Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

"U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalazi se 201 pacijent, a njih 20 je na respiratoru i u teškom stanju. Povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i u tri tog tipa smešteno je 420 ljudi."

Ako je Čair Niš pun, kao sto kazu, a ima samo 20 respiratora, onda cenim da ih u celoj Srbiji nema vise od 300.

Kakvih 1008, kakvi bakrači...

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

1 minute ago, Djuro said:

"U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalazi se 201 pacijent, a njih 20 je na respiratoru i u teškom stanju. Povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i u tri tog tipa smešteno je 420 ljudi."

Ako je Čair Niš pun, kao sto kazu, a ima samo 20 respiratora, onda cenim da ih u celoj Srbiji nema vise od 300.

Kakvih 1008, kakvi bakrači...

zar nije av urucio nišu '9 klinickih i 20 mobilnih' i 13 novom pazaru i 10  rep.srpskoj

Jedna grupa pacijenata smeštenih u Sajmu najavljuje štrajk glađu

Građani Srbije, njih, kako navode, 65 među smeštenima u Sajmu, koji su od 24. marta u toj privremenoj bolnici, za N1 kažu da će stupiti u štrajk glađu, jer još uvek ne dobijaju rezultate prvog testiranja, koje im je, kako tvrde, urađeno pre više od dve nedelje. Navode da ukoliko ne dobiju informacije do večeras, sutra stupaju u štrajk glađu.

Tvrde da ih niko ne obaveštava ni o testiranju koje im je rađeno u petak, a da im glavni epidemiolog u Sajmu, na upite, ne daje odgovore o tome kada će im biti saopšteno da li su pozitivni ili negativni.

"Obećali su nam da će testovi biti gotovi za 24 sata, ali nam se i dalje niko ne obraća... Jako smo zabrinuti, ovde se nalazimo od kad su nas prebacili iz doma na Košutnjaku. Mi i dalje danima ništa ne znamo, iako nemamo nikakve simptome, niti smo ih imali od početka", tvrdi za N1 Saša koji boravi na Sajmu.

Navodi da su im ponovo traženi podaci.

"Ni na jedno naše pitanje, lekari nemaju odgovor. Sigurni smo da su neki testovi izgubljeni, jer su nekima ponovo traženi podaci. Problem je što smo svi ovde izmešani, a ima i pozitivnih i negativnih na virus", navodi Saša.

Smešteni u Sajmu kažu da pohvaljuju pripadnike Vojske Srbije, jer se, kako navode, jedino oni prema njima ponašaju fer i korektno.  

http://rs.n1info.com/Vesti/a588321/Jedna-grupa-pacijenata-smestenih-u-Sajmu-najavljuje-strajk-gladju.html

57 minutes ago, omiljeni said:

DKT je danas izjavila "sa lečenja je ukupno otpušteno oko 200 pacijenata čime se postepeno stvara i naš kolektivni imunitet"

200 ljudi od 7 miliona = krdo je prokuženo

To sam napisao pre par dana, isto Darijina izjava, onaj magistar™ Ideja me odmah pitao jesam li doktorirao epidemiologiju.

Kazem, znam matematiku za prvi razred, to je dosta da se provali nasa struka™

Mislim, ko zna matematiku za prvi razred provalio je, ovih ostalih 70% punoletnih veruje Kisicki.

Edited by Caligula

42 minutes ago, Блок_64 said:

Ausvajs.

Radnici su radili i juce i danas u tri smene.

Naravno i to ih puno radi bez zastitne opreme. I onda se glumi sa policijskim casom za rejting.

Ko je napravio prirotete gde radnici mogu da rade i zasto? Da li gradilista trenutno prioritet i zasto? Da li je Jura trenutno prioritet i zasto?

