June 8, 20205 yr 7 minutes ago, Ian Mancunian said: U slučaju ovih informacija, onda već sutra treba da ubeležimo minimum jednog preminula jer 021 samo za KCV danas kaže drugačije podatke: https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/245394/Jos-dvoje-preminulo-od-virusa-korona-u-Novom-Sadu.html ko sad zna sta je tacno.. sto vise zarazenih manje ljudi odlaziti na more vani a vucicu to odgovara ekonomski, al mislim da ce dobiti 1-2% plus bojkotasa iz redova starijih koji nece hteti da idu na biralista nit da im ko ulazi
June 8, 20205 yr 31 minutes ago, Shan Jan said: Mislis da vlas namerno zeli da nas zaplasi pred izbore? Ono SNSovci moraju da glasaju po komandnoj duznosti a mi cemo da se cuvamo? Ne, smatram da vlast krije i zataškava pravu razmeru epidemije zbog predstojećih izbora i kampanje, zbog ekonomije i međudržavnih odnosa.
June 8, 20205 yr Mislim da im izbori i nisu glavni razlog - kao da se već ne zna rezultat istih i kao da sve već nije jasno. Oni će svoje izvesti, što milom, ponešto i njihovim obrascima prisile. Ostatak društva kao da ni ne registruje predstojeće izbore - totalna apatija i ravnodušnost, potpuno mrtvo more. Ne znam da li je to stanje generalno u društvu, ili samo u mojoj mikrookolini (koja je sve samo ne apolitična).
June 8, 20205 yr 36 minutes ago, Shan Jan said: U prodaji je i dalje manja potraznja za radnom snagom, kruzeri i dalje ne rade kao ni hoteli. Verovatno ce se to vratiti u nekom trenutku na staro al kad ce to biti pitaj boga. Kosa mora da se sisa mnogo pre nego da se ide na more ili kupi nova haljina. Tvoja pretpostavka je da ce sve da se vrati na staro za par meseci? Ja sam mislio da sam kaput do kraja godine makar, ali evo obavestilo nas da krecemo polovinom juna. Nista bitno, industrija zabave.
June 8, 20205 yr Quote Kon: Buknula žarišta u studentskom domu na Karaburmi, u Tutinu i Novom Pazaru zbog Bajrama Epidemiolog Predrag Kon rekao je da nije isključeno da se drugi talas virusa vrati i to jako intenzivno i ukazao na nova žarišta u Srbiji. IZVOR: B92 PONEDELJAK, 8.06.2020. | 13:36 Kon je za Prvu televiziju kazao da su ljudi bili diciplinovani dok su bile restriktivne mere, a sada je sve do pitanja našeg odnosa. "Imate situaciju da je u jednom vrtiću to krenulo, počelo kod jedne osobe koja radi na održavanju higijene i ona je sa tri saradnice putovala i tako je došlo do zaražavanja. Srećom nije bilo dužeg kontakta sa decom i direktog kontakta dužeg od 15 minuta sa vaspitačicama, ali su tri vaspitačice udaljene sa posla", rekao je on. Kako je napomenuo, postoji i problem zbog povratka 17.000 studenata u Beograd zbog ispita, i potvrdio je da se virus pojavio u studentskom domu na Karaburmi. "Imate u Novom Pazaru žarište nakon Bajrama i u Tutinu. Pojavljuju se žarišta i mi to sve držimo pod nadzorom, ali sprovoditi taj nadzor nije jednostavno. MI sad imamo 250 kontakata koji su pod nadzorom. Oni su slobodni ljudi, ali iz dana u dan se čujemo sa njima i pratimo njihovo stanje", pojasnio je Kon. Prema njegovim rečima, to što su mere ukinute ne znači da ne postoji nikakva kontrola. "Mi se satiremo od posla da nađemo kontakte, a vi imate situaciju da neko uopšte ne koristi zaštitna sredstva. Ona su za hronične bolesnike i starije obavezujuće. Ako se ovako nastavi, može da se desi da na tome insistiram", kazao je on. Kon je dodao da ne možemo da se igramo sa tim i