Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

I medju ljudima koje ja znam strasno je nadrljalo nekoliko porodica, i to cele. Sa jezivim simptomima neke gripcine koja je sve oborila s nogu. Vecina je radila antitela na kovid, kada je bilo moguce, jer smo svi pricali da se prosle zime nesto ovde desilo, pogotovu u periodu januar-februar, ali niko ih nije imao.

1 minute ago, Jumanji said:

I medju ljudima koje ja znam strasno je nadrljalo nekoliko porodica, i to cele. Sa jezivim simptomima neke gripcine koja je sve oborila s nogu. Vecina je radila antitela na kovid, kada je bilo moguce, jer smo svi pricali da se prosle zime nesto ovde desilo, pogotovu u periodu januar-februar, ali niko ih nije imao.

I moji kod kuće su prelažali, i ja sam imao jedan dan temperaturu (što se jaaaako retko dešava, ja nisam imao povišenu temp više od 3-4 puta u poslednjih 20 godina)... Radila žena na antitela, ništa nije bilo...

Nije to baš bio Covid, ali je nešto gadno bilo sigurno... Ili je bio neki soj, manje opasan, manje viralan, koji je producirao drugačija antitela (ako je to moguće)...

21 hours ago, Frank Pembleton said:

RZS objavio podatkeIMG_20210125_132730.jpg

.... Shiit has hit the fan!

kakve uzasne brojke, one osnovne, i bez korone. 

Ka sam tada radio komplet analize za oba deteta.
Prvo se videlo da je u pitanju virus a ne bakterija, sterilne kulture posle briseva su to potvrdile. Drugo, nije bila influenca potvrdjeno jer su radjeni testovi.
Šta je bilo tačno, niko ne zna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kakvi su pacenici ovi sektasi, samo se frljaju nekim ciframa, kaze Djerlek stizu vakcine od ovog-onog proizvodjaca, tada, pa tada, a naravno nije propustio priliku da cak dva puta naglasi...zahvaljujuci predsedniku.

Kad smo već kod sojeva virusa :D može li neko stručan da objasni kako se detektuje da je neko sada oboleo od novog soja virusa, tj kojim testom. Na osnovu čega se  zvončica sad gadja time da je neko lice donelo novi soj iz Londona, i da je to istina, kako se to utvrdjuje u odnosu na dosadašnje testiranje na virus.  Blagodarim za svako objašnjenje, zbunjena sam prilično

Gde je izveštaj za danas?

Kazi dragicka!

2f8ded3d00557277aa59b5c3ff6bf502.jpg

7 minutes ago, Jumanji said:

Kazi dragicka!

2f8ded3d00557277aa59b5c3ff6bf502.jpg

Kazi dragicka, vidi ti se... brnabicka.:nobles: (jedva nadjoh najmanje odgovarajuci smajli)

giphy.gif?cid=349c9dd7e51afb45kq5m4p1pjfmxqu8ptrbjo0xitdam8j45&rid=giphy.gif

3 hours ago, ljuttko said:

Kad smo već kod sojeva virusa :D može li neko stručan da objasni kako se detektuje da je neko sada oboleo od novog soja virusa, tj kojim testom. Na osnovu čega se  zvončica sad gadja time da je neko lice donelo novi soj iz Londona, i da je to istina, kako se to utvrdjuje u odnosu na dosadašnje testiranje na virus.  Blagodarim za svako objašnjenje, zbunjena sam prilično

Treba poseban PCR test i posebna procedura.

Test detektuje da si pozitivan. Ako su neki parametri razliciti od obicnih, radi se nova analiza. Nije bas jednostavno.

Nisam siguran da svi imaju prave PCR testove da detektuju te nove viruse (u ovom slucaju radi se o britanskom soju).

vakcine > respiratori

kod nas krece polako - i ne bas tako polako, doduse - da raste broj medju skolskom decom. kaze koleginica koja zivi pored kovid ambulante, danas skoro polovina u redu srednjoskolci.

ko bi rekao da ce to da se desi...

kod nas krece polako - i ne bas tako polako, doduse - da raste broj medju skolskom decom. kaze koleginica koja zivi pored kovid ambulante, danas skoro polovina u redu srednjoskolci.
ko bi rekao da ce to da se desi...

daj jebote ne opet :isuse:

jel to sad engleski soj? koji beshe cilja decu i omladinu? :unsure:

sent from bubamoto

Današnji utorak: 2080 novih, 15,4% pozitivnih
Prošli utorak: 1688 novih, 16% pozitivnih