Jump to content

psiholoske posledice pandemije

Featured Replies

Ne znam gde bih ovo drugde. Sinoć bio na prvom dejtu s devojkom i inače mi je bila simpatična sve dok nije provukla da je avaks (u stilu, oni hoće nas nevakcinisane da pretvore u građane drugog reda). Nisam hteo da se raspravljam, pomenuo sam da sam vakcinisan, da ne mislim da bilo ko treba da bude građanin drugog reda, i onda smo nastavili o drugim temama. Ali mi je to bio takav turn-off da posle toga zaista nisam imao neku želju da je ponovo vidim. Jel ovo preterivanje? Mislim, sama činjenica da je avaks govori nešto o njenim misaonim procesima, zar ne?

• Replies 504
  • Views 45.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Taihoskopija
    Taihoskopija

Ljudi, kako ste?      Ja se ovih dana jedva nosim sa feribotima loših vesti iz bližeg i daljeg okruženja, sa gomilom glupih smrti, još glupljih trombova, tromboza, respiratora, embolija

• Ja sam se sažeo na uži krug porodice. Jbg, ne mogu drugačije. Trudim se da svaki slobodni minut provedemo zajedno, borimo se i smejemo zajedno uprkos ukupnom ludilu oko nas. Borimo se i sa j

• Draga Alfa, veoma mi je žao što te tvoji opravdani strahovi parališu. Ali znaj da nisi sama - svi smo mi na ovaj ili na onaj način prsli tokom protekle godine. Ja sam npr. hodajuća hipohondrija, i iak

Posted Images

Rekao bih da preterujes, to moze da ukazuje na nesto, ali i nista ne mora da znaci

može da znači samo jedno, da je debil

:dry:

2 minutes ago, Sammael said:

Ne znam gde bih ovo drugde. Sinoć bio na prvom dejtu s devojkom i inače mi je bila simpatična sve dok nije provukla da je avaks (u stilu, oni hoće nas nevakcinisane da pretvore u građane drugog reda). Nisam hteo da se raspravljam, pomenuo sam da sam vakcinisan, da ne mislim da bilo ko treba da bude građanin drugog reda, i onda smo nastavili o drugim temama. Ali mi je to bio takav turn-off da posle toga zaista nisam imao neku želju da je ponovo vidim. Jel ovo preterivanje? Mislim, sama činjenica da je avaks govori nešto o njenim misaonim procesima, zar ne?

Mislim da nije, samo po sebi. Znam ih troje, dvoje su najbolji mogući ljudi i partneri, najbolji ljudi koje možeš da poželiš u svom okruženju. Najbolji prijatelji meni. Nije pravilo, nije to stvar inteligencije. A i da jeste, možda ste inteligentni za različite stvari. Ako nećeš praviš decu ne vidim da mora da se ispreči, osim što će možda dumre od virusa pa ćeš ostati ucveljen. :happy:

Ne mislim da preterujes. Uvek su mi turn off bile cure koje vole da namecu svoj antievolutivni  stav.

2 minutes ago, Hermetico said:

nije to stvar inteligencije

ček, ček

u doba pandemije u kojoj je na ovaj ili onaj način umrlo preko 25k ljudi u tvojoj zemlji antivakserski stav  nije stvar inteligencije,

nego šta je? glas zdravog razuma

daj bre

Ja sve antivaksere koje poznajem i sa kojima se druzim su u fazonu da nisu delotvorne vakcine, ali da su bezbedne.

Najinteligentniji čovek kojeg poznajem se nije vakcinisao. Ništa ne mora da znači.

u ovom konkretnom slucaju mi je veci problem nedostatak empatije nego nedostatak IQ .

u ovom konkretnom sluchaju je turn of vec obavljen tako da ne znam shta. mislim, deshava se to i bez pandemije.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

7 hours ago, gospa buba said:

u ovom konkretnom sluchaju je turn of vec obavljen tako da ne znam shta. mislim, deshava se to i bez pandemije.

Vi na forumu pokvarite čoveka i posle kažete 'šteta je već napravljena'. Tipično. Ustvari sam i ja hteo da dopišem da ako ga nešto odbija ne mora ni misliti šta, ali sam zaspao jer su meni to sitni sati. 

izvrši ti prvo dublju analizu™. 

sondiranje™, vakcinaciju™. 

mislim ne valja lomit preko kolena, jutro je pametnije od večeri i sve to ima svoje. 

Juče sam se načitao Masumijevog The Principle of Unrest gde dosta lepo opisuje kako je ta vrsta gluposti afektivno stanje, a ne stanje inteligencije. Počinje opravdanim strahom i klasifikacijom pretnje, oko koje se na kraju zavrti ceo život i to ode dođavola - sve što iole liči na ono što te plaši doživljavaš kao pretnju, samo prisustvo bilo čega iz te klase pojava postane okidač za otpor. 

Odlična knjiga. 

Primetimo da nisam dovodio u pitanje inteligenciju nego misaone procese. Znam i ja neke veoma inteligentne ljude koji se nisu vakcinisali, isto kao što znam i inteligentne ljude koji su bili u sektama.

Ne tražim trenutno kombinaciju nego nekoga s kim mogu nešto da napravim dugotrajnije, a čini mi se da je razilaženje u ovoj vrsti mišljenja indikativno da bismo se teško složili i oko nekih drugih stvari. Isto bih reagovao i da počne da priča o 5G zračenju, ljudima gušterima ili kako je Ratko Mladić heroj. 

taj voz ti je otishao hihi.gif

a ovaj hermetiko kad se probudi moze samo da primeti da sam ja isto doshla samo da primetim i to po zavrshenom poslu s_p.gif

inteligencija, misaoni procesi, palci.

ne brini nishta, bice svega :D

Background Picker
Customize Layout