Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

22.5.2020.
Ранг Територија Вредност
1 Град Београд 16
2 Смедерево 14
2 Град Ниш 14
4 Зајечар 11
5 Врање 10
6 Лесковац 8
7 Панчево 5
7 Пирот 5
9 Прокупље 2
9 Топола 2

Edited by dvb-t manijak

Smederevo je i juče bilo prilično kritično, koliko se sećam. A sad vidim na sajtu B92 da gradonačelnik Zaječara tvrdi da tamo ima 15 novih slučajeva, ne 11. 

Ovakvo random izbijanje po manjim mestima može da traje unedogled, kako se sada čini. 

Objašnjenje za Smederevo:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u turskoj fabrici "Kajzen" u Smederevu, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod još sedam radnika.

U toj fabrici sada je ukupno devetnaest obolelih, prenosi RTS.

Da li grešim ako mislim da će kod nas brzo stići i drugi talas, tačnije da će biti spojen sa ovim?

I još jedno pitanje: Da li je Institut za ortopediju "Banjica" i dalje kovid bolnica?

od ponedeljka se vraćaju na staro

1 hour ago, Dzudi said:

Da li grešim ako mislim da će kod nas brzo stići i drugi talas, tačnije da će biti spojen sa ovim?

Ja sam na temi, na pitanje "Kada će biti drugi krug?"  glasao za opciju "Kraj maja ili jun 2020."

Siguran sam da će biti drugog talasa i da on upravo počinje, a da će se rasplamsati za petnaestak dana.

Prokuženost je maksimalno 2,3%, tako da ništa od imuniteta krda. Vakcina nije na vidiku. Fizičko distanciranