April 28, 20204 yr 11 hours ago, gospa buba said: shta je jebote lahmadzun??? sent from bubamoto Vrlo tanko (značajno tanje nego na pici) hrskavo okruglo testo filovano dobro začinjenom mlevanom junetinom ili jagnjetinom (paradajz, kumin, korijander, cimet, luk, čili...) Jede se preklopljeno, poprskano limunom, može svež peršun, svež seckani paradajz na to... Bude hrskavo, svežeg, oštrog ukusa, ljutkasto... Mnogo volim. U Skoplju ima bizarni lokal na obodu Stare čaršije, Art Caffe se zove, u kom iznad starinske staklene vitrine, kao iz menze, samo što ne radi, visi prašnjava Ataturkova slika. Nit je Art, nit je Caffe, nego mesto gde služe izvanredan lahmadžun, pide i ajran. Drže ga lokalni, autohtoni Turci. A sad je u Lidlu neka nedelja Orijenta, pa prodaju i smrznuti lahmadžun. Nije najbolji na svetu, ali sasvim pristojan. U pakovanju ima tri komada, taman za dvoje.
April 28, 20204 yr 21 minutes ago, gospa buba said: a pa kilo brashna je 900g bravo kreteni. sad i to moram da gledam ih od kada je to tako
April 28, 20204 yr Author 32 minutes ago, renne said: ih od kada je to tako nemoj da me zezash. sad sam pregledala, neki prodaju kilo neki 900. samo sad ja treba da gledam.
April 30, 20204 yr Author odakle ti 30ti april burzuju! chestitamo Edited April 30, 20204 yr by gospa buba
April 30, 20204 yr Skupilo se još malo sirotinjeKako su katovali plate neće dugo biti....Fala koleginice
April 30, 20204 yr Srećan 30.april svima koji slaveOdakle ti uređaj[emoji769]? ... Shiit has hit the fan...
April 30, 20204 yr Author satarash je bio juche od one mjeshavine iz maksija. notirajte da nije losha. kodmene u maksiju zmrznut brokol i zmrznut satarash na junachkom snizenju, tipa 50-60 dinara.
April 30, 20204 yr 2 hours ago, Frank Pembleton said: Odakle ti uređaj? ... Shiit has hit the fan... napravio zvone smoker, bilo mu dosadno u izolaciji
May 1, 20204 yr On 26.4.2020. at 14:06, Haralampije said: Prvo supa od junece kosti i povrca, divne zelatinozne tetive sam prve pojeo Ondak debeljuskaste cevape koje sam zamesio juce od lapo-lapo junetine i ovcetine, pecene na rostilju. Hanuma je ispekla divne somuncice..a sad crno zajecarsko Moze recept za te somune u pozadini?
May 1, 20204 yr moze 450 gr brasna 350 ml tople vode 2 kk suvog kvasca 2 kk soli 1 sk mulja umesis i ostavis da stoji,napravis 8 kuglica pa ih ostavis da stoje,onda ih rastanjis i opet da stoje.sto vise stoje bolje jel.. rernu na najjace i na uzaren pleh rukom stavljas testo.pleh se ne vadi nego sve vreme treba da stoji u rerni, inace ce se ohladiti i hlebcici se nece "naduvati" danas skusa sa rostilja i blitva sa krumpirom