Jump to content

Nekretnine

Featured Replies

naravno da su se promenile ali je i tada tržište bilo ispremreženo tom preduzimačkom mafijom uvezanom sa arhitektama i sa majstorima, napisao sam da su i tada gađali 500e/m2. pokušali su isti da izrade i moju prijateljicu ali je odjebala sve i preživela sa mnogo manje para. 

koliko bi tvojih cca 30k bilo kada bi sklonio iz računice prozore i etažno?

sta znam, nekih 10-ak manje verovatno, ali kako da sklanjam iz racunice, zgrada iz 30-ih, prozori tezak raspad, grejanja bez....mogao sam grejanje da resim TA pecima, sto bih verovatno i uradio da je stan bio za mene, ali za rentu je to nepopularno resenje, rusima recimo koncept TA peci je potpuno stran, i ne zele da je imaju ni po koju cenu

Mene renoviranje stana ne bi trebalo toliko da kosta jer hocu da ga sredim da bude ok za stanare a dobrim delom je vec ok. Plus u Pancevu tesko da moze da se izvuce mnogo za kiriju pa zbog 50 evra razlike mesecno ne zelim da sada ulupavam nenormalne pare. Takodje majstori su jeftiniji u Pancevu a i ovo sto je neko spominjao, ja za molerske radove razmisljam da mozda dovucem nekog iz provincije koga su mi preporucili.

Elem, ja moram da menjam prozore, ulazna vrata, sitnice po kupatilima (baterije, wc kotlice, mozda i solje, bojler, sredim kadu itd...), ishoblujem parket koga ima otprilike u jednom hodniku i sobi. Okrecim stan. Jos par sitnica da zamenim ili sredim tipa daska u kuhinji, jedan ugradni ormar, kvake na sobnim vratima... Preduzimac bi me ubio, ovako cu malo da se nerviram sa majstorima ali cu proci mnogo jeftinije. Na kraju krajeva, ima neceg lepo da sam biras i radis oko svog stana.

u moleraju mozes mnogo da ustedis, svi majstori ce da ti guraju mrezicu i lepak, i svi ce da ti lepe zastitne trake, i to ce da ti naduva cenu nekoliko puta....odustanes od mrezice i lepka, zajebes trake i ides sa vlaznom krpom iza molera da brises fleke

joj kad dođe @mire

:lolol:

11 hours ago, Pixisis said:

Koji drugi grad imamo na toj blizini Beogradu? Nijedan. 

o-O

Brace yourselves, impact is coming!

Spoiler

png-transparent-subdivisions-of-belgrade

Khm khm... odavno to vise nije poseban grad, vec samo jedna opstina BGa, koliko god se zemunci busali u grudi :sleep:

Idi u Munze pa im to reci u lice.

25 minutes ago, onamonamo said:

u moleraju mozes mnogo da ustedis, svi majstori ce da ti guraju mrezicu i lepak, i svi ce da ti lepe zastitne trake, i to ce da ti naduva cenu nekoliko puta....odustanes od mrezice i lepka, zajebes trake i ides sa vlaznom krpom iza molera da brises fleke

pa brt mili valjda postoji razlog zašto lepe mrežicu(pogotovu ako je zgrada građena iz blokova). ako je parket ok onda je ona debela folija must have a i tanka preko nameštaja koga šanja nema, na sreću

a i ovo glancanje za majstorima dok rade je potpuno beskorisno, da zanemarimo činjenicu da bi zbog vitlanja džogerom morao svaki dan da šipči bg-pa-bg, da ne radi posao na kom je značajnije više plaćen nogo što bi uštedeo briskajući za njima

što se kaže, u solunu dinar somun…

radim zbog toga da bih imao lovu između ostalog i za ovakve investicije(a na ulaganje u habitat gledam kao investiciju). planiram, pratim, raspitujem se i kad se steknu neophodni uslovi, a potreba nalaže bum

najbolje još da se smaram s majstorima po ceo dan, bar bi ja odlepio da sam na njihovom mestu

na kraju krajeva svako nek radimpo svom nahođenju

za folije se slazem, a valjaju i trake na drvenim elementima, al kad ih vidim da lepe po stekerima i prekidacima smuci mi se, mnogo vise vremena potrose da zalepe i posle odlepe (i naplate) nego sto bi trebalo da se obrise

a mreza/lepak, jbg, secam se moleraja iz proslog veka bez njih, i ne secam se da je to bilo ne znam koliko problematicno...jbg pojavi se neka pukotina tu i tamo, nista strasno, uostalom i sa mrezom se desi da pukne

a ovo si bukvalno protumacio za sanjana da mora licno da brise, to sam se ja tako slobodno izrazio, treba moler da brise za sobom, ili jos bolje da ne angazuje molera, vec nekog urednog fizikalca

Edited by onamonamo

Prvi put čujem da se naplaćuje stavljanje i skidanje krep trake i najlon da zaštiti parket i nameštaj tokom krecenja.

Dva puta sam krecio do sada i oba puta je bila cena po kvadratu + materijal (sam ili majstor ode i donese račun)

11 hours ago, brusli said:

Zar nije NS ipak mnogo humaniji od Bgd, pogotovo pre 10 godina ?

Malčice, možda.

11 hours ago, brusli said:

Za PA, kakvo je zagadjenje sada, ranije je bilo ozloglaseno, pa su ga zato ljudi i izbegavali.

"Ozloglašena" južna industrijska zona, u kojoj su Rafinerija, Petrohemija i Azotara, je 7km od centra Pančeva, a 17km od Trga Republike. Misliš da je velika razlika u kvalitetu vazduha?

U svakom slučaju, Rafinerija i Petrohemija imaju neke nove filtere već duži niz godina. Azotara nije radila. Sad nešto, kao radi ...

Uglavnom, kvalitet vazduha je problematičan u većini srpskih gradova zimi, a Pančevo svakako nije u vrhu te crne liste.

Zimi je najbolje pobeći iz Srbije, ko može, što više može. A i leta su postala užasna ...

12 hours ago, brusli said:

Zar nije NS ipak mnogo humaniji od Bgd, pogotovo pre 10 godina ?

Ja više ne vidim preveliku razliku (s obzirom da sam u BG sveke nedelje bar jedan-dva dana, a u NS živim, mislim da mogu da poredim)...

Saobraćajne gužve u NS jesu manje, i to je sve... Mi noću nemamo vode, zagađenje ume da bude užasno, infrastruktura, zbog preopterećenja počinje da se raspada, gradi se kao na Zlatiboru...

Just now, radisa said:

Ja više ne vidim preveliku razliku (s obzirom da sam u BG sveke nedelje bar jedan-dva dana, a u NS živim, mislim da mogu da poredim)...

Saobraćajne gužve u NS jesu manje, i to je sve... Mi noću nemamo vode, zagađenje ume da bude užasno, infrastruktura, zbog preopterećenja počinje da se raspada, gradi se kao na Zlatiboru...

Ja ne znam sta ce na Zlatiboru biti sa onim viskom kvadrata, sve me strah da ne smisle neko genijalno resenje za to.

1 minute ago, Mel said:

Ja ne znam sta ce na Zlatiboru biti sa onim viskom kvadrata, sve me strah da ne smisle neko genijalno resenje za to.

Spustiće cene, već su sad cene manje nego pre 2-3 godine...

Na govorim za ovo sranje u centru, to će uvek biti neka glupa ekskluziva, ali po obodima su relativno normalne cene, i verujem da će još padati...