April 30, 20205 yr Rekao bih da i nije problem po sebi ukidanje određenih mera i labavljenje istih već bi uporedo sa time trebalo pojačati kontrolu i represivnost onih koji jesu na snazi. A mi smo već nedelju dana u fazonu priča se o otvaranju potpunom, ljudi se ponašaju raskalašno, kafići služe kafe uveliko, distanca nikakva ne postoji, gomila ljudi bleji napolju zajedno itd a navodno i dalje postoje neka ograničenja, ali to više živ niko ne sprovodi.
April 30, 20205 yr Quote Činjenica da dr. Branimir Nestorović – čovek dakle koji najozbiljnije priča kako je stometarski ratni brod od hiljadu i šest stotina tona uspešno teleportovan šest sati u budućnost – umesto na gajbi Jelen piva ispred marketa na Kalenića pijaci sedi u nacionalnom kriznom štabu, odakle autoritetom struke sudeluje u direktnom odlučivanju o merama u borbi protiv najgore svetske pandemije nakon španske gripe, trenutak je svečanog proglašenja zvaničnog kraja srpske nauke. U odnosu na sve šta taj čovek zna, njegove već proslavljene izjave o ‘najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva’, ‘šopingu u Italiji’, ‘ženskom estrogenu’ i ‘lavovskoj srpskoj genetici’, suvi su kriv kurac. Verovali li vi u teorije zavere ili ne, nakon intervjua na TV Prva mnogo su jasniji zdravim razumom do sad neobjašnjivi deklasifikovani eksperimenti Vučićevog kriznog štaba sa policijskim časom i trodnevnim karantinima. Srpska mitomanija tako je konačno pobedila. Do pre tridesetak godina, takve ideje bile su deo lepršavog kafanskog šarma srpskog varvarogenija, a kulturološka nauka čitala ih je u ključevima i svrstavala negde između nadrealizma Milića od Mačve i postmoderne Milorada Pavića. Kad je tačno stvar krenula u pogrešnom pravcu, ko je i gde u međuvremenu zajebao stvar, odavno je prestalo da bude važno. Jednom kad je ta mitomanija pokrenula balkanske ratove, u vreme dok je sve još bilo objašnjivo nacionalističkom mitologijom – jer nauka ratove niti pokreće niti vodi – već je bilo kasno: danas, nakon tri decenije, taj varvarogenij više ne objašnjava gde su granice Velike Srbije, već kako da se lečite od jebenog virusa. https://www.portalnovosti.com/kratka-istorija-srpskog-postrealizma
April 30, 20205 yr 44 minutes ago, arkonada said: I još kaže da se povećao broj zaraženih u Beogradu, Bitno da će na kraju opet biti ~ 4%
April 30, 20205 yr Mene baš zanima kako tačno izgleda to povećanje broja zaraženih u Beogradu, budući da se po zvaničnim podacima već danima taj broj kreće u rasponu od 30, gore-dole (sa skoro 70 na ispod 30 i nazad). Ako sad odjednom imamo recimo 100+ novozaraženih u danu, ovakvo labavljenje mera (i generalno, a za prvomajski vikend pogotovo) je suludo. Mada, ne bi me čudilo ni da je to uobičajeno Vučićevo dramljenje. S druge strane, to da npr. u Nišu jednog dana imaš 40 zaraženih (a ne objavljuje se da je izbilo nekakvo žarište), a sledećeg dana tipa manje od 10 je isto teško objašnjivo i rekao bih da je veliko pitanje o kakvom se uzorku radi.
April 30, 20205 yr Blic dostiže nove nivoe idiotluka Quote virus pokušava da preživi u manjim naseljima Quote Međutim epidemiolozi ukazuju da oprez i dalje postoji, jer u manjim mestima i kroz gerontološke centre virus pravi problem i uspeva da uđe i preživi.
April 30, 20205 yr Ljudi, može li ko da mi pošalje link sa prijavljenim slučajevima po gradovima od juče?
April 30, 20205 yr 2 minutes ago, steins said: Ljudi, može li ko da mi pošalje link sa prijavljenim slučajevima po gradovima od juče? https://covid19.data.gov.rs/infected Edited April 30, 20205 yr by Halvard
April 30, 20205 yr 2 hours ago, gospa buba said: neshto mislim, kad on raspusti vanredno stanje i zada paspojasavanje, ja iz mesta pochinjem da pravim ozbiljan shtek za sledeci krug haha, isto potpuno razmišljam. ali kolikogod da kupim i pomislim da sad mesec dana neću izaći, eto me u radnji ponovo za max 7 dana
April 30, 20205 yr sad već počinjem da mislim da povećavaju ovaj broj testova namerno kako raste broj zaraženih
April 30, 20205 yr 3 minutes ago, dùda said: haha, isto potpuno razmišljam. ali kolikogod da kupim i pomislim da sad mesec dana neću izaći, eto me u radnji ponovo za max 7 dana to je takozvani @adam sindrom
April 30, 20205 yr 33 minutes ago, Time Crisis said: Blic dostiže nove nivoe idiotluka Quote virus pokušava da preživi u manjim naseljima Quote Međutim epidemiolozi ukazuju da oprez i dalje postoji, jer u manjim mestima i kroz gerontološke centre virus pravi problem i uspeva da uđe i preživi. Neprijatelj je poražen na svim frontovima, ali razbijene grupe se bore bez časti i obraza i pokušavaju da se regrupišu, što im nikako ne sme biti dopušteno.
April 30, 20205 yr 3 minutes ago, dùda said: Eto ga Beograd. Sa 1% na 5%. Jesu li saopstili koliko je testiranih i pozitivnih u Beogradu za poslednja 24 sata?