Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

kodmene se jedan izgleda vratio s kiseonika fala svemiru.

jel ima uopshe neka suvisla procena, u kojoj smo fazi? :unsure:

sent from bubamoto

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

14 minutes ago, gospa buba said:

jel ima uopshe neka suvisla procena, u kojoj smo fazi? :unsure:

sent from bubamoto

U fazi koja se zove smiruje se da eksplodira oko 15. septembra...

zaravnjujemo krivu drugog pika, prvog talasa

eksplodiraće u novembru, kad se susretnu sesonac i kovid

pa jel reko nestor da deca ne prenose

:covid19:

vidim da su atmosferski i kosmichki parametri trigerovali gomilu ludaka, pola negira koronu, pola obmavlja jugoslovenske ratove, sve poulici, sve bez maske i sa upljuvavanjem...

ako ja mogu da sudim po narodu, ovoliko koliko idem okolo, raspushtanje je opet pochelo unsure.gif

zato i pitam u kojoj smo fazi. ovo je vec za 15 septembar, definitivno, samo ne kapiram koji je bio signal za opushtanje i kada unsure.gif

sent from bubamoto

ne sećam se ko je kačio predvidjanje imperial college za srbiju, koje se ispostavilo kao tačnim, hajde opet ako mu je pri ruci

E jeste, tada smo se nešto čudili kao šta li je ovima, kad ono međutim :isuse:

A jel ima ista ta za dalje?

U odnosu na zvanične podatke nije bila precizna pošto je za npr. 1. jun gađano 10 umrih, a zvanično je bio samo 1.

On 23.5.2020. at 23:57, vememah said:

Očekivano dalje kretanje dnevnog broja umrlih u Srbiji po londonskom Imperijal koledžu:

Ur6W060.png
https://mrc-ide.github.io/global-lmic-reports/SRB/

Ovo im sada stoji na sajtu (levo je fitovana kriva prema dosadašnjim zvaničnim podacima (znatno različita od ove gore iz maja), a desno to isto s projekcijom za narednih 28 dana):

fQsAchV.png

Što bi rekao Buđa, Garbage In - Garbage Out.

Edited by vememah

15 hours ago, gospa buba said:

samo ne kapiram koji je bio signal za opushtanje i kada unsure.gif

To i mene zanima. Možda i samo smanjivanje brojeva.

1 hour ago, vememah said:

U odnosu na zvanične podatke nije bila precizna pošto je za npr. 1. jun gađano 10 umrih, a zvanično je bio samo 1.

:lolol: 

jesi realan?

1 hour ago, vememah said:

pa ne može niko da bude precizan u odnosu na naše zvanične podatke :fantom:

ne , zbilja, čemu ova opaska , ne vidim smisao

Ako se "ispostavilo tačnim" i "kataklizmično preciznim" ovo predviđanje iz maja zasnovano na debelo potcenjenim zvaničnim podacima po kojem je prve nedelje juna trebalo da imamo 10-20 mrtvih dnevno, a na dan izbora verovatno 50, onda ovo sad objavljeno po kojem će se za 4 nedelje od 27. jula. do 24. avgusta dnevni broj umrlih praktično učetvorostručiti, a koje je takođe zasnovano na zvaničnim podacima, nema veze s mozgom, tim pre što svi dostupni podaci ukazuju na to da se bolnice lagano rasterećuju.

I sa čime treba porediti projekciju zasnovanu na zvaničnim podacima koja se pri svakom ažuriranju koriguje prema njima?

Edited by vememah

Ova predikcija je radjena po zvanicnim podacima iz marta i aprila i maja, tad smo bili u karantinu. Niko ne sumnja da su i tada lagali oko brojki, ali to su radile sve drzave i siguran sam da model predikcije uzima i to u obzir.

Zvanicne brojke od otvaranja karantina su uvreda inteligenciji, samar falusom po celu i monti pajton nivo tragikomedije. To je svima jasno. 

Background Picker
Customize Layout