Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

47 minutes ago, Caligula said:

jedan nesrecnik docekao red da bude proglasen jedinim danas

Grim reaper svakog dana nasumično izvlači jednog :D okrene točak pa gde stalo, jbg.

Što se tiče lockdowna, nadam se da ga neće biti (ne isplati se, ako ništa), al ne bi me iznenadilo da opet bude neki vid zaključavanja u kuće :unsure: nemam pojma.

Nadam se da će uvesti obavezne maske u prevozu i radnjama i nadam se da neće uvesti potpune zabrane kretanja.

Kod mene u kraju su počeli opet da stavljaju na vrata molbe da se ulazi 1 po 1 ako je radnja manja (pekara, pet shop i sl). Moguće je da su sami ljudi postali sada malo odgovorniji (zabrinutiji) ako i sami znaju ljude koji su se zarazili. Mada opet, mene jedan ortak pokušao da šejmuje što neću da blejim s njim par dana nakon što je on blejao s likom koji je covid pozitivan. :laugh: to je sve jako individualno.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Malopre dobio info od osobe koja je dobro konektovana da je moguće da će sutra biti zatvorene granice.

Pa realno se raspada ova zavera laži i sistemskog dezinformisanja.

Treba da vidimo svojim očima kako nam oboljevaju komšije i prijatelji, poznanici, pa da saberemo dva i dva. Što je poprilično besmisleno jer dva i dva su mogli da se saberu onog trenutka kada je objavljeno da smo pobedili Covid.

Ovi SNS bolesnici su bukvalno seli i izračunali rizik da ne pukne do 21. Juna, ali im se to očigledno klima. Jebeno neverovatno je da i narod ide uz tu priču, da ljude generalno boli kurac, kao da svet ne gori od ovoga već mesecima.

@Sammael teško, ovoliko se trudili da drže glavu u pesku, izdržaće do ponedeljka aman.

Edited by Caligula

Isto sam rekao, neka teorija koja meni ne pije vodu je da će tako da poguraju ove koji budu primorani da ostanu u zemlji da izađu na izbore iz revolta pa da se poveća izlaznost.

1 minute ago, Sammael said:

Isto sam rekao, neka teorija koja meni ne pije vodu je da će tako da poguraju ove koji budu primorani da ostanu u zemlji da izađu na izbore iz revolta pa da se poveća izlaznost.

Valjda ce pre bojkotovati iz revolta no što će izlaziti. A i nije neka cifra da bi balavi rizikovao ovu idilu kojom nas je prekrio.

Ako sutra zatvore granice, izlaznost će biti manja zbog straha od zaraze.

U Jagodini su maske retke po marketima, o ulici da ne pricam. Mene gledaju kao ludaka kada prodjem, no to me ne tangira. Plus price koje nacujes prolazeci kroz pijacu ili pored baste kafica, da je sve to prevara.:isuse:

a sto zatvaraju granice? da nam ne udju ovi  crnogorci i slovenci sto su se zarazili na derbiju u bg? 

Smoriću se žešće ako zatvore granice. To eventualno da zaštitimo druge, da srpska korona ne izađe :laugh:

Znaćemo već sutra jel istina ili ne.

Kod mene je u firmi poslednjih nedelju dana proslo bar 200 ljudi sa strane, bez maske, iceg, i to u grupama. Sastance u hodniku na svakih pola sata po 10-15 iz svih gradova, opet bez zastite. Grupice pandura 5-10 po zgradi rasporedjene, bez maski. Korona postoji samo na ovom forumu, izgleda. 

Otprilike tako...Nigde nisam video ni zrnce opreznosti i brige o covidu kao kod cenjenih članova ovoga foruma...

Meni su najveći fenomen ljudi, a znam popriličan broj takvih, koji su za vreme vanrednog stanja koronu shvatali vrlo ozbiljno, distancirali se, poštovali sve mere, a sad kad je sve "prošlo" se ponašaju kao da ničega nikad nije ni bilo. Razumem i zamor materijala i sve, ne možeš čitav život provesti u izolaciji, ali svejedno mi takav obrt nije jasan, da nije ostalo ni trunčice svesti o nečemu što je bilo aktuelno do pre mesec i po dana...

