Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

6 minutes ago, beta kentauri said:

+1

suviše je rano za radovanje

+ 1

plus sam danas procitala neki clanak u guardianu o tome kako se kod kineza javlja stah od ponovnog pokretanja celog sranja, bar u manjoj meri,  zbog gomile asimptomatskih nedetektovanih i nepracenih (sto navodno vlasti poprilicno kriju), pa sam se dodatno ubedacila.

ali ovo su svakako dobre vesti.

Edited by Aleksija

1 minute ago, harper said:

Znam da je nemoguce ali kad bi neko stisnuo muda da kaze budali da se vise ne pojavljuje u medijima dok traje kriza ucinio bi gradjanima Srbije monumentalnu uslugu. Sluzbo, ako ovo citas, preklinjem vas da objasnite Vucic Aleksandru, predsedniku Srbije, da sedi miran i ne otvara usta do zavrsetka krize. Za sve ce biti bolje, pa i za njega.

rekao mu djilas :)

2 minutes ago, harper said:

Znam da je nemoguce ali kad bi neko stisnuo muda da kaze budali da se vise ne pojavljuje u medijima dok traje kriza ucinio bi gradjanima Srbije monumentalnu uslugu. Sluzbo, ako ovo citas, preklinjem vas da objasnite Vucic Aleksandru, predsedniku Srbije, da sedi miran i ne otvara usta do zavrsetka krize. Za sve ce biti bolje, pa i za njega.

Ukrcaju se u jedan čun pet-šest prostaka i jedan pop da se prevezu preko jedne reke dok na jedan mah dune žestok vetar i izvrne se čun te svi u vodu. Po sreći, svi su znali plivati do samoga popa; dok se počnu topiti, svaki od njih uhvati se za čun i tako preplivaju na drugu stranu. Kad se vrate kući, kažu popadiji sve kako je bilo, i da se pop bez pameti i bez potrebe utopio. Stane u sav glas popadija kukati kao kome je nevolja, pa ih zapita: „Kako se utopi?“ A oni joj odgovore: „Kad se izvrnu čun, i mi svi u vodu padosmo, svi jednogrlce zavikasmo: „Daj, pope, ruku! Daj, pope, ruku!“ I on mogaše lasno dati tek da hoćaše, ma ne dade i tako se utopi. „Znam ja, kukava kukavica,“ reče popadija „da je tako, ma, da ste mu zavikali: „Na, pope, ruku!“ hoćaše skapulati, jer je vazda (teško mene!) naučio uzimati a ne davati.“

sad treba sacekati novi dan, dok sam citao izvestaje nije delovalo ok al eto

33 minutes ago, renne said:

več dva dana, da

66% pad broja novoobolelih u Srbiji za 2 dana.

28.3: 371 testirano, 131 pozitivno, a 240 negativno (35% pozitivnih među testiranima)

29.3: 376 testirano, 82 pozitivno, a 294 negativno (22% pozitivnih među testiranima)

30.3: 622 testirano, 44 pozitivno, a 578 negativno (7% pozitivnih među testiranima)

https://covid19.rs/

mozemo li sad temu 'vucic poslije korone' ili cekamo jos par dana?

Cemu ta panicna kupovina?

Zbog moguceg 24 casovnog karantina?

1 minute ago, vememah said:

66% pad broja novoobolelih u Srbiji za 2 dana.

28.3: 371 testirano, 131 pozitivno, a 240 negativno (35% pozitivnih među testiranima)

29.3: 376 testirano, 82 pozitivno, a 294 negativno (22% pozitivnih među testiranima)

30.3: 622 testirano, 44 pozitivno, a 578 negativno (7% pozitivnih među testiranima)

https://covid19.rs/

Nešto ovde nije kako treba, ovo su baš velika odstupanja za ovako mali uzorak, čak i ako su drastično smanjili kriterijume za testiranje.

