December 9, 20204 yr Treba računati i na one koji će preležati bolest do vakcinacije. Ako je do septembra bilo 15-20% sa antitelima, onda će do kraja ovog talasa biti 40-50%, što znači da treba vakcinisati "samo" 40-50% za imunitet stada. Ako još pretpostavimo da će obuhvat u rizičnim grupama biti visok onda možemo da računamo da ćemo i sa 20 30% sjebati ovo govno.
December 9, 20204 yr 8 hours ago, Jumanji said: Ne znam da li je ovo tacno ili neka zajebancija, ali ako je prvo, pa mislim kakoooo, sta ce Rusi pre svega Primiću je nikada. Dve nedelje ne bih izdržao.
December 9, 20204 yr 55 minutes ago, yabadaba said: Treba računati i na one koji će preležati bolest do vakcinacije. Ako je do septembra bilo 15-20% sa antitelima, onda će do kraja ovog talasa biti 40-50%, što znači da treba vakcinisati "samo" 40-50% za imunitet stada. Ako još pretpostavimo da će obuhvat u rizičnim grupama biti visok onda možemo da računamo da ćemo i sa 20 30% sjebati ovo govno. Tesko 40-50 % vec zarazenih da ce biti. Astrino istrazivanje je zabiljezilo ukupno 220 infekcija od kojih 130 sa standardnim simptomima. Moja neka procjena na osnovu brojeva u CG da nece biti vise od 30-35% imunih do maja 2021. A pola od njih ce se ionako svejedno vakcinisati. Mislim da ce COV19 imati dosta musterija medju antivakserima. Tu je Miroljub da im da terapiju.
December 9, 20204 yr 6 minutes ago, Friend said: Ako sam dobro cuo Seklera, on trenutno procenjuje 40% prokuzenost kod nas. Šekler sve što je sinoć rekao, zvuči potpuno logično dakle broj zaraženih (zvanično) pa x 10, pa koliko dana su ti visoki brojevi, pa ono što je ranije bilo ja sam razumela da on kaže da ćemo negde tamo u januaru/februaru doći na 50% on takođe (sekvencionirao je virus i na početku a i jesenas) tvrdi da se virus nije značajno promenio i da je to što pričaju o težoj kliničkoj slici rezultat ogromnog broja zaraženih a ne neke mutacije za razliku od Gligićke koja više veruju u mutaciju ali ovde bih pre verovala Šekleru jer čovek radi na tome a i logične su mu sve prepostavke
December 9, 20204 yr Ма бакута је само сујетна и синоћ је поновила како смо корону победили још у мају а да је ово што сада имамо нова мутација - а све у вези са њеним "знањем" како респираторни вируси мутирају са сваким проласком кроз домаћина и да на крају толико ослабе да дају само благе симптоме - по њој то се дешава када вирус прође кроз 6-7 људи отуда и победа у мају
December 9, 20204 yr 12 minutes ago, gone fishing said: Ма бакута је само сујетна и синоћ је поновила како смо корону победили још у мају а да је ово што сада имамо нова мутација - а све у вези са њеним "знањем" како респираторни вируси мутирају са сваким проласком кроз домаћина и да на крају толико ослабе да дају само благе симптоме - по њој то се дешава када вирус прође кроз 6-7 људи отуда и победа у мају da, i meni je sve ličilo na blagu sujetu ipak je nju vreme po malo pregazilo, ali dobro, nije joj zameriti dosta je ona i dobra obzirom na to kada je izašla iz aktivnog bavljenja temom
December 9, 20204 yr Ako nekog zanima kako radi Pfizer RNK vakcina: Quote How is BNT162b2 expected to work? BNT162b2 is expected to work by preparing the body to defend itself against infection with the coronavirus SARS-CoV-2. The virus uses a protein on its outer surface called a spike protein to enter the body’s cells and cause disease. BNT162b2 contains the genetic instructions (mRNA) to produce the spike protein. The mRNA is covered in small lipid (fat) particles that help deliver the mRNA into the cells and prevent it from being degraded. When a person is given the vaccine, their cells will read the genetic instructions and produce the spike protein. The person’s immune system will then treat this protein as foreign and produce natural defences — antibodies and T cells — against it. If, later on, the vaccinated person comes into contact with SARS-CoV-2, the immune system will recognise the virus and be prepared to attack it: antibodies and T cells can work together to kill the virus, prevent its entry into the body’s cells and destroy infected cells, thus helping to protect against COVID-19.