3 minutes ago, ronin said:

Otprilike tako...Nigde nisam video ni zrnce opreznosti i brige o covidu kao kod cenjenih članova ovoga foruma...

ja priznajem da je poslednjih nedelja moja briga bila vise teorijska nego prakticna. 

sad pocinjem da razmisljam o ponovnom uvodjenju mera samoj sebi.

1 minute ago, Halvard said:

Meni su najveći fenomen ljudi, a znam popriličan broj takvih, koji su za vreme vanrednog stanja koronu shvatali vrlo ozbiljno, distancirali se, poštovali sve mere, a sad kad je sve "prošlo" se ponašaju kao da ničega nikad nije ni bilo. Razumem i zamor materijala i sve, ne možeš čitav život provesti u izolaciji, ali svejedno mi takav obrt nije jasan, da nije ostalo ni trunčice svesti o nečemu što je bilo aktuelno do pre mesec i po dana...

Zato što je mozgove izgleda, jako lako, isprati. Mrači me generalno ta priča o ljudima ovcama, al jbg, devedesetih sam bila tek rođena pa nisam mogla da vidim te nagle promene stavova o kojima mi pričaju stariji, i sad sam prvi put videla na delu kako to izgleda kad se masovno naseda na propagandu.

Izneverovah koliko je ljudi, među mojim prijatelji(ca)ma, bilo apsolutno prestrašeno u toku vanrednog stanja i do kojih granica - da se osoba koja mrzi pandure pita šta je uopšte tražio neko posle 8 napolju (šetao kera, prebili panduri), da veliki slobodnjaci zagovaraju potpuno tamničenje osoba 65+, krivili kučkare i famoznih 400k gastosa, šta sve ne.

Tada sam ja bila budala što ne umačem patike u domestos pre ulaska u stan.

E onda su mediji obrnuli priču i isti ti ljudi su naseli na teorije o slabljenju virusa i iskulirali ne samo domestos ispred stana nego i skoro sve sem pojačanog pranja ruku.

Sad sam ja opet budala što npr neću da uđem u zatvoreni kafić (ni u baštama još nisam bila al prema tome nisam 100% isključiva). Neki su u fazonu WTF kad im kažem da nosim masku u supermarketu.

:fantom:

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" profesorica Alemka Markotić... o novozaraženima u Hrvatskoj kaže:

"Većinom su to ljudi koji su bili u BiH i Srbiji, jedan u Sloveniji, većinom na sastancima po prirodi posla. Bilo bi dobro, s obzirom na to da su u BiH i Srbiji žarišta, da nitko tko nema prijeku potrebu ne ide na ta područja".

http://hr.n1info.com/Vijesti/a519046/Alemka-Markotic-o-koronavirusu.html

22 minutes ago, Halvard said:

To je fenomen star koliko i drustvo, ne znam sta te tu toliko cudi. Ogroman broj ljudi nije u potpunosti sposoban za apstrakciju vec funkcionise iskljucivo na bazi direktnih i neposrednih logickih konekcija. Sticanje sposobnosti apstrakcije, povezivanja fenomena, predmeta ili tvrdnji koji nisu u direktnoj i neposrednoj vezi je inace razvojna faza u procesu odrastanja, postoji "trenutak" kada je dete stekne, ali njen dalji razvoj u vise i kompleksnije forme zavisi od kognitivnih mogucnosti subjekta, motivacije, discipline uma, skladistenja, klasifikovanja i analiziranja iskustva i slicnih umnih napora. Lenj, neinteligentan i povrsan covek ce u velikom broju slucajeva odluciti da se, sto bi rekli klinci, ne cima previse vec bira najjednostavniji izlaz iz krizne situacije. U ovom konkretnom slucaju koji si naveo taj izlaz je nadjen u propisima drzave koje su uzeli kao kriterijum odnosa prema virusu i pandemiji. Drugim recima, koronu i opasnost od nje tumace i shvataju kroz ono sto dobiju kao informaciju od "nadleznih organa" i na osnovu tih informacija uredjuju svoje ponasanje da ne bi morali sami da misle o tome. Tek ako ili kada se dogodi promena konteksta na nacin koji pocne da ih ugrozava aktiviraju vise mehanizme zakljucivanja, do tada su sasvim saglasni da drugi zakljucuju i odlucuju umesto njih.

Ne vrednujem to ponasanje, samo ga opisujem. Licno mislim da je takvo ponasanje detinjasto.

Background Picker
Customize Layout