September 19, 20232 yr Zrenjaninskom centru pre svega fale restorani i kafane, ali Zrenjaninci su ljudi koji nisu preterani ljiubitelji obedovanja van kuće, pa centru tačno to nedostaje, a ima višak poslastičarnica.
September 19, 20232 yr Kakva je sada situacija u Krajišniku? Imam tamo dosta rodbine ali nisam bio baš dugo.
September 19, 20232 yr 3 hours ago, BWA said: Kakva je sada situacija u Krajišniku? Imam tamo dosta rodbine ali nisam bio baš dugo. Krajišnik je mesto gde je i bog rekao laku noć. Krajem prošlog veka je bilo oko 3000 stanovnika. Sada - oko 700. Selo umire. Znam, jer su baba i deda (umrli sredinom osamdesetih prošlog veka) iz Krajišnika. 😢
September 20, 20232 yr On 19. 9. 2023. at 0:20, I*m with the pilots said: Madjarski na tablama nije oduvek bio, makar ne u spomenutoj kovačičkoj opštini, u kojoj inače Slovaci čine većinu sveukupnog stanovništva (40%). Čuveni razdor Slovaka Kovačice iz 1985. (10min 25sec): 11:54
November 25, 20241 yr Za Pančevo postoji nešto, uslovno rečeno, slično. Interaktivna mapa istorijski zanimljivih objekata
January 11, 20251 yr On 19. 9. 2023. at 21:37, Emma said: Krajišnik je mesto gde je i bog rekao laku noć. Krajem prošlog veka je bilo oko 3000 stanovnika. Sada - oko 700. Selo umire. Znam, jer su baba i deda (umrli sredinom osamdesetih prošlog veka) iz Krajišnika. 😢 ceo Banat umire.
November 17, 2025Nov 17 Za čistu pijaću voduMaja Gojković i Ana Brnabić među dobitnicama nagrade Grada ZrenjaninaN1 Info RSMaja Gojković i Ana Brnabić među dobitnicama nagrade Grad...Nagrade Grada Zrenjanina su, između ostalih, uručene i Ani Brnabić, kao i Maji Gojković
November 24, 2025Nov 24 Eto vam normalna voda, sad je plaćajte.https://zrenjaninski.com/grad/sledi-drasticno-poskupljenje-voda-u-zrenjaninu-bice-skuplja-nego-u-beogradu-i-novom-sadu/Prema cenovniku JKP „Vodovod i kanalizacija“, koji je na snazi od 1. februara ove godine, voda u Zrenjaninu za građane trenutno košta 29,36 dinara po kubnom metru. Cena je bez obračunatog PDV-a.Nova cena kubika vode za građanstvo, prema nezvaničnim informacijama, biće 129 dinara bez obračunatog PDV-a, odnosno skoro 4,4 puta veća od dosadašnje.
November 24, 2025Nov 24 koliko litar kisele vode imaju za te pare, 5 ili 6, sada dobijaju kubik čiste i kvalitetne vode za piće, sa strožijim normama nego što moraju da zadovolje flaširane vode
November 24, 2025Nov 24 5 hours ago, gone fishing said:koliko litar kisele vode imaju za te pare, 5 ili 6, sada dobijaju kubik čiste i kvalitetne vode za piće, sa strožijim normama nego što moraju da zadovolje flaširane vode zaista?
November 24, 2025Nov 24 vaistinu npr As koji je bio glavni uzrok neispravnosti vode iz zr vodovoda i koji je nadam se sada rešen sa ovom fabrikom za preradu vode na izvorištu, je dozvoljen do 0,01 mg/l u vodi iz vodovoda a u flaširanoj vodi do 0,05 mg/l isto važi i za Pb, Aerobne mezofilne bakterije na agaru posle inkubacije od 48 časova na 310,16 K (37 o C) u 1 ml vode do 10, dok U flaširanoj prirodnoj vodi koja je u prometu i više od 12 sati posle punjenja dozvoljava se 50 aerobnih mezofilnih bakterija.