Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

1 hour ago, Sammael said:

Malopre dobio info od osobe koja je dobro konektovana da je moguće da će sutra biti zatvorene granice.

u nedelju se nameračila da putujem

baš će da bude veselo ako zatvore, mada sumnjam

tek onda bi narastao revolt

jedino ako nas ovi okolo ne zatvore :D

ed.

jutros bila u lidlu

pola sa maskama otprilike

Edited by dùda

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

postoje razni mehanizmi nosenja sa situacijom - tesko da bi se ijedan mogao nazvati 100% racionalnim i efikasnim u situaciji kad nemamo jos uvek sve parametre.

jedan deo razloga jeste objasnjen u prethodnom postu.

s druge strane, svakako da postoji solidan broj ljudi koji nema privilegiju da drzi distancu, izoluje se, ili izdvoji svakodnevno pare za masku. u tom slucaju je lakse zanemariti rizik - potisnuti svest o njegovom postojanju, nego ziveti u konstantnom strahu, a bez mnogo mogucnosti da nesto promenis. 

sto se mene tice, zivot me je, jos pri kraju vanrednog stanja, ubacio u nekoliko manje - vise povezanih situacija gde nije bilo ni vremena ni mogucnosti da vodim racuna o distanci i maskama. a jedno vreme mi je bilo i svejedno, kao sto ume da bude kad se tebi ili nekom tvom desi nesto gore od korone.  dogadjaji narocito vole da testiraju nas, planere i stratege, koji unapred smisljaju resenje za svaki potencijalni problem. tako to ide.

Edited by Aleksija

Dajte ljudi malo ozbiljnosti, Slovenija nikada nije ni ukidala karantin za nas. Znam jer pratim ovo svakodnevno pošto mi je firma iz SLO i imam potrebe da odem tamo.

Onda ni slovenačka TV ne zna šta objavljuje, a ministar unutrašnjih poslova šta priča.

Današnja vest:

Od petka obvezna 14-dnevna karantena za vse iz BiH-a, Srbije, Kosova

...

Podaljšala je seznam držav na t. i. rdečem seznamu in s petkom uvedla 14-dnevno karanteno po prihodu iz BiH-a, Kosova in Republike Srbije, je pojasnil notranji minister Aleš Hojs.

https://www.rtvslo.si/slovenija/od-petka-obvezna-14-dnevna-karantena-za-vse-iz-bih-a-srbije-kosova/527498

Edited by vememah

11 minutes ago, Sammael said:

Dajte ljudi malo ozbiljnosti, Slovenija nikada nije ni ukidala karantin za nas. Znam jer pratim ovo svakodnevno pošto mi je firma iz SLO i imam potrebe da odem tamo.

tako je

pratim iz porodičnih razloga, nikada nije ukinut za državljane bih i sr

U pravu ste, sad sam i ja našao vest od 8.6. gde izričito piše da državljani BiH i Srbije moraju u karantin.

Lista zemalja čiji građani mogu da pređu granicu Slovenije proširena je za još 14 zemalja, među kojima nisu ni BiH ni Srbija.

Državljani zemalja koje nisu na listi moraće da idu u četrnaestodnevni karantin...

http://rs.n1info.com/Region/a607691/Slovenija-otvorila-granicu-za-jos-14-zemalja-medju-njima-nema-Srbije.html

Dakle, Janšin ministar lupeta li lupeta, a mediji to uredno prenose.

.

Edited by Sammael

Izgleda da je razlika u tome što se ovo današnje ne odnosi samo na državljane Srbije, već i na sve koji dolaze iz Srbije ili su prošli kroz nju pa bili oni i slovenački državljani.

Na rdeči seznam so od danes naprej uvrščene tudi Bosna in Hercegovina, Kosovo in Republika Srbija. 

Za vse, ki pripotujejo iz držav, ki so na rdečem seznamu (tako slovenske državljane kot kogar koli, ki prihaja iz teh držav), je za vstop v Slovenijo obvezna karantena.

https://www.rtvslo.si/slovenija/od-petka-obvezna-14-dnevna-karantena-za-vse-iz-bih-a-srbije-kosova/527498

Edited by vememah

7 hours ago, hefaca said:

Jel istina da u Vojvodini vec 3 nedelje nema zarazenih? Ne videh ko je to kutros izjavio

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član republičkog Kriznog štaba Zoran Gojković je izjavio da je epidemiološka situacija poslednjih nedelja stabilna i da se dnevno beleži jednocifren broj novozaraženih, odnosno od četiri do šest slučajeva dnevno u Vojvodini.

"Ovo nam govori da imamo epidemiološku situaciju pod kontrolom i nadam se da će tako biti u narednom periodu. U Kliničkom centru imamo 34 obolela pacijenta od covid19, od kojih je jedna na respiratoru. Neki se otpuštaju, neki novi dolaze i taj broj je vezan za ono gde se mi sada nalazimo, a to su vam repovi Covida19 i ne samo toga nego i drugih bolesti, jer imamo više od 40 ljudi sa upalom pluća na Institutu za plućne bolesti, koji nisu kovid pacijenti. Takođe, imamo i više od 5.500 pacijenata sa akutnim respiratornim simptomima, a prošle nedelje je zabeleženo i 6,9 pacijenata na 100.000 stanovnika obolelih od gripa, što znači da smo imali 140 pacijenata od gripa samo prethodnih sedam dana", naveo je Gojković.

današnja vest sa 021.rs

neko je pitao gde su nestali oboleli od gripa, eto i njemu odgovora, nisu nestali tu su oni i preko leta, jedino što ih manje ima jer su lošiji uslovi za zaražavanje većeg broja ljudi ali zato od novembra kada se zatvorimo unutra eto novih epidemija

- tako se i prave vakcine za grip, vidi se koji sojevi su bili dominantni u sezoni proleće/leto te godine i onda prave vakcinu koja daje imunitet na njih, kako bi osetljivi bili zaštićeni u jesen/zimu kada krene da turira najjači motor širenja virusa - školska deca :happy:

1 hour ago, Sammael said:

Od ponoći više ne vrede raniji izuzeci po kojima su putnici iz tih zemalja mogli da prođu bez tih mera ako su vlasnici nekretnine ili plovila u Sloveniji.

Takođe se rok za tranzit kroz Sloveniju iz tih država skraćuje s dosadašnjih 24 sata na 12 sati.

Izgleda da je to razlika.

Sa Vox92 foruma:

Ne znam koliko je ovo relevantna informacija...Prijatelj moje sestre i zeta radi u gradskom zavodu za zaštitu zdravlja..Kaže da u Beogradu ima mnogo više zaraženih, da korona bukvalno bukti, ali ne mogu ništa da objavljuju pre izbora.

Edited by vememah

5 hours ago, Halvard said:

...

Opet kažem, ne mogu da zamislim da je samo u Beogradu ovako, a ne vidim kako opet može da se uvodi lockdown i ko bi uopšte to sprovodio i poštovao, tako da... 

Oo, ja i te kako vidim. Policijski cas, krecu se samo oni sa radnom obavezom (i partijskom knjizicom), penzioneri ni nos napolje, ovoga puta i bez pomoci jer sta ce vise.

I tako par meseci.

Daj boze da nisam u pravu. 

Kakav bre lockdown,"nova normalnost" i cepaj.Ne kažem da je to dobro ili ne,ali tako je.

I ne bukti korona,ne znam odakle potreba za iznošenjem tih odvratnih dezinformacija(ne obraćam se tebi vememah,ti si preneo samo) skoro koliko i ovih baš 1 mrtav svaki dan.

Edited by Milošica

Background Picker
Customize Layout