March 22, 20205 yr 6 minutes ago, Frank Pembleton said: Jbte PTC prenosi liturgiju... ... Shiit has hit the fan... Ako, valja se
March 22, 20205 yr 11 minutes ago, Anonymous said: СЗО препоручује седам корака: 1. Често перите руке 2. Немојте дирати очи, уста и нос 3. Кашаљ покријте савијеним лактом или папирном марамицом 4. Избјегавајте гужве и велика окупљања 5. Ако се осјећате лоше, останите кући - чак ако је то блага грозница или кашаљ 6. Ако имате грозницу, кашаљ или отежано дисање, што прије потражите медицинску помоћ - али прво позовите телефоном 7. Пратите најновије информације Свјетске здравствене организације. Ja ću poštovati ovo, a ljudi nek' rade šta hoće. szo ti nece preporucivati da pravis improvizovanu masku od kuhinjske krpe, vrece za usisivac i lupam filtera za aspirator, ali to ne znaci da to nije dobra ideja, ako se mora a nema drugo. ali u principu, ne mora se. ima nekoliko naucnih radova o diy maskama, one su vazne ako je stanovnistvo pogodjeno katastrofom kao sto vulkanska erupcija itd.
March 22, 20205 yr Mislim, koji prizor, spakovala se ko za slavu, izložila dekolte, titula u v.d. stanju... Prisećam se vremena svinjskog gripa, kada se podsmevalo Tomici što pokazuje kako se kija u rukav i prozivala država što je Miškoviću dala da zaradi na vakcinama... Edited March 22, 20205 yr by Zabalujev
March 22, 20205 yr Nadam se da se ova zbunila, da će samo da objave u 18h da neće da teraju medije fa dolaze u 18. Besmisleno je. ... Shiit has hit the fan...
March 22, 20205 yr Just now, Frank Pembleton said: Nadam se da se ova zbunila, da će samo da objave u 18h da neće da teraju medije fa dolaze u 18. Besmisleno je. ... Shiit has hit the fan... rekla je ažuriranje jednom dnevno, umesto dva puta, konfe u 15 dvoje umrlih
March 22, 20205 yr Mislim, koji prizor, spakovala se ko za slavu, izložila dekolte, titula u v.d. stanju... Prisećam se vremena svinjskog gripa, kada se podsmevalo Tomici što pokazuje kako se kija u rukav i prozivala država što je Miškoviću dala da zaradi na vakcinama...Pogrešili su, ona je pomoćnik direktora, v. d. je ona sa naočarima od juče... ... Shiit has hit the fan...
March 22, 20205 yr amaterski optimistican pristup zaboravite ove liturgije kasno su stigle, sve je pod kontrolom Edited March 22, 20205 yr by villiem
March 22, 20205 yr Često se provlači pitanje zašto se ne testira više (posebno ako su poslali kinezi "testove"). Ne postoje masovno proizvedeni testovi tipa ELISA testova (kinezi su nam verovatno poslali reaktante za obavljanje testova) kakvi postoje za neke druge viruse. Postoji generalni test da se detektuje proizvoljni genetički materijal, pa su na osnovu toga njemci napravili konkretan PCR test - ali je test još poprilično mukotrpan i manualan (ali se sa specijalizovanom opremom može delimično automatizovati). Pored specijalne opreme i lab mora zadovoljavati određene kriterijume, tako da nije tako lako skalirati, ako nemaš izgrađene research medicinske institute koje mi očigledno nemamo kao Koreja... Više na linku https://www.theverge.com/2020/3/17/21184015/coronavirus-testing-pcr-diagnostic-point-of-care-cdc-techonology Tako da se ne uzdajte previse u testiranje dok se ne naprave neki mass produced testovi. Eventualno bi mogli da uduplamo kapacitet, npr. kad bi još jednu laboratoriju opremili i još tehničara zaposlili, ali povećati testiranje 10 ili 100 puta je nemoguće.
March 22, 20205 yr 20 minutes ago, darling said: imas jednu brigu manje u zivotu, keva ti je prezivela koronu. imas sve ostale brige ovog sveta, ali tu jednu nemas. Još kada bismo mogli to da potvrdimo ili opovrgnemo nekako. Za nju mi je najveći strah, baš zbog njenog krhkog zdravlja...
March 22, 20205 yr dobro i shta su rekli? shta ne smem danas shta ne smem sutra i kad ne smem?sent from bubamoto
March 22, 20205 yr dobro i shta su rekli? shta ne smem danas shta ne smem sutra i kad ne smem?sent from bubamotoNema ništa novo