December 9, 20204 yr https://thenewdaily.com.au/news/coronavirus/2020/12/09/pfizer-oxford-astrazeneca-vaccines/ 6 ljudi preminulo od cega 2 primilo vakcinu za vrijeme Fajzerovog ispitivanja. Ovo tek sada cujem dok se o Oksfordskoj izvjestavalo i kad neki Indijac ima psihickih problema
December 9, 20204 yr Evo i na srpskom; VAKCINE SU EFIKASNE I SVI DETALJI SU TRANSPARENTNI: Američka uprava za hranu i lekove (FDA) je objavila dokument na 53 strana sa detaljima Pfizerove studije, a kojim će se koristiti u odlučivanju o puštanju ove vakcine u promet. Šta smo naučili iz ovog dokumenta: Vakcina je testirana u različitim kategorijama - 49% žena, 51% muškaraca, ukupno 40,000 ljudi. Preko 21% volontera > 65 godina, 4% > 75 godina, najstariji čovek koji je primio vakcinu ima 89 godina. Od ukupnog broja 46% je imalo komorbiditeta, 35% je bilo gojazno. Kada se svi ovi faktori uzmu u obzir rezultati pokazuju da je EFIKASNOST VAKCINE KONSTANTNA i ne zavisi od godina, pola, rase, komorbiditeta... Visoka efikasnost (52%) se postiže nakon samo prve doze, 2 dana nakon druge doze efikasnost je 90% a 7 dana nakon druge doze efikasnost je oko 94%. Ako pogledamo grafik (crvena linija nevakcinisan, plava vakcinisani; y osa učestalost Kovida-19) vidimo da se 10-12 dana nakon vakcinacije plava kriva zaravnjuje tj. ljudi počinju da stiču imunitet, dok broj slučajeva u nevakcinisanoj grupi nastavlja da raste! Manje od 5% onih koji su primili vakcinu su prijavili neželjene efekte kao što su povraćanje, temperatura, itd. Najčešće prijavljeni neželjeni efekat bila je bol na mest injekcije (60% u vakcina grupi vs 30% u grupi koja nije primila vakcinu). KAO I KOD SVAKE DRUGE VAKCINE. U grupi koja je primila vakcinu bilo je 2 smrti, obe 55+ godina -jedan je preminuo od ateroskleroze, drugi od srčanog zastoja 62 dana nakon vakcine. Nijedan nije posledica vakcine-više ljudi je preminulo u placebo grupi (4) u istoj starosnoj dobi nego u grupi vakcinisanih. Sada ide ono čuveno ALI šta sa kasnim neželjenim efektima i uticajem na imuni sistem. Uticaji na imuni sistem se vide u prvih 10 dana, “dugotrajni neželjeni efekti” kao posledica vakcina se ispoljavaju u roku od 2 meseca maksimalno. Ove studije se rade skoro godinu dana. Vakcine su i bezbedne i efikasne kao što smo svi i želeli, vakcine su valjano testirane i svi mogući podaci su dostupni široj javnosti tako da svako može sam da ih pregleda i izvuče zaključke. Elem, nauka koja nije ograničena novcem je najbolja stvar ikada.
December 9, 20204 yr Covid-19 vaccine: Allergy warning over new jab https://www.bbc.co.uk/news/health-55244122Sent from my iTelephone using Tapatalk