June 18, 20204 yr Nije ni to, po meni je to samo puka bahatost. Može nam se, i jebe nam se. Nisu odgovarali nikad ni za šta, pa zašto bi za ovo i zašto bi se cimali. Najgore od svega je što su u pravu, proći će im i ovo kao i sve do sada.
June 18, 20204 yr Just now, lo zingaro said: A jos gluplji da na taj nacin stelujes. Ne moze kod njih nista da se odradi kako treba pa ni stelovanje rezultata, jednostavno javasluk i neznanje genetski ugradjeni. Možda je baš to sve vreme i pakleni plan, da izgleda toliko glupo da ljudi prosto ne poveruju da je namerno. Ova izjava DKT je apsolutni skandal, ali zapravo i ne čudi ako se uzme u obzir da dolazi od nekog ko se svojevremeno zalagao da pušači moraju da sami plaćaju lečenje. Možda je to sledeći korak i za koronu, ko vam je kriv što ste bili na metar od zaraženog. Inače ne mogu da se otmem utisku da su prestali da objavljuju podatke po opštinama u trenutku kad je u Beogradu naglo skočio broj novozaraženih, pa im je pala u vodu priča o izolovanim žarištima koju su vrteli skoro mesec dana. A ako je u Beogradu ovakvo stanje, zaista mi je teško da zamislim da je u unutrašnjosti išta drugačije, jer po ovome što sam video u nekoliko mesta po Srbiji u prethodnih nekoliko nedelja, ne postoji baš nikakva razlika u ponašanju Beograđana u odnosu na ostatak populacije. Ali kao što vidimo, više nije sasvim poznato ni ko se testira ni pod kojim uslovima, tako da je zaista pitanje kakva je realna slika. Uopšte je netransparentnost veliki problem, nema više podataka o geografskoj distribuciji zaraženih, ranije su davali makar najosnovnije informacije o preminulima, sada čak ni to, nema zvaničnih izveštaja o popunjenosti kapaciteta bolnica... Čak i da je sve zaista u najboljem redu (a očigledno je da nije), takav nedostatak komunikacije sa građanima neminovno dovodi do nepoverenja u zvanične informacije.
June 18, 20204 yr Jel istina da u Vojvodini vec 3 nedelje nema zarazenih? Ne videh ko je to kutros izjavio
June 18, 20204 yr 4 minutes ago, hefaca said: Jel istina da u Vojvodini vec 3 nedelje nema zarazenih? Ne videh ko je to kutros izjavio Izjavila je dr Darija. I po podacima institucije u kojoj radi nije tačno, jer su do pre 8 dana objavljivali rezultate po opštinama i stalno je u Vojvodini bio po neki slučaj, evo baš 10.06. kad su poslednji put ažurirali podatke, bilo je novih slučajeva u Zrenjaninu, Inđiji i Staroj Pazovi. Plus što je otprilike baš pre dve nedelje bilo ono žarište u staračkom domu u Petrovaradinu, ali davno je to bilo, ko to još pamti.
June 18, 20204 yr Kod mene na poslu, onaj mladi sns-ovac nije pozitivan. Ali od kolege, sin dokttor na Bežanijskoj kosi ,čeka rezultat još od prekjuče, a sad je i supruga tog kolege sa temperaturom.
June 18, 20204 yr 19 minutes ago, Halvard said: Možda je baš to sve vreme i pakleni plan, da izgleda toliko glupo da ljudi prosto ne poveruju da je namerno. Ova izjava DKT je apsolutni skandal, ali zapravo i ne čudi ako se uzme u obzir da dolazi od nekog ko se svojevremeno zalagao da pušači moraju da sami plaćaju lečenje. Možda je to sledeći korak i za koronu, ko vam je kriv što ste bili na metar od zaraženog. Inače ne mogu da se otmem utisku da su prestali da objavljuju podatke po opštinama u trenutku kad je u Beogradu naglo skočio broj novozaraženih, pa im je pala u vodu priča o izolovanim žarištima koju su vrteli skoro mesec dana. A ako je u Beogradu ovakvo stanje, zaista mi je teško da zamislim da je u unutrašnjosti išta drugačije, jer po ovome što sam video u nekoliko mesta po Srbiji u prethodnih nekoliko nedelja, ne postoji baš nikakva razlika u ponašanju Beograđana u odnosu na ostatak populacije. Ali kao što vidimo, više nije sasvim poznato ni ko se testira ni pod kojim uslovima, tako da je zaista pitanje kakva je realna slika. Uopšte je netransparentnost veliki problem, nema više podataka o geografskoj distribuciji zaraženih, ranije su davali makar najosnovnije informacije o preminulima, sada čak ni to, nema zvaničnih izveštaja o popunjenosti kapaciteta bolnica... Čak