Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

13 minutes ago, dùda said:

znaju, Kon je neki dan pričo o tome

navodno je ''letnja škola'' najbolja za prokuživanjetm dece

ali sam upamtila i da se malo nasmejao i rekao da ne veruje da će ga poslušati u tom segmentu

navodno bi bli spremniji za jesen ako bi se to tako izvelo

i da, nije Kon jedini u svetu koji je pričao o tome da deca treba da idu u školu

pokušaću da nađem nešto na tu temu pa ću staviti tamo na opšti topic

Kakvo crno prokuživanje, to bi bio nekakav eksperiment.

A za to će neko morati da traži i moju dozvolu.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

4 hours ago, Shitgenstein said:

I onda radnici imaju dozvolu da budu napolju posle 17h ili kako to funkcioniše?

Ausvajs.

Radnici su radili i juce i danas u tri smene.

Nema sanse da ukinu vanredno stanje u aprilu, za 1.maj bi bilo ludilo na otvorenom

3 minutes ago, Tale said:

Kakvo crno prokuživanje, to bi bio nekakav eksperiment.

A za to će neko morati da traži i moju dozvolu.

pa ja pišem šta je čovek rekao 

ali rekoh, i sam je izrazio sumnju da će naići na podršku oko toga

Da bismo stekli taj imunitet, treba virus da prelezi ili da bude vakcinisano 5 miliona ljudi. Neka smo uhvatili i samo 2% pozitivnih testovima, tj da ima 50 puta vise zarazenih nego sto je testovima potvrdjeno  (Mada je realno da smo uhvatili oko 20%, tj da je max ukupno zarazenih 5 puta veci od broja potvrdjenih zarazenih) - znacilo bi da smo trenutno na 180 000 zarazenih. Ne vidim magiju kako sticemo imunitet do juna/jula i ukidamo mere?

Tako da jedino sto preostaje je “slabljenje virusa” (dkt danas) sto isto nema bas neko uporiste u podacima. Ili treca varijanta da se mere ukinu jer je ekonomija u kurcu pa sta bude bice. Mirise da ce da idu na ovu 3. varijantu.

Edited by Boza_zvani_Pub

1 minute ago, Tsai said:

Nema sanse da ukinu vanredno stanje u aprilu, za 1.maj bi bilo ludilo na otvorenom

nadam se da ce kada ukinu zabrane kretanja ostati na snazi zabrana okupljanja vise od 2 osobe, pa bilo to i u restoranu i kaficu i da ce uposliti policiju da to kontrolise malo

treba da pocnu da pricaju kako se treba ponasati i narednih meseci, da to jednom dosegnuto tinjanje ostane tinjanje i preko leta a ne da bukne zajedno sa prvomajskom rostiljskom vatrom 

On 9.4.2020. at 0:29, steins said:

Ma kakvi nema - pogledaj npr Leskovac - ostali su na jednom lekaru i jednom tehničaru. 

?

:violina:

Just now, Boza_zvani_Pub said:

Da bismo stekli taj imunitet, treba virus da prelezi ili da bude vakcinisano 5 miliona ljudi. Neka smo uhvatili i samo 2% pozitivnih testovima, tj da ima 50 puta vise zarazenih nego sto je testovima potvrdjeno  - znacilo bi da smo trenutno na 180 000 zarazenih. Ne vidim magiju kako sticemo imunitet do juna/jula i ukidamo mere?

Tako da jedino sto preostaje je “slabljenje virusa” sto isto nema bas neko uporiste u podacima. Ili treca varijanta da se mere ukinu jer je ekonomija u kucu pa sta bude bice. Mirise da ce da idu na ovu 3. varijantu.

naravno. lupetanja zesca s tim kolektivnim imunitetom, ne znam samo jel to stvarno misli, nije to neki tesko dokuciv pojam da moze da zamaze oci ne-strucnoj javnosti

'slabljenje' isto..e to da su novinari uzivo, pa da pitaju za dokaz o tome da ce virus biti takav da ce zarazeni imati blaze oblike umesto puta ka respiratoru.

vrv teze da drze virus u nekom kineskom modu,kako je kod njih sada, sa dvocifrenim brojem novozarazenih i jednocifrenim umrlih i da vrate sve na radna mesta, i usput \prokuze' decu

3 minutes ago, dùda said:

pa ja pišem šta je čovek rekao 

ali rekoh, i sam je izrazio sumnju da će naići na podršku oko toga

Ok, nisam rant uputio ka tebi nego inače.

Ja ipak verujem da ne znaju šta rade i dokle su stigli.

3 minutes ago, InvisibleLight said:

nadam se da ce kada ukinu zabrane kretanja ostati na snazi zabrana okupljanja vise od 2 osobe, pa bilo to i u restoranu i kaficu i da ce uposliti policiju da to kontrolise malo

To je prosto nemoguce ,kako ocekujes da bude samo 2 ljudi u prevozu gde je nakrcano bar 40 ljudi jedan pored drugog.Ocigledno je da su ih zadnjih par dana pritegli preduzetnici pa sad nemaju kud vec razmisljaju da ukinu ovu zabranu i puste narod da siri zarazu pa ko prezivi,preziveo je.

Just now, Niveamen said:

To je prosto nemoguce ,kako ocekujes da bude samo 2 ljudi u prevozu gde je nakrcano bar 40 ljudi jedan pored drugog.Ocigledno je da su ih zadnjih par dana pritegli preduzetnici pa sad nemaju kud vec razmisljaju da ukinu ovu zabranu i puste narod da siri zarazu pa ko prezivi,preziveo je.

da, ne koristim ga, malo ga i ima u mom gradu pa sam skroz to apstrahovala

pojma nemam sta planiraju al sam zbunjena jako ovim dkt izlaganjem..

9 minutes ago, InvisibleLight said:

Bas to.Zabranu kretanja treba da ukinu koliko danas da imaju  mozga ali nemaju.

3 minutes ago, InvisibleLight said:

pojma nemam sta planiraju al sam zbunjena jako ovim dkt izlaganjem..

Nisi jedina.

NEDOPUSTIVO" Mihajlović osudila vređanja dr Kisić na društvenim ...

Stanje u Nisu (Juzne vesti):

U Kliničkom centru u Nišu na lečenju od korona virusa nalazi se 201 pacijent, a njih 20 je na respiratoru i u teškom stanju. Povećan je i broj onih koji su sa lakšim simptomima virusa u privremenim bolnicama i u tri tog tipa smešteno je 420 ljudi.

Ukupno je 420 obolelih u privremenim bolnicama, 59 više nego juče, o čemu je govorio epidemiolog Branislav Tiodorović i najavio otvaranje novih bolnica.

38 pacijenata više je na lečenju u Nišu od virusa korona nego juče, ukupno ih je 201. Jedan pacijent više je na respiratoru nego prethodnih nekoliko dana, sada ih je 20 koji su u teškom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 20 je priključeno na aparate za veštačku

ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju - navode u KC Niš.

Edited by Nesh

jbt :ph34r:

Background Picker
Customize Layout