nenad Posted March 8 Posted March 8 da, posebno je ludilo taj deo oko starog metkatora preko 2,5 soma po kvadratu za ruine.
bags Posted March 8 Posted March 8 7 hours ago, smooth.Op said: Ja šetkao spensom dok dete završi trening i baš zastao kod jedne agencije za nekretnine. 19h, njih 7-8 tamo, svi razgovaraju telefonom. Reklo bi se da posao baš ide.. Tesko je znati. Mozda toliko i zovu ne bi li nasli kupce...
Greek Freak Posted March 8 Posted March 8 1 hour ago, nenad said: da, posebno je ludilo taj deo oko starog metkatora preko 2,5 soma po kvadratu za ruine. Da, taj pojas oko Juge i S.Mercatora lagano ide preko 2500 odavno. Ako se nadje za malo preko 2.5k nesto u dobrom stanju sto ne zahteva puno ulaganja, to je "dobra cena".
bags Posted March 8 Posted March 8 Koliko dodju ugrubo kvadrat kod onih pet belih solitera preko puta Lida?
goofs Posted March 8 Posted March 8 Nama su tražili 190k za nekih 75kv u tom soliteru 2019. godine. Kiselo smo se nasmejali i rekli da ćemo da im se javimo kad odlučimo. Nikada se nismo javili. Parking je tu sedmi krug pakla. 1
reg Posted March 8 Posted March 8 On 4. 3. 2024. at 10:45, Eleniko said: drugaričina majka živi u svetozara markovića malo iznad ribnikara, soc. buržoazija gajba 100m2 plus garaža. neko joj ponudi 60.000e za garažu koja je zapravo garažno mesto ograđeno kavezom, ne znam tačnu veličinu ali bukvalno samo za 1 auto. ona se zagreje za prodaju pa da oglas na 70.000 posle pola sata se javi lik koji joj kaže gospođo kupljeno i evo još 3.000 preko da potvrdimo kupovinu znači 73.000 za garažni kavez u centru grada mislim da je to upravo sve što želite da znate o nekretninama u centru PS. ipak uspeju da nagovore ženu da ne prodaje, jer računaju da je mnogo bolje imati jednog dana ceo stan sa garažom na prodaju, ladno će uzeti pola miliona za zgradu iz poznih 60-tih ranih 70-tih... Ne čudi me, garaža u Jerkoviću koji je van zone je 20 hiljada evra. Drugar je kupio parking mesto u garaži u Zemunu za 15 hiljada i zadovoljan je kako je prošao. 16 hours ago, Shan Jan said: Iskreno ne znam. Meni isto deluje na oko nepotrebno ali mozda ima razlog. Oni bi trebalo valjda da menadzuju kupce i njihove dolaske a znam da neki nude kao i pravnu pomoc kao deo dila. Meni ima smisla zasto bi znacilo sa strane kupca da ima agenciji jer sam cuo da se gomila stanova proda pre nego i dodju u oglase, upravo preko tih agencija. Ako imas sta za prodaju javi se u PM, mozda imam kupca 😁 Mislim da se uzimanje agenta najviše isplati keš kupcu, da se pogleda stan pre nego što izađe na oglase. U takvoj situaciji itekako vredi provizija od 2%. 10 hours ago, đorđe geprat said: kada je kupovano ovo za nas u rakovici, snaja je našla oglas i pozvala agenta. agent je rekao (posle sam video da je to svugde) da je njegova provizija po 2% od prodavca i kupca u odnosu na ugovorenu cenu. da njegova usluga znači proveru papira, računa koje prodavac treba da plati, prijem predujma, pisanje predugovora i ugovora, odlazak kod notara sa kupcem i prodavcem,odlazak u EDB, infostan, poresko i katastar sa kupcem sa prethodnim pisanjem zahteva svima njima. tako je i bilo. snaja je dobila pisanu potvrdu da jje stan uknjižen. prodavac je imao ideju da od dela kapare plati zaostale račune, agent to nije dozvolio. snaja je rekla da je agent zaslužio svaku paru. provizija je bila 800€. sada, kada stanovi idu na 200 hiljada provizija nije mala a posao je de fakto isti i kod transakcije od 50 i 500 hiljada. dobro, ima malo više posla kada je kredit u pitanju, zar ne? Meni je ovo bezveze, moj prodavac u sadašnjem stanu u kome sam je platio račune od kapare. Upravo je teret računa bio jedan od razloga zašto je prodavao stan. ---- Pre 6 dana su mi otišli Rusi iz stana koji izdajem. Otprilike dve nedelje pre njihovog izlaska sam dao oglas na 4zida (tu sam dao prethodni put, pre oko godinu i po), ali nisam imao mnogo poziva, možda 3-4, od toga su dva bili agenti, ukupno 200ak pregleda ukupno. Nakon 10 dana sam dao na halooglasima i imao 344 pregleda za tri dana i generisao jedno 7-8 poziva, od toga 4 gledanja. Na dan izlaska sam organizovao gledanje i izdao odmah stan za istu cenu po kojoj sam izdavao (manju od najviše ponuđene tokom dana, ali su mi se svideli ljudi), danas se uselili. Utisci: Rusi su još uvek najbolji zakupci. Stavljanje cene blizu (na oglasima) donje granice za moju kvadraturu donelo mi je tri suvišna gledanja naših ljudi koji u suštini razgledaju stanove koje teško mogu da priušte i skroz izgubljen dan, umesto da sam sve završio za jedno jutro. 