i da je sve zaista u najboljem redu (a očigledno je da nije), takav nedostatak komunikacije sa građanima neminovno dovodi do nepoverenja u zvanične informacije. Najveći problem je laganje. Meni je logično da ćemo stalno imati amplitude dok se ne pronađe neko rešenje, ali ljudi će sami znati da se čuvaju ako znaju da raste broj obolelih, ako znaju da je povećan broj hospitalizovanih i na respiratorima. Ali ne svi novi su bez simptomima i to danima, a u Kragujevcu se već puna infektivna, 8-10 na respiratorima, a puni se i grudno odeljenje koje je ponovo prebačeno da bude kovid bolnica. Međutim ima onih koji kažu da to nije tačno, jer eto
June 18, 20204 yr 44 minutes ago, hefaca said: Jel istina da u Vojvodini vec 3 nedelje nema zarazenih? Ne videh ko je to kutros izjavio ma nije istina, 100%. ovo je vest od pre 8 dana, na subotickom lokalnom portalu: http://www.gradsubotica.co.rs/suboticki-lekar-inficiran-koronavirusom-pre-dve-nedelje-obavio-dva-carska-reza/ Edited June 18, 20204 yr by Djuro
June 18, 20204 yr 1 hour ago, Svarog said: jutros potvrđen slučaj u ulazu u kojem živim na NBG. dakle, u prethodnih 7 dana: - 1 (za sada) u firmi u kojoj radim - 1 u ulazu u kojem živim - supruga bliskog prijatelja iz Niša (izgleda dobila od drugarice na kafi) - 2 (za sada) kod pašenoga u firmi. on se testirao negativan. ovo nisam imao u vreme vanrednog stanja. opkoljavaju me!!! i, naravno, da ponovim da ako ja sam ovako opkoljen to onda znači da ili sam najnneverovatnija statistička greška ili nas vlast laže za brojke dooobaar!
June 18, 20204 yr živa istina. našle se njih par u kafiću posle 3 meseca da se ispričaju. evo ih 3 sa Koronom sad. meni je jača priča ovaj lik s posla. izgleda pokupio u teretani, jer tamo znaju za još par slučajeva. pa jbt, je l moralo u teretanu da se ide?!
June 18, 20204 yr Nije moralo. Mogle su npr sve teretane da se zatvore trajno i da treneri ostanu bez posla (moj trener nije ni dinara dobio za vreme vanrednog stanja). Ja idem u teretanu redovno, primenjujem neke common sense mere (gledam da ne vežbam blizu drugih, da ako sam na traci uvek budem kod otvorenog prozora, perem ruke nakon skoro svakog seta vežbi). Jedini sam koji se tako ponaša, svi ostali totalno casual i tako već nedeljama.
June 18, 20204 yr Quote Direktor KC Crne Gore: Za skok broja novozaraženih kriv derbi Zvezda-Partizan Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KC CG) Jevto Eraković izjavio je da se sa sigurnošću može reći da su svi novoregistrovani slučajevi virusa korona u Crnoj Gori uvezeni i dodao da očekuje da će broj zaraženih sledećih dana biti još veći. Prema njegovim rečima, za ovakvu situaciju je kriv odlazak crnogorskih državljana na fudbalski derbi Partizan-Zvezda koji je igran u Beogradu. Eraković je kazao da je, ukoliko se u obzir uzme neodgovorno ponašanje građana, sasvim očekivano to što se virus ponovo pojavio u Crnoj Gori. "Sigurno da je bilo očekivano da ćemo dobiti virus, da će se importovati novi slučajevi. Da li smo očekivali u ovom broju i na ovaj način? Pa, ako posmatramo ponašanje određenih neodgovornih pojedinaca i grupa, onda je možda ovo bilo očekivano. Koliko će ih još biti? Sigurno još veći broj u narednih danima", rekao je Eraković. On je naveo da su u sredu uveče hospitalizovana još dva pacijenta, tako da je u ovom trenutku, na lečenju u KCCG troje pacijenata. "Pratimo njihovo stanje, dvoje pacijenata koje smo sinoć primili nas upozorava da budemo oprezni. Oni su sa ozbiljnom kliničkom slikom", rekao je Eraković. On je rekao da je Crna Gora odgovorno pristupila zaštiti zdravlja svojih građana, zbog čega i nije dozvoljeno otvoranje granica sa Srbijom. Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije, jer 28 dana nije bilo nijednog novozaraženog. Autor: Beta and so it begins
June 18, 20204 yr 2 hours ago, renne said: Ušao strah u narod, danas u Amanu i Maxiju svi sa maskama, juče samo ja kao poslednji Mohikanac Pa to je verovatno jedini način. Do pre dan-dva, maske u prodavnicama je nosio možda svako deseti.