Jump to content

krizna kujna. prehrambene navike prvog sveta, pa dok traje - traje.

Featured Replies

Just now, halloween said:

Ovih dana u kuhinji spremam samo pileću supu, izbacim posle kosti i meso, ionako ga ne jedem. A onda dodam lepo povrće. Meso i kosti idu kučetu ispred zgrade. Jedno jutro je odlično namirisao kad sam to nosila u kontejner, pratio me ispitivački "nećeš valjda da baciš", pa sam  izvadila iz kese i dala. Od tada čuvam za njega.

kučiči ne bi smeli da jedu pileže kosti, barem ne one duge

te kosti mogu da se rascepe i da im povrede utrobu

Znam, ne brini.

Uf, kako mi dobra pasuljčina ispade.

Cujem da je histerik rekao veceras da je nestasica kvasca zbog nestasice palminog ulja u nas!?
U kakvoj su oni tacno vezi? [emoji54]

3 hours ago, Anonymous said:

Uf, kako mi dobra pasuljčina ispade.

bogumi i meni. 
još je ukusniji zbog činjenice da naredna dva dana nemam brigu oko ručka, jipijeeeej

• Author
Cujem da je histerik rekao veceras da je nestasica kvasca zbog nestasice palminog ulja u nas!?
U kakvoj su oni tacno vezi? [emoji54]
mozda neshto kao riba cheri?

sent from bubamoto

Sere budala. Ovi što ja kupujem/kupovao sam su što iz Mađarske, što iz Hrvatske.

Nije. Nego je rekao nema kvaca, biće- to ćemo srediti, a čuje nema ni palminog ulja, i toga će biti.

fascinantno je da zna da nema kvasca

Jeste, evo sa N1:

Preneo je da je proizvodnja kvasca bila u zastoju zbog nedostatka palminog ulja

Lupa, kao i za sve ostalo.

1 minute ago, villiem said:

fascinantno je da zna da nema kvasca

Još kad bi znao da i dalje nema brašna, koje izvozi.

10 hours ago, Anonymous said:

Još kad bi znao da i dalje nema brašna, koje izvozi.

Brašna ima, nema papira za ambalažu... Sve otišlo na tariguz. :ph34r:

Iscedimo Palmu..neka se kuknjava cuje diljem Jagodine. 

Ako je ikad bio momenat da se naprave kulinarske emisije na temu "Sta sve mogu sa onim sto imam u frizderu" gde bi nas naucili kako da napravimo ili umnozavamo postojeci kvasac, izmedju ostalog.

Lepi Brka da se angazuje.

Pa kad ne umeju :) mada kvasac se pojavio tako da vise nije panika.Vidim kod komsije na selu u plasteniku stigao luk i zelena salata.

Edited by Bambula

Bice i jaja..sad ce Uskrs a farme se sigurno od pre korone spremaju za svaku kucu koja kupi bar 20 jaja. 

Gladni biti necemo.