1
kud u maglu Simoviću Posted March 8 Posted March 8 1 hour ago, Greek Freak said: Da, taj pojas oko Juge i S.Mercatora lagano ide preko 2500 odavno. Ako se nadje za malo preko 2.5k nesto u dobrom stanju sto ne zahteva puno ulaganja, to je "dobra cena". 1k i nešto minijaturno preko je bio ‘15 sad već godinu dana stoje cene na 125-130k€
Eleniko Posted March 8 Posted March 8 13 minutes ago, Hamlet Strašni said: Бранкова, стан 34 квадрата 138 тисјач евра. јбт prodat ili ceni velika je razlika
onamonamo Posted March 8 Posted March 8 kada se kupuje stan, najmanje je vazno da li je nadjen preko agenta ili direktno od vlasnika, sve drugo je vaznije, lokacija, struktura, cena...tim redosledom po vaznosti. sto se tice agenata, ima ih svakakvih, vecinom su nekompetentni, ali tesko da ih boli dupe, uglavnom nemaju platu, vec zaradjuju od provizije. vecina nepotrebnog gledanja stanova moze da se izbegne, ako se postavljaju prava pitanja...najcesce je zajeb kada agent nije ni video stan, pa ne ume da odgovori....no svejedno, ne treba biti lenj, treba pogledati svaki stan koji po opisu odgovara. mi smo dve godine trazili ovo gde sad zivimo, pogledao sam mozda i stotinak stanova....mali problem je bio sto smo zena i ja imali oprecne zelje, pa je bilo bas zajebano naci nesto sto oboma odgovara.... sto se tice advokata i pravne sigurnosti, iz mog iskustva, advokat je sada potpuno nepotreban, notari rade bez greske, oni jednostavno nece overiti ugovor bez svih neophodnih papira, ako slucajno naprave gresku oni materijalno odgovaraju ( zato i rade bez greske) u papiroloskom segmentu su i agenti kompetentniji, valjda zato sto je lakse nauciti proceduru nego arhitekturu i urbanizam
Popular Post Hamlet Strašni Posted March 9 Popular Post Posted March 9 Ovo za advokate može biti tačno kada je ugovor potpuno jednostavan - pare na račun i stan u posed. Ako je transakcija slozenija, onda advokat štiti svog klijenta a notar gleda samo da li je ugovor u skladu sa zakonom. I kao dodatak, kada se pogledaju svi papiri stan može biti čist, a opet da postoje neki rizici pa je to nešto sto je zadatak advokata da pojasni. 10
Hamlet Strašni Posted March 9 Posted March 9 E da, agencije. Za kupca one mogu da služe kao dobar filter stanova koji imaju generalno čiste papire, jer agencije neće da se zamlaćuju sa stanovima koji neće da se prodaju. Opet, agenciji je cilj da se zaključi ugovor jer one budu plaćene. To znaci da mogu biti sklone da forsiraju zaključenje ugovora i kada nije sve 100% čisto. 1
đorđe geprat Posted March 9 Posted March 9 15 hours ago, reg said: Meni je ovo bezveze, moj prodavac u sadašnjem stanu u kome sam je platio račune od kapare. Upravo je teret računa bio jedan od razloga zašto je prodavao stan. kapara nije bila velika. 4000€. možda je agent imao neka ranija iskustva sa prodavcem koji uzme deo kapare, nešto ne veliko i povuče se a agentu je zamorno da se sudski ganja sa prodavce. moja snaja nije ništa znala o tom postupku. agent je tražio da i ćerka prodavca da overnu saglasnost za prodaju.
Mr.Mxyzptlk Posted March 9 Posted March 9 21 hours ago, Hamlet Strašni said: Бранкова, стан 34 квадрата 138 тисјач евра. јбт to se izdaje ko ludo.
Hamlet Strašni Posted March 9 Posted March 9 1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said: to se izdaje ko ludo. Купује се за становање. 1
Recommended Posts