brusli Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Bio sam pre mesec dana prvi put u Vrscu, grad je fenomenalan, ima sve sto treba a nije gungula kao u Bgd. Oseca se atmosfera Austrougarske, sredjeno, svuda cvece i zelenilo. I u pozadini Vrsacki breg, daje neki smek panorami. Jedina mana je sto nema nikakva voda u blizini, da je tu neka reka, bilo bi top. 2
napadaj Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Bela Crkva nije daleko od Vršca, a ima dobra jezera. 1
Filozof manijak Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Vozio sam letos od Zrendže do Vršca preko Sutjeske, Plandišta i Nađimargite. Tamo je i Bob rekao laku noć Edited September 19, 2023 by Filozof manijak
Zaboravan Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 1 hour ago, brusli said: Bio sam pre mesec dana prvi put u Vrscu, grad je fenomenalan, ima sve sto treba a nije gungula kao u Bgd. Oseca se atmosfera Austrougarske, sredjeno, svuda cvece i zelenilo. I u pozadini Vrsacki breg, daje neki smek panorami. Jedina mana je sto nema nikakva voda u blizini, da je tu neka reka, bilo bi top. Meni je prva asocijacija vetar i ona firma što prerađuje šećer i prodaje ga kao slatkiše. Lep grad samo sve daleko...
brusli Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) 1 hour ago, Filozof manijak said: Vozio sam letos od Zrendže do Vršca preko Sutjeske, Plandišta i Nađimargite. Tamo je i Bob rekao laku noć Kad se ide od Bgd kroz ona sela Banatsko Novo Selo, Vladimirovac, Banataski Karlovac, ne izgleda toliko propalo, stavise izgleda bolje od 90% gradova i sela u Srbiji, glavna ulica siroka 100 m, red drveca, pa neki parking, pa trava, pa trotoar, pa stare svapske kuce. Ali bio samo u prolazu, mozda da sam stao nasao bih neku manu. Takodje oni vetroparkovi izgledaju svetski. Taj deo Banata izgleda bolje nego sto sam ocekivao. Edited September 19, 2023 by brusli 1
brusli Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 1 hour ago, Zaboravan said: Meni je prva asocijacija vetar i ona firma što prerađuje šećer i prodaje ga kao slatkiše. Lep grad samo sve daleko... Vrsac = Hemofarm
Zaboravan Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 1 minute ago, brusli said: Vrsac = Hemofarm SL. Nisam radio s Hemofarmom
Vjekoslav Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 3 hours ago, Filozof manijak said: Vozio sam letos od Zrendže do Vršca preko Sutjeske, Plandišta i Nađimargite. Tamo je i Bob rekao laku noć to su krajevi koje treba upoznati / proći biciklom. ili, još bolje, brodom (DTD). pa i pjehe, ako se mene pita. samo da je dovoljno vremena. mada, i to je stvar liste prioriteta.
Vjekoslav Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 3 hours ago, brusli said: Bio sam pre mesec dana prvi put u Vrscu, grad je fenomenalan, ima sve sto treba a nije gungula kao u Bgd. Oseca se atmosfera Austrougarske, sredjeno, svuda cvece i zelenilo. I u pozadini Vrsacki breg, daje neki smek panorami. Jedina mana je sto nema nikakva voda u blizini, da je tu neka reka, bilo bi top. ima onaj potok što protiče kroz Vršac, izvire kod nekog manastira (eto zanimljive ture), taj je poplavio cijeli grad prije 10ak godina. u blizini je i DTD, a ni Dunav nije predaleko. u Vrscu je i najveca katolicka katedrala na ovim prostorima, poslije one zagrebacke. sve u svemu, ko nije posjetio / upoznao Vrsac, truba.
