poslije srednje skole". Neophodna je stalna kontrola i neophodno je da odlicno znas sta hoces i ne dozvoljavas budzenja kojima su skloni.
March 19Mar 19 Okreneš se na 15 minuta i on složi pločice vertikalno umesto horizontalno 😃 Čoveku dodje da nauči sam da lepi. YT, pa dokle se stigne.
March 19Mar 19 zaboravih na jos jednu nepotrebnu poziciju, gipsarski radovi su medju najnepotrebnijim, ajde za zidne pregrade, ali spustanje plafona npr je bacanje para
March 19Mar 19 8 hours ago, Mel said: POsto me Halo oglasi teraju u depru, koliko je tesko naci stan za rentanje reimo na Bezanisjkoj kosi od 45-50 kvm i kolika je - realno -cena rente za obican stan za neruse? Koliko je tesko naci, ne znam. Cene ono sto znam: zenine 2 koleginice 350 i 400 evra po 42 m2, ja svega 200 evra evo 7g se ne menja cena, 52 m2, frizerka 90+m2 ravno 1000evra. Sareno. Verujem za 400 evra da sigurno mozes naci.
March 19Mar 19 1 hour ago, onamonamo said: zaboravih na jos jednu nepotrebnu poziciju, gipsarski radovi su medju najnepotrebnijim, ajde za zidne pregrade, ali spustanje plafona npr je bacanje para najjača je škola mišljenja da je bolje udariti gips karton ploče nego krečiti zidove, ima i toga ludilo je kolika je količina prevara u opticaju