da dozvolimo da se virus vrati u nekom intenzivnijem talasu. "Ako ste starija osoba i morate da idete u prodavnicu, nosite masku i nemojte da prilazite nekome na metar", zaključio je Kon. Prema njegovim rečima, povećanje broja pacijenata na respiratorima pokazuje da virus nije oslabio. "Njegov potencijal prenošenja je oslabio, ali to je vezano za sezonu. To je ono na šta mi i dalje računamo, mi ne možemo da dočekamo takvo povećanje kao što je bilo u 5. i 6. nedelji", rekao je on. Kon je kazao da je situacija sa studentima, domovima za stare, u vreme praznika pokazala da je virus živ i prenosiv. "Nema alternative, mi moramo da se otvorimo i da živimo, ako to ne budemo uradili, nećemo imati sredstava da očuvamo zdravstveni sistem. Mi smo iscrpeli mogućnosti vezane za vanredno stanje", kazao je Kon. b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=06&dd=08&nav_category=12&nav_id=1692805 Taj isti Kon pre 5 dana: Quote "Došli smo do kraja, vreme je da se opuštamo i slažem se sa dr Nedstorovićem (Branimirom) da je vreme da se skinu mere. Samo treba da ostavimo distancu od jednog metra. Približavanje na manje od jednog metra nosi mogućnost zaraze od bilo čega što druga osoba ima, ne samo od virusa korona", pojašnjava Kon za Pink. ... "Uvek se može desiti da se pojavi neki džep, ali to ne znači da smo objektivno u epidemiji", naglasio je Kon. https://www.021.rs/story/Info/Srbija/245041/Kon-Ukinuti-sve-mere-doslo-je-vreme-za-opustanje.html Edited June 8, 20205 yr by vememah
June 8, 20205 yr 18 hours ago, vememah said: OK, verovatno će na osnovu sutrašnjih podataka moći da se rekonstruiše šta je bilo pogrešno. Ništa ne može da se rekonstruiše, danas nisu objavili broj izlečenih.
June 8, 20204 yr 4 minutes ago, Tale said: Ništa ne može da se rekonstruiše, danas nisu objavili broj izlečenih. Broj aktivnih slučajeva je danas prema covid19.rs 457 a juče je bilo 475. Ne znam da li je to ta kategorija.
June 8, 20204 yr 9 minutes ago, Tale said: Ništa ne može da se rekonstruiše Danas 457, juče 475, prekjuče 437 ili danas 457, juče 226, prekjuče 437. Dva skoka od po 200+ ljudi u suprotnim smerovima za dva dana su teško moguća sama po sebi, tim pre što je dnevni broj novozaraženih dvocifren. Edited June 8, 20204 yr by vememah
June 8, 20204 yr 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Nekad bilo 5, pa 3, pa malo 0, a malo više 1, a sad redjaju sa 1 umrlim dnevno.. FTFY Vezali smo 5 dana zaredom sa smrtnim slučajevima, pre toga se seklo nulom na dan ili na tri dana.
June 8, 20204 yr Epidemiološkinja iz Ćuprije sa zaključanog profila: __________________________ I još ovo: Quote Hajdi @mali_gad · 1 ч Ne znam da li će da se izdrži još 13 dana ovim tempom a da ne bude očigledno da opet ulazimo u eksponencijalni rast. Inace su zabranili da se testiraju kontakti PCRom. Edited June 8, 20204 yr by vememah
June 8, 20204 yr 3 hours ago, Ian Mancunian said: Broj aktivnih slučajeva je danas prema covid19.rs 457 a juče je bilo 475. Ne znam da li je to ta kategorija. 3 hours ago, vememah said: Danas 457, juče 475, prekjuče 437 ili danas 457, juče 226, prekjuče 437. Dva skoka od po 200+ ljudi u suprotnim smerovima za dva dana su teško moguća sama po sebi, tim pre što je dnevni broj novozaraženih dvocifren. Ovo neslaganje i izostanak provere ili objašnjenja nije slučajno. Ipak ne mogu da shvatim zašto ostavljaju mogućnost spekulacije.