April 12, 20205 yr 1 minute ago, vememah said: Ako je Čair već pun, a klinički centar u Nišu već odbija pacijente sa izrazitim simptomima i uputom, kako smo to izbegli najgori scenario ako nam brojke stagniraju? Pa broj testiranja raste a broj zarazenih je isti, gledam samo po tome, nije katastrofa, ne znaci da je dobro
April 12, 20205 yr Author U Kovinu su zarazena 2 laboratorijska radnika. Staracki domovi su prioritet, jer je to najosetljivija populacija. 44 korisnika domova za stare imaju koronu, ukupno 7 domova, ukljucujuci i domove za ometene u razvoju i pomoc u kuci (ili kako se vec zove) ako sam dobro izbrojao... ima i 25 zaposlenih... Edited April 12, 20205 yr by Milosh76
April 12, 20205 yr @Tsai Pa ne raste, danas je 250 manje testiranja nego juče. I brojke su mnogo manje bitne od toga hoće li zdravstveni sistem pući ili ne, a na jugu je očigledno stanje mnogo loše. Edited April 12, 20205 yr by vememah
April 12, 20205 yr Author Nista od novinara na KZS iako se Informer potrudio da to zahteva od Ane i njenog sefa. Nisu culi za Skype?
April 12, 20205 yr 10 minutes ago, vememah said: Ako je Čair već pun, a klinički centar u Nišu već odbija pacijente sa izrazitim simptomima i uputom, kako smo to izbegli najgori scenario ako nam brojke stagniraju? Jao ne drami molim te. Naravno da smo izbegli najgori scenario.
April 12, 20205 yr 19 minutes ago, Tsai said: Pa dobro, deluje kao da smo stvarnl izbegli najgori scenario Na osnovu cega to mislis? Ne kazem da gresis nego me zanima kako si dosao do tog zakljucka.
April 12, 20205 yr Author N1 pitao za izlazak dece sa autizmom, Darija obecala da ce KS odluciti o tome i da to treba sprovesti... Inace lepo je objasnila sta znaci "kraj pandemije" i sta za njih znaci da se virus povlaci
April 12, 20205 yr 47 minutes ago, dùda said: A što u Nišu nije sistem da takvi onda idu u Čair ? Što su li ga onda pravili ? I u Sapcu je isto - pored sale Ekonomske skole, Vucic naredio da svi idu pravo na Sajam. Valjda da bi sutra time mlatio kao nekim argumentom "ja sam vas spasio sigurne smrti".
April 12, 20205 yr Osnovni utisak - kakvi god da budu rezultati mi moramo pokrenuti ekonomiju nakon Uskrsa, najkasnije iza 1.maja. To je poruka I ove konferencije I jutrosnjeg obracanja AV. Stari I deca I dalje zatvoreni ostali moraju raditi.
April 12, 20205 yr Vučić danas: Quote Imamo rastući broj ljudi na respiratorima i nama je veoma važno da krene da se smanjuje taj broj, a da raste broj ljudi u privremenim bolnicama u Sajmu, Čairu, dodao je Vučić. Naveo je da su beogradske kovid-bolnice pune. "Osam bolnica imamo u Beogradu punih, nemamo koju da uzmemo". http://rs.n1info.com/Vesti/a588223/Vucic-Protekla-noc-bila-je-teska-izbila-neka-nova-zarista.html Kon sinoć: Quote On je rekao da je greška što je pandemija u Srbiji dočekana bez rezervne zaštitne opreme i bez obnovljenih akcionih planova za svaku ustanovu, jer kako je objasnio, ako smo se pripremili onda ćemo moći i da se zaštitimo. http://rs.n1info.com/Vesti/a588183/Kon-Pandemija-je-prirodna-katastrofa-zesca-od-bilo-kakve-kataklizme.html Edited April 12, 20205 yr by vememah
April 12, 20205 yr 3 minutes ago, Milosh76 said: Inace lepo je objasnila sta znaci "kraj pandemije" i sta za njih znaci da se virus povlaci kako? šta? ne gledam pa ako može 1 dajdžest @vememah zar ćemo i ovde analizirati svaku izjavu ovog notornog lažova i uzimati je zdravo za gotovo Edited April 12, 20205 yr by kud u maglu Simoviću
April 12, 20205 yr On 11.4.2020. at 15:16, cedo said: koliko srbija ima respiratora, ne racunajuci one u skladistu za slikanje ? zna netko ?
April 12, 20205 yr Author 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: kako? šta? ne gledam pa ako može 1 dajdžest Bitno je da se smanji broj ljudi na respiratorima Bitno je da broj ljudi na Sajmu, Cairu i sl (slabije zarazeni) bude veci od broja po bolnicama (tezi slucajevi) Bitno je da izgradimo imunitet tako da ce decu poslednje da pustaju u skole. I tek kad se ti uslovi ispune ima smisla ukidati vanredno stanje ili smanjivati mere...za sada idemo u dobrom pravcu Ovo je samo nabaceno, valjda ce neki tzv medij da lepo ispise sta je rekla.. prilicno je nacrtala situaciju. Nisu bas pali sa neba jer su "stranacki ljudi", cini mi se da kad pricaju strucno da se tada i vidi da su strucni i sa razlogom postavljeni tu gde jesu. KO je pokrivao "sefa" ili dao podrsku za neke izbore, je nebitno...
April 12, 20205 yr kako sada stvari stoje, veci problem su nam raspolozivi medicinski radnici nego respiratori. Edited April 12, 20205 yr by Joe D