Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Rekao bih da i nije problem po sebi ukidanje određenih mera i labavljenje istih već bi uporedo sa time trebalo pojačati kontrolu i represivnost onih koji jesu na snazi. A mi smo već nedelju dana u fazonu priča se o otvaranju potpunom, ljudi se ponašaju raskalašno, kafići služe kafe uveliko, distanca nikakva ne postoji, gomila ljudi bleji napolju zajedno itd a navodno i dalje postoje neka ograničenja, ali to više živ niko ne sprovodi. 

• Replies 42.5k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Činjenica da dr. Branimir Nestorović – čovek dakle koji najozbiljnije priča kako je stometarski ratni brod od hiljadu i šest stotina tona uspešno teleportovan šest sati u budućnost – umesto na gajbi Jelen piva ispred marketa na Kalenića pijaci sedi u nacionalnom kriznom štabu, odakle autoritetom struke sudeluje u direktnom odlučivanju o merama u borbi protiv najgore svetske pandemije nakon španske gripe, trenutak je svečanog proglašenja zvaničnog kraja srpske nauke. U odnosu na sve šta taj čovek zna, njegove već proslavljene izjave o ‘najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva’, ‘šopingu u Italiji’, ‘ženskom estrogenu’ i ‘lavovskoj srpskoj genetici’, suvi su kriv kurac. Verovali li vi u teorije zavere ili ne, nakon intervjua na TV Prva mnogo su jasniji zdravim razumom do sad neobjašnjivi deklasifikovani eksperimenti Vučićevog kriznog štaba sa policijskim časom i trodnevnim karantinima.

Srpska mitomanija tako je konačno pobedila. Do pre tridesetak godina, takve ideje bile su deo lepršavog kafanskog šarma srpskog varvarogenija, a kulturološka nauka čitala ih je u ključevima i svrstavala negde između nadrealizma Milića od Mačve i postmoderne Milorada Pavića. Kad je tačno stvar krenula u pogrešnom pravcu, ko je i gde u međuvremenu zajebao stvar, odavno je prestalo da bude važno. Jednom kad je ta mitomanija pokrenula balkanske ratove, u vreme dok je sve još bilo objašnjivo nacionalističkom mitologijom – jer nauka ratove niti pokreće niti vodi – već je bilo kasno: danas, nakon tri decenije, taj varvarogenij više ne objašnjava gde su granice Velike Srbije, već kako da se lečite od jebenog virusa.

https://www.portalnovosti.com/kratka-istorija-srpskog-postrealizma

44 minutes ago, arkonada said:

I još kaže da se povećao broj zaraženih u Beogradu,

Bitno da će na kraju opet biti ~ 4% :dry:

Mene baš zanima kako tačno izgleda to povećanje broja zaraženih u Beogradu, budući da se po zvaničnim podacima već danima taj broj kreće u rasponu od 30, gore-dole (sa skoro 70 na ispod 30 i nazad). Ako sad odjednom imamo recimo 100+ novozaraženih u danu, ovakvo labavljenje mera (i generalno, a za prvomajski vikend pogotovo) je suludo. Mada, ne bi me čudilo ni da je to uobičajeno Vučićevo dramljenje. 

S druge strane, to da npr. u Nišu jednog dana imaš 40 zaraženih (a ne objavljuje se da je izbilo nekakvo žarište), a sledećeg dana tipa manje od 10 je isto teško objašnjivo i rekao bih da je veliko pitanje o kakvom se uzorku radi. 

Blic dostiže nove nivoe idiotluka

virus pokušava da preživi u manjim naseljima

Međutim epidemiolozi ukazuju da oprez i dalje postoji, jer u manjim mestima i kroz gerontološke centre virus pravi problem i uspeva da uđe i preživi.

Ljudi, može li ko da mi pošalje link sa prijavljenim slučajevima po gradovima od juče? 

2 minutes ago, steins said:

Ljudi, može li ko da mi pošalje link sa prijavljenim slučajevima po gradovima od juče? 

https://covid19.data.gov.rs/infected

Edited by Halvard

2 hours ago, gospa buba said:

neshto mislim, kad on raspusti vanredno stanje i zada paspojasavanje, ja iz mesta pochinjem da pravim ozbiljan shtek za sledeci krug :dry:

haha, isto potpuno razmišljam.

ali kolikogod da kupim i pomislim da sad mesec dana neću izaći, eto me u radnji ponovo za max 7 dana :D

sad već počinjem da mislim da povećavaju ovaj broj testova namerno kako raste broj zaraženih 

3 minutes ago, dùda said:

haha, isto potpuno razmišljam.

ali kolikogod da kupim i pomislim da sad mesec dana neću izaći, eto me u radnji ponovo za max 7 dana :D

to je takozvani @adam sindrom :) 

285/6703/6

4.2%

33 minutes ago, Time Crisis said:

Blic dostiže nove nivoe idiotluka

virus pokušava da preživi u manjim naseljima

Međutim epidemiolozi ukazuju da oprez i dalje postoji, jer u manjim mestima i kroz gerontološke centre virus pravi problem i uspeva da uđe i preživi.

Neprijatelj je poražen na svim frontovima, ali razbijene grupe se bore bez časti i obraza i pokušavaju da se regrupišu, što im nikako ne sme biti dopušteno.

• Author

6703 testirano

285 pozitivno

71 na respiratoru

6 preminulih

Eto ga Beograd.

Sa 1% na 5%.

3 minutes ago, dùda said:

Eto ga Beograd.

Sa 1% na 5%.

Jesu li saopstili koliko je testiranih i pozitivnih u Beogradu za poslednja 24 sata?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.