March 28, 20205 yr 6 minutes ago, Bogotac said: Zar moze preko koze virus da udje,nisam taj deo video? Ne znam, previše je raznih informacija ovih dana, ali ja ne bih rizikovao. Ako već pipneš lice prljavim prstima, mali je put do očiju ili usta. Oznojiš se i jedna kap je dovoljna... Bila je i ono kako se više doktora iz Vuhana zarazilo tako što su se samo dodirnuli po licu skidajući zaštitnu opremu. Edited March 28, 20205 yr by mraki
March 28, 20205 yr 3 minutes ago, keitel said: Šapčanin nije u statistikama smrti od korone, to se malo kosi sa onim što je psiho pričao sinoć. Za crkve je indirektno rekao da će morati da poštuju ono što kaže struka. psiho je sinoć napao novinarku da je to glasina sa interneta. posle smo na dnevniku n1 videli snimak doktorke iz instituta za preventivu u šapcu kako na kzš govori da je preminuo šapčanin kome je posle smrti potvrđena infekcija koronom. sovilj danas nije ni pitao da li se šapčanin broji, nego je rekao da su razgovarali sa sinom preminulog, da im je rekao da danima nisu mogli da dobiju pomoć, pa da se pojasni procedura građanima. stevanović je pojasnio proceduru, simptomi, telefoni... i na kraju je sam dodao, nisam upućen u slučaj u šapcu.
March 28, 20205 yr 4 minutes ago, Bogotac said: Zar moze preko koze virus da udje,nisam taj deo video? ne moze preko sluzokoze
March 28, 20205 yr 8 minutes ago, Dankan Ajdaho said: ? Ne što sam ja pogođen, ali u čemu je štos? Inkubacija je u proseku 5-6 dana. 14 ajd, može još nešto razumom da se objasni. Ali zašto 28, wtf??? Valjda su otkrili nekog sa dužim periodom inkubacije i automatski produžili za sve, bilo negde na ovom pdf-u i koga su otkrili.
March 28, 20205 yr 2 minutes ago, *edited by mod said: Samo sam čekao ovu logičku akrobaciju. Većina ljudi sluša pravila i kontroliše izlaske i širenje dok manjina glumi supermene. Kad sve ovo prođe sa nadam se što manje mrtvih, onda će ovi drugi da serendaju kako su znali da je to sve ionako bio lipov kurac a neće im pasti na pamet da je možda taj nizak broj mrtvih baš zbog ovih prvih... Ja ne znam na koga misliš, ko glumi supermena? Lično se pridržavam svih mera kojih se pridržavam i inače, ne nabijam ruke u usta i nos ako sam pre toga dodirivao novac ili bilo koje druge predmete za koje postoji mogućnost da su ih dodirivali drugi ljudi, ruke perem 100 puta dnevno kao i do sada, brave na javnim mestima kada god sam u mogućnosti ne dodirujem šakama... Nisam nikakav supermen, imam hronični bronhitis, zapatim svakih par godina zapaljenje pluća i za sada uspevam da preživim. Ali da na lice stavljam brnjicu koja ne služi ničemu ili sedim zatvoren u kupatilu tresući se od straha, to mi ne pada na pamet.
March 28, 20205 yr 7 hours ago, Tasha_B said: +1 24/7 bi pretpostavljalo postojanje ozbiljne države, koja zna šta radi. Takva mera morala bi biti praćena čitavim nizom mera koje bi uredile, na neko određeno vreme funkcionisanje svega oko nas...dakle ko radi, šta, kad kako...Sad imaš situaciju da se firme organizuju interno i ostavljen si na milost i nemilost gazde/menadžera/kompanije (omiljena premijerkina reč) da li ćeš da dolaziš na posao ili ne u nekim skoz non essential delatnostima...Sa druge strane, i to mogu da shvatim do određene mere jer država još uvek nije donela bukvalno nikakvu olakšicu za privatni sektor... Još uvek je ovo sve damo šminka...tupe o zaštiti najstarijih jer im je to primarno glasačko telo, za ostale i zabole... Realno, oni su i dalje u kampanji...Kampanja covid edition Donela je ali ne olaksicu nego otezanje.Sve sto treba da placa ne placa,
March 28, 20205 yr 3 minutes ago, mraki said: Ne znam, previše je raznih informacija ovih dana, ali ja ne bih rizikovao. Ako već pipneš lice prljavim prstima, mali je put do očiju ili usta. Oznojiš se i jedna kap je dovoljna... Pisao je Dig. Uzmeš korpu koju je koristio zaraženi, protrljaš oči i ti si zaražen. Ja te korpe više ni ne koristim, sve u moju torbu, ali ostaju kvake, novac...
March 28, 20205 yr Ljudi koji ipak malcice vise znaju o virusima od nas na ovom topiku (vidi pod Robert Koh institut npr) kazu da zatvaranje po stanovima nije rijesenje. U Srbiji se mjere donose na preporuku koga? Srpskih strucnjaka? (vidi pod Nestorovic, Kisic...) kineskih strucnjaka? Jel ih neko nekad cuo? To su oni niski ljudi sto ih je Vucic postrojavao ispred aviona? Imaju imena i prezimena?
March 28, 20205 yr 1 minute ago, ordi said: ja mislim da ćemo svi trombove dobiti što trombove? ja mislim da ću ja preventivno da pošandrcam. ponekad predveče kad pomislim da se ne može na ulicu, spopadne me mrak mrakova.
March 28, 20205 yr 3 minutes ago, JozoMujica said: Ali da na lice stavljam brnjicu koja ne služi ničemu ili sedim zatvoren u kupatilu tresući se od straha, to mi ne pada na pamet. Stiti druge od tebe..ako mozda to nosis a da svestan nisi..Nosenje toga sada je prosto stvar pristojnosti Tipujem da se manje ili vise solidno zezas poslednjih dana..iz puke dosade
March 28, 20205 yr Just now, Paul Gompitz said: Ljudi koji ipak malcice vise znaju o virusima od nas na ovom topiku (vidi pod Robert Koh institut npr) kazu da zatvaranje po stanovima nije rijesenje. U Srbiji se mjere donose na preporuku koga? Srpskih strucnjaka? (vidi pod Nestorovic, Kisic...) kineskih strucnjaka? Jel ih neko nekad cuo? To su oni niski ljudi sto ih je Vucic postrojavao ispred aviona? Imaju imena i prezimena? u srbiji i 90% zemalja na svetu. a sto se tice prodavnice, pa dobro, jbga, ne dodirujes lice dok ne udjes u kucu... poneses alkohol sa rasprsivacem - ili bez - i odmah isperes ruke kad izadjes iz radnje. nece on bas da skace.
March 28, 20205 yr 1 minute ago, slepa živana said: što trombove? Zbog neaktivnosti. A pošandrcaćemo svakako, ako već nismo.