Nisu mi jasni ovi novinari koji dobiju pravo na jedno od par pitanja, ne računam rts, pink i ostalu ekipu. Zar je moguće da ispucaju pitanje na nešto što nije u domenu medicinske struke kao npr šta je sa jugom Srbije gde firme ne poštuju preporuke o zaštiti ili radu od kuće - pa naravno da neće Kon na to da daje odgovor. Ali zato se niko ne seti da pita kakva je sad to preporuka da ljudi sa slabijim simptomima odu prvo kod izabranog lekara, usput popričaju sa sestrom na šalteru, provedu sat vremena u čekaonici sa ostalim pacijentima i onda ih pogleda i izabrani lekar (sa pitanje je kakvom zaštitom), i na sve to potom ih pošalju kući kao što ova Miloševićka kaže. To nema veze sa logikom ni sa bilo čime što su do sada preporučivali posebno nakon puštanja Sajma u funkciju. Ispada da bukvalno “lake slučajeve” neće ni da testiraju i to sad i kažu otvoreno.

Drugo, jutros u svim medijima da je episkop valjevski preminuo i da je imao koronu, a u novim slučajevima ga niko nije pomenuo. Wtf? Stiže li rezultat od preminulog iz Šapca, on i dalje nije evidentiran a neće ni biti kako je krenulo? Pa niški odbornik, ne sećam se imena, isto na mrežama bilo da je imao virus niko ga nije pomenuo u zvaničnoj statistici osim ako nisam propustio, a mislim da nisam.

Dajte bar BIRN i CINS da postavljaju smislenija pitanja, ili neka pošalju nekoga ko to ume ili nek se batali sa pitanjima na KZŠ.

I ovo navodjenje ostalih bolesti i problema koje je svaki preminuli imao je poseban novo jadnosti.

nije jos vreme za radovanje.

1 minute ago, Arkadija said:

nema drugog racionalnog objašnjenja

šizoja je juče gledala cela srbija

1 minute ago, ducca said:

Nisu mi jasni ovi novinari koji dobiju pravo na jedno od par pitanja, ne računam rts, pink i ostalu ekipu. Zar je moguće da ispucaju pitanje na nešto što nije u domenu medicinske struke kao npr šta je sa jugom Srbije gde firme ne poštuju preporuke o zaštiti ili radu od kuće - pa naravno da neće Kon na to da daje odgovor. Ali zato se niko ne seti da pita kakva je sad to preporuka da ljudi sa slabijim simptomima odu prvo kod izabranog lekara, usput popričaju sa sestrom na šalteru, provedu sat vremena u čekaonici sa ostalim pacijentima i onda ih pogleda i izabrani lekar (sa pitanje je kakvom zaštitom), i na sve to potom ih pošalju kući kao što ova Miloševićka kaže. To nema veze sa logikom ni sa bilo čime što su do sada preporučivali posebno nakon puštanja Sajma u funkciju. Ispada da bukvalno “lake slučajeve” neće ni da testiraju i to sad i kažu otvoreno.

Drugo, jutros u svim medijima da je episkop valjevski preminuo i da je imao koronu, a u novim slučajevima ga niko nije pomenuo. Wtf? Stiže li rezultat od preminulog iz Šapca, on i dalje nije evidentiran a neće ni biti kako je krenulo? Pa niški odbornik, ne sećam se imena, isto na mrežama bilo da je imao virus niko ga nije pomenuo u zvaničnoj statistici osim ako nisam propustio, a mislim da nisam.

Dajte bar BIRN i CINS da postavljaju smislenija pitanja, ili neka pošalju nekoga ko to ume ili nek se batali sa pitanjima na KZŠ.

I ovo navodjenje ostalih bolesti i problema koje je svaki preminuli imao je poseban novo jadnosti.

Dobro zapazanje, pitao bih zasto nisu obavezne maske u zatvorenom ?

Nije neka mudrost, obavezne rukavice i maske cak i sada ako ima neki trend, nemoj samo da se opuste

Pa da. Kod mene kazu pustos na rafovima, a ujutru cu da se tek uverim u to.
26 minutes ago, pt 2.0 said:

polako s radovanjem.

šta polako, ptice zlosutnice!?

ja mislim da treba da se počnemo dogovrati koji ćemo vučićevu sliku da stavljamo u avatare kada olabavi mere sledeće nedelje!

mada bih ja i sliku darije sa dva prezimena i to onu kad je nosila animal print na konferenciji

šalim se, naravno da je rano, al daj malo da odigramo neko kolo na krilu F117

Edited by Ravanelli