ragasto Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 2000 evra po kvadratu važi za vrlo mali broj lokacija u Beogradu, ne treba na osnovu toga praviti procene ili računice.
noskich Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 (edited) 10 minutes ago, aram said: E moj noskichu, pa ovo ti je tajkunski forum Pa vidim. Time je moja teza jos vise validna. Cemu da se placa 100K eura 50 kvadrata u Beogradu kada za te pare mozes ovako nesto da uradis: https://www.facebook.com/apartmanizlatar Covek prodao sta je imao u Beogradu i izdaje apartmane na Zlataru. A da ne pominjem razne druge kombinacije van Srbije sta sa tim moze da se uradi... Recimo varijanta koju sam spominjao na temi o Grckoj, stanovi u Atini i AirBNB od cega moze da se fino zivi. Ispada da su BG i NS jedni od najskupljih gradova na svetu po pitanju nekretnina ako se ravnamo prema prosecnoj zaradi lokalnog stanovnistva... Edited March 6, 2019 by noskich
radisa Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 8 minutes ago, noskich said: Ispada da su BG i NS jedni od najskupljih gradova na svetu po pitanju nekretnina ako se ravnamo prema prosecnoj zaradi lokalnog stanovnistva... Pa BG jeste...
noskich Posted March 6, 2019 Posted March 6, 2019 Sta da kazem nego bezite odatle. Makar da se dobro zaradjuje pa da moze nesto da se ustedi pre bekstva, nego ni to. Ovako spasavaj se ko moze!
Time Crisis Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 2 hours ago, radisa said: Ja sam pisao manji stanovi, to je jasno... Mislim, sad sma nešto gledao, pa sam se svakakvih stvari nagledao, najajče mi je bilo visoki parter, toliko visok da mogu da iskoračim preko prozora na zemlju, za koji su tražili 25kv, 42K na Limanu 3... Pa jebem ti... Da naravno, mislim bude poneki da traže toliko, tipa 120k za 60m2, ali to je ipak ređe.
Moća Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Zaboravljate da se cela Srbija seli u Bg i da vecinu stanova kupuju ljudi koji su tu studirali, zaposlili se i sada moraju da rese stambeno pitanje.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
keitel Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Balon nekretnina u Beogradu nisu naduvali svršeni studenti. Recimo da su jednim dijelom zaslužni fudbaleri, estrada i ljudi iz IT-ja. Ipak je većim dijelom na sceni upumpavanje sumnjivog kapitala kojeg u zemlji ima na pretek. Ako se samo za trenutak pokušate staviti u poziciju nekoga ko ima novac, u zemlji u kojoj je preduzetnički duh na jako niskom nivou a svaka investicija visokorizična dovoljno je jasno o čemu se radi.
Frank Pembleton Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Dobro, zaista ovo sa 2000 po kvadratu je zaista preterano da je srednja cena i blizu srednjoj. Prosek dižu verovatno novogradnje, ali tu ima milion faktora, od pranja para (rođaka koja radi u firmi koja gradi mi kaže"imamo "stalne mušterije koje uzimaju po 5-6 stanova gde god gradimo..." ) do toga da ima dosta ljudi iz murije/vojske/uprave koji dobijaju neke povlašćene kredite... I da ponovim još se nasleđuju/prodaju stanovi koje su ljudi otkupili za male nikakve pare...
ZokiAsov Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 10 hours ago, noskich said: Cekajte, citam ovih nekoliko poslednjih strana, i jel moze neko da mi objasni racunicu? Cena kvadrata u BG i NS bez problema 2000 eura po kvadratu, a prosecna plata 300 eura mesecno. Pa ko to kupuje i ko moze da otplacuje? Imas i za hiljadu na karaburmi, mirjevu, zarkovu, jerkovicu... Ali recimo novogradnje novi beograd, osim crkve i kineske ambasade, koje su dobre dosta upitnih lokacija (minel, west 65, jos nesto na tosinom bunaru), cene izmedju 2500 i 3000, ne da se prodaju iako nisu izgradjene, nego ima i lista cekanja. Sto se tice odakle lova, napisali su ljudi vec.
Bujodrag Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Jbg. ja živim u dobrom stanu na dobroj lokaciji. Zgrada iz 1921, dobar stan, visoki plafoni i tako to. I pošto šanse da ću zasnovati porodicu rapidno opadaju, računam da ću ga prodati kad matorci umru i onda se skućiti u nekoj maloj šupi i od ostatka para plaćati pomoć i negu. I kad su u komšiluku počeli da grade nekakve zgrade, misi'im, baš blizu, gledam ih s prozora, prva reakcija mi je bila: Jbt, pašće cena kvadrata mog stana.
Frank Pembleton Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 8 minutes ago, Bujodrag said: Jbg. ja živim u dobrom stanu na dobroj lokaciji. Zgrada iz 1921, dobar stan, visoki plafoni i tako to. I pošto šanse da ću zasnovati porodicu rapidno opadaju, računam da ću ga prodati kad matorci umru i onda se skućiti u nekoj maloj šupi i od ostatka para plaćati pomoć i negu. I kad su u komšiluku počeli da grade nekakve zgrade, misi'im, baš blizu, gledam ih s prozora, prva reakcija mi je bila: Jbt, pašće cena kvadrata mog stana. Pa tvoju zgradu će da sruši investitor i sagradi lepšu i bolju! 😉 A cenu tvog stana drži lokacija...
Bujodrag Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Ne verujem. Isuviše je to veliko a i o tome se pričalo, rekli su mi, još sedamdesetih. Zgrade su dobre, ništa im ne fali. Nisu to matore ruinirane kućice kao ove što su srušili u Čelopečkoj pa sad grade zgradu ud sedam spratova. Ovoj mojoj je čak zakonom zaštićena fasada- što nije sprečilo nekog lika da je probije i napravi nekakav frizerski salon. Mi se bunili, jedna komšinica je čak bila i na nekoj teveliziji. Džaba Doduše, lik koji radi u salonu je kul i zabavan. Eto, nije sve skroz loše
noskich Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 1 hour ago, Bujodrag said: Jbg. ja živim u dobrom stanu na dobroj lokaciji. Zgrada iz 1921, dobar stan, visoki plafoni i tako to. I pošto šanse da ću zasnovati porodicu rapidno opadaju, računam da ću ga prodati kad matorci umru i onda se skućiti u nekoj maloj šupi i od ostatka para plaćati pomoć i negu. I kad su u komšiluku počeli da grade nekakve zgrade, misi'im, baš blizu, gledam ih s prozora, prva reakcija mi je bila: Jbt, pašće cena kvadrata mog stana. Nije tebi lose. Matorci te zbrinuli pa sve laganeze...
goofs Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Bio ja da obidjem te u Celopeckoj, 2200 je kvadrat sa PDVom, i svi stanovi osim "penthausa" na vrhu su vec bukirani. Hvala za info o kuci svestan sam i privlaci me ideja zivota, ali prosto nemam nikakvog iskustva sto se tice odrzavanja i grejanja, pa rekoh da pitam. Nadjoh oglas za jednu kucicu sa dvoristem, fino izgleda, ali naravno ima i prostora za popravku/unapredjenje. Jedino sto me buni je sto pise da je uknjizena na 50kv a ima 100kv, za stanove mi je jasno kako do toga dolazi, ali ne bas i za kucu
Venom Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 1 hour ago, noskich said: Nije tebi lose. Matorci te zbrinuli pa sve laganeze... Jel bi se menjao s covekom?
Recommended Posts