brusli Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Uzgred, katedrala me se nije dojmila, nekako je ogoljena i siromasna fasada, nema mnogo ukrasa, a valjda sam i vise ocekivao jer je cuvena. Mnogo mi je bolja katedrala u Backoj Topoli, fasada od cigle, okruzena zelenilom, to mi je bilo iznenadjenje, nisam ocekivao takvu gradjevinu u tako malom gradicu. Edited September 19, 2023 by brusli
dillinger Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) 3 hours ago, brusli said: Kad se ide od Bgd kroz ona sela Banatsko Novo Selo, Vladimirovac, Banataski Karlovac, ne izgleda toliko propalo, stavise izgleda bolje od 90% gradova i sela u Srbiji, glavna ulica siroka 100 m, red drveca, pa neki parking, pa trava, pa trotoar, pa stare svapske kuce. Ali bio samo u prolazu, mozda da sam stao nasao bih neku manu. Takodje oni vetroparkovi izgledaju svetski. Taj deo Banata izgleda bolje nego sto sam ocekivao. Banatsko Novo Selo mozda najbolje izgleda u celom Banatu, inace I stala pancevacka sela tipa Jabuke, Crepaje...u svakom pogledu deluju vrlo pristojno. Gore Prema Vrscu sela tipa Uljme, Nikolinaca vec ostavljaju drugaciji utisak. I tu dolazimo do centralne tacke, jednog od najboljih mesta za zivot u Srbiji - Panceva. Pogotovo otkad mu je crkla hemijska industrija sto zapravo I nije dovelo do prevelikog osipanja I zbegova. Neko je otisao ali dosta ih je iz Beograda I emigriralo tamo. U Pancevu ne mozes u centru videti sumorne scene iz Zrenjanina, gde u centralnim ulicama imas citav red napustenih kuca. Edited September 19, 2023 by dillinger 1
napadaj Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 U Zrenjaninu se život izmestio iz centra otkako je otvoren tržni centar, pa zato propadaju Pupinova i slične ulice, ali je dobro na Putnikovu, Zelenom polju, oko Aviva, na Berberskom...
dillinger Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 (edited) Slicno se desilo I Pancevu, I tamo je bas Aviv izmestio zivot van centra ali ni taj centar nije toliko propao. Edited September 19, 2023 by dillinger
SNARC Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 6 hours ago, brusli said: Bio sam pre mesec dana prvi put u Vrscu, grad je fenomenalan, ima sve sto treba a nije gungula kao u Bgd. Oseca se atmosfera Austrougarske, sredjeno, svuda cvece i zelenilo. I u pozadini Vrsacki breg, daje neki smek panorami. Jedina mana je sto nema nikakva voda u blizini, da je tu neka reka, bilo bi top. Nema..imamo jezero i bazen otvoreni..kazu naprednjaci bice i zatvoreni uskoro. Mi mnogo volimo svoj grad..trudimo se da ga drzimo cistim i urednim..ide nam za sada. 5 hours ago, Mel said: Top je Vrsac. Hvala..slazem se 5 hours ago, Filozof manijak said: Vozio sam letos od Zrendže do Vršca preko Sutjeske, Plandišta i Nađimargite. Tamo je i Bob rekao laku noć Taj deo je..jbg..to ce prestati da postoji za koju godinu/deceniju. Moj matori tu zivi, tu imam lep komad zemlje, blizu Plandista..ali to ako ne nasele migranti, opustece skroz. 2 hours ago, Vjekoslav said: ima onaj potok što protiče kroz Vršac, izvire kod nekog manastira (eto zanimljive ture), taj je poplavio cijeli grad prije 10ak godina. u blizini je i DTD, a ni Dunav nije predaleko. u Vrscu je i najveca katolicka katedrala na ovim prostorima, poslije one zagrebacke. sve u svemu, ko nije posjetio / upoznao Vrsac, truba. Potok se zove Mesic..postoji manastir koji se zove Mesic..protice kroz grad, inace je Vrsac grad sa najvise mostova u Srbiji bas zbog tog Mesica. Katedralu upravo renoviraju, sredjuju joj fasadu i jos ponesto valjda. 2
Recommended Posts