Ali potpuno je fenomenalno što se bukvalno do juče vrištalo da ostanemo kod kuće i nikakvi kontakti, da bi se danas opušteno povela priča o 70% i kolektivnom imunitetu. I to ne kao o nekakvoj novoj strategiji, već nečemu čemu se navodno težilo sve ovo vreme. :wacko:

ko vam je ikad rekao da ostanete u kuci? niko! nikada!

52 minutes ago, Tsai said:

Nema sanse da ukinu vanredno stanje u aprilu, za 1.maj bi bilo ludilo na otvorenom

Bice ludilo kad god da ukinu vanredno stanje, to se ne moze izbeci. Koliko sam ja uspeo da protumacim najvise se ceka da virus oslabi, u smislu da ce proizvoditi uglavnom blage simptome kod najveceg broja ljudi, pa da ga onda kolektivno "prelezimo" preko leta i skrpimo se dok vakcina ne stigne.

Sad sam imao razgovor sa kumom gde sam hteo da bacim telefon od besa...
Čovek ladno priča da

" uopšte bolnice nisu pretrpane i da ne zna kakva je drama sa tim medicinskim osobljem, zašto su oni kao preopterećeni!
Šta sad 150-160 na respiratorima šta je to...
Eno onaj makedonski infektolog rekao da su maltene iste šanse da preživiš i da te stave na respirator i da te ne stave...
Eno u Nemačkoj se ljudi šetaju trče ništa im nije...
I rekao ovaj infektolog da je to u Italiji prevara, ljudi šalju SMS - ove a kao na respiratoru su... "

Zemljo otvori se...
Ja ga pitam:
Brate moguće da je on pogrešio nešto, možda ljudi nisu intubirani nego samo leže
On će:
Pa on je glavni makedonski infektolog, valjda on zna!

Jel moguće da ljudi toliko ne razmišljaju,

... Shiit has hit the fan...

2 minutes ago, harper said:

Bice ludilo kad god da ukinu vanredno stanje, to se ne moze izbeci. Koliko sam ja uspeo da protumacim najvise se ceka da virus oslabi, u smislu da ce proizvoditi uglavnom blage simptome kod najveceg broja ljudi, pa da ga onda kolektivno "prelezimo" preko leta i skrpimo se dok vakcina ne stigne.

otkud uopšte ta priča o slabljenju virusa ?

nešto se to ne vidi po svetu :unsure:

pa ok, mi smo avangarda

6 minutes ago, Halvard said:

Ali potpuno je fenomenalno što se bukvalno do juče vrištalo da ostanemo kod kuće i nikakvi kontakti, da bi se danas opušteno povela priča o 70% i kolektivnom imunitetu. I to ne kao o nekakvoj novoj strategiji, već nečemu čemu se navodno težilo sve ovo vreme. :wacko:

Jos je Boban Milosevic tezio svedskom modelu.

Kako virus slabi? Ima neki prirodan tok slabljenja i posle odredjenog vremena izaziva blaze simptome i cekamo na to ili nesto drugo?

2 minutes ago, harper said:

ma da, ovo zatvaranje, koliko god bilo problematicno na milion nivoa, bice najsvetliji i najorganizovaniji deo u epizodi srbija i korona.

nego, nema nikakvog nagovestaja da bi simptomi mogli biti slabii tokom leta - meni je tu jedino donekle logicno bilo ono konovo da je imunitet ljudi nesto veci tokom leta. ali verujem da je to zanemarljiv faktor kad je rec o novom korona virusu.

Just now, dùda said:

otkud uopšte ta priča o slabljenju virusa ?

nešto se to ne vidi po svetu :unsure:

To svi epidemiolozi na svetu pricaju i nije nikakva tajna da se virus u najvecem broju slucajeva adaptira na organizam koji ga nosi jer mu nije u interesu da mu napravi stetu. To sto se trenutno ne vidi po svetu da ovaj virus slabi je zato sto je za njega jos uvek rano. Svi mi od rodjenja do smrti vukljamo razne viruse, kad bi svi oni bili smrtonosni doveka odavno bismo nestali kao vrsta.

Background Picker
Customize Layout