Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Negde sam pročitala da je procena da su u julu lagali cca 10x (manje naravno).

To bi se negde i uklopilo u ovu sliku koju vidimo sada (broj zaraženih naspram stanje u bolnicama )

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Stanje se, iz prve ruke, sve vise pogorsava, tj., sve je vise zarazenih.

Radim u zdravstvu, supruga je lekar.

Problem je u tome sto smo oguglali, pa vise i ne komentarisemo.

Drako,a gde radis?

Medicina rada

imam sve više pacijenata koji prijavljuju da su bili bolesni u januaru, posle više nisu bili bolesni, pa su u maju/junu radili test i svi su igG pozitivni... sve je izvesnije da se raširilo iz Kine praktično odmah

Ma daj, Korona je kod nas stigla tek 1 marta 6 marta

Edited by Misko

To je Korona izpod tezge

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

1 hour ago, Kelt said:

imam sve više pacijenata koji prijavljuju da su bili bolesni u januaru, posle više nisu bili bolesni, pa su u maju/junu radili test i svi su igG pozitivni... sve je izvesnije da se raširilo iz Kine praktično odmah

"ja sam to prelezho jos proshlog oktobra bajo moj"

19 minutes ago, Tsai said:

"ja sam to prelezho jos proshlog oktobra bajo moj"

:laugh:

ne, dolaze sa dokumentima, već četvrti nalaz virusne upale pluća iz januara, tada ništa nije bilo testirano naravno

pa ne znam, iskreno, treba mi jaci dokaz od toga. bilo je upala pluca i pre covida, a moguce je da su covid asimptomatski prelezali pa imaju antitela. logicnije mi je to nego da je u januaru buktao virus a kapaciteti bolnica nisu pokazivali to

ako moze jos jednom posto nisam pazio na casu, ako neko prelezi klasicnu influencu, da li ce antitela tj. proteini koje organizam stancuje biti drugaciji nego u slucaju kovida?

slažem se da nije dokaz, ali četvoro mladih, dobro utreniranih sportista sa bilateralnom virusnom pneumonijom iz čista mira, da nisu imunokompromitovani zbog nekog drugog stanja... nije zebra ali ima pruge po sebi.

kada je proglašena epidemija, delio je neko iz Kg snimak upale pluća nekog nekog mladog momka koji je preminuo za 24h, koji je bio jedno mesec dana ranije, polovinom februara.

Mislim, nije uopšte bitno. Da li je došla ranije ili kasnije, isti nam djavo. Samo se pitam o intertnosti sistema da prepozna stvari na vreme

8 minutes ago, Kelt said:

slažem se da nije dokaz, ali četvoro mladih, dobro utreniranih sportista sa bilateralnom virusnom pneumonijom iz čista mira, da nisu imunokompromitovani zbog nekog drugog stanja... nije zebra ali ima pruge po sebi.

kada je proglašena epidemija, delio je neko iz Kg snimak upale pluća nekog nekog mladog momka koji je preminuo za 24h, koji je bio jedno mesec dana ranije, polovinom februara.

Mislim, nije uopšte bitno. Da li je došla ranije ili kasnije, isti nam djavo. Samo se pitam o intertnosti sistema da prepozna stvari na vreme

U KGu je početkom NG bio neki™ strahovit virus - recimo samo za vikend oko BOžića je umrlo 7 ili 8 ljudi sa dijagnozom virusne pneumonije koji su bili negativno testirani na grip. Taj momak o kome pričaš, cenim da mislimo na istog, je umro sa virusnom pneumonijom dočim je bio negativan na grip. Ja sam pitao virusologe da nije COVID, na šta su oni bili decidirani da nije - posle su se ispostavila neka mrljava antitela na Influencu B. 

Ja i cela moja porodica smo bili rastureni od nekog virusa tamo posle Srpske NG. Ono u životu nisam doživeo. Baš si me podsetila da uradim At na COVID. 

И ја сам исто био растурен у јануару од кашља и температуре толико да сам пар наредних месеци кашљао као никад пре. Тако да сам био у фазону шта би тек било да је корона у питању. Верујем да ако је то и била да сада нема антитела.

To je malo čudno. Moja drugarica je preležala koronu među prvima (kukao sam na počecima ovog topika) i još uvek ima antitela, a moj poznanik je preležao koronu pre dva meseca i nikad nije dobio antitela. Jedina logika koja mi pada na pamet je da je ta drugarica jedva pretekla, a ovaj je imao blage simptome.

Background Picker
Customize Layout