Have_Fun Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 On 06/11/2021 at 9:34, angelada said: Hej cek Poljska, pozvali me sluzbeno - dakle mogu sa sino-fajzer miksom? Juce mi stigao poziv nisam ni gledlala uslove. Meni je ćale došao u posetu pre oko mesec dana s takvom kombinacijom, bustovan fajzerom. U PL je stigao kopnenim putem, čim se pređe Mađarska, niko ništa ne gleda. Što se letova tiče, ne znam kako bi bilo. Ja sam za svaki slučaj roditeljima uradio pozivno pismo, ali kao što rekoh, čim su prošli Mađarsku granicu (bez ikakve frke) dalje do PL niko ništa ne pita 1 Quote Link to comment
Have_Fun Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 (edited) Edit, dupli Edited November 13, 2021 by Have_Fun Quote Link to comment
Milosh76 Posted November 14, 2021 Share Posted November 14, 2021 DVA SATA na granici SMAK - SRB! Padao im sistem, a ja kreten usao u srednju, najsporiju traku! Ukupna komunikacija sa carinicima 2 minuta.Makedonac se salio, Srbin nadrkan, niko nije trazio dokaz o vakcinaciji. Quote Link to comment
snooker Posted November 15, 2021 Share Posted November 15, 2021 preporuka za prelaze sa SMAK koja me do sada ni jednom nije izneverila je prelaz Prohor Pcinjski - nesto se malo duze vozi tim putem (u teoriji), ali se neuporedivo manje ceka; u najvecim peak-ovima me je uvek sacekivalo najvise 3 automobila ... hajlajt od letos je nas policajac koji nas sve cetvoro sluzi domacim vanilicama, insistira da deca ponesu jos, za kasnije Quote Link to comment
Milosh76 Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 Išao neko za SLoveniju skoro kolima? Potvrda o vakcinaciji rajfajzenom dovoljna i za SLovence i za Hrvate?Bila moja koleginica, juce se vratila. Dovoljna je potvrda o vakcini, ona ima Kineza, u Sloveniji bukvalno svuda traze potvrdu o vakcinaciji uz pasos kao dokaz o identitetu.Uspela je i do Italije da ode, niko je nista nije pitao. Bila u shopingu Quote Link to comment
Roger Sanchez Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 Ja planiram iskušati američko p(r)opuštanje krajem sljedećeg mjeseca. Dva puta nafajzerisan, ako me samo ne pozove, probat ću banuti na free4all fajzer buster. I naravno, obavezan prije puta CRP test do 3 dana star, za koji se nadam da neće biti pozitivan, uzdaću se tu malo i u buster. Jel se netko već probao probiti u Festung Amerika? Quote Link to comment
Spooky Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 15 hours ago, Roger Sanchez said: Ja planiram iskušati američko p(r)opuštanje krajem sljedećeg mjeseca. Dva puta nafajzerisan, ako me samo ne pozove, probat ću banuti na free4all fajzer buster. I naravno, obavezan prije puta CRP test do 3 dana star, za koji se nadam da neće biti pozitivan, uzdaću se tu malo i u buster. Jel se netko već probao probiti u Festung Amerika? Ja bio 2 puta ove godine. Poslednji put pre 2 sedmice. Pa amerika je otvorena za nas, bitno je samo da u poslednje 2 sedmice pre putovanja nisi bio u sengenu. I sve radi, naravno maske u lokalima i da sednes negde u nekim drzavama, npr. NYku treba ti potvrda o vakcinaciji + ID. Meni opusteno prolazila nasa potvrda sa mobilnog + srpska vozacka dozvola (pasos ostavljao u hotelu). Predjes hadson do NJ i mozes u bar da pijes i bez potvrde i ID checka (sto je u NYku bilo obavezno i pre kovida). Meni ova godina strava za posetiti USA. Nema standardnih guzvi od turista, svagde mozes bez rezervacija, listi cekanja i slicnih smaranja, smestaj je jos uvek znacajno nizi nego pre-covid (mada je malo poskupeo u odnosu na moj prvi boravak u februaru kada su me dvokrevetne sobe u hotelima na centru menhetna i francuske cetvrti u Nju Orleansu kostale 50 dolara. 1 Quote Link to comment
Roger Sanchez Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Hvala na info. Ja živim i radim u schengenu pa nemam te wild east slobode za .Cijene soba u NY, barem na bookingu, za period oko NY su viiiiiisoooko iznad ovih koje si naveo. Je li surge pricing ili bukiram na krivom mjestu? Quote Link to comment
б1lme3 Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Jesu definitivno ukinute vize za usa za nas rodjene sa prave strane une, save i dunava? Videh najave pre nekoliko meseci, ali me nije zanimalo pa nisam dalje pratio Quote Link to comment
Roger Sanchez Posted November 19, 2021 Share Posted November 19, 2021 Ukinute. Ja međutim imam još 5y od 10y vize, koju ću naravno nastaviti rabiti.Ali ESTA koliko čujem fercera, sve uneseno, osobno nisam provjerio jer mi ne treba Quote Link to comment
Spooky Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 On 19.11.2021. at 12:28, Roger Sanchez said: Cijene soba u NY, barem na bookingu, za period oko NY su viiiiiisoooko iznad ovih koje si naveo. Je li surge pricing ili bukiram na krivom mjestu? Za NYE jesu surge pricing, Jos koliko sam ispratio biće ono spuštanje kugle na Times Square ove godine. U pre covid dobu bi te novogodišnje sobe koštale 1000+ dolara, sada su koliko vidim mogu se naći za oko 300-350 što je bila pre covid cena za pristojne hotele na Menhetnu u pre covid eri za proleće-jesen period. Generalno, bile su 6 puta jeftinije nego pre covid početkom godiney sada su oko 3x jeftinije. Quote Link to comment
I*m with the pilots Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 Od nekog 8. ili 9.11. je za Ameriku pored dokaza o vakcini potreban i test ponovo, antigenski ili PCR. I odštampanih ~šest strana prijave u kojoj se potvrđuje kojoj grupi pripadas/da ćeš u karantin ako nemaš čip. Quote Link to comment
jms_uk Posted November 21, 2021 Share Posted November 21, 2021 od 8.og, kad su se otvorili za UK i EU Quote Link to comment
I*m with the pilots Posted December 11, 2021 Share Posted December 11, 2021 Kada citam o svim ovim slucajevima zarazavanja sa Omikronom ne mogu a da se ne zapitam, kud su svi ti Nemci i ostali zapucali bas u JAR sad dok pandemija jos traje? Odmori ili sluzbena putovanja - svejedno. Quote Link to comment
spina Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 Kako je stanje oko Španije? Dovoljno da si vakcinisan? Quote Link to comment
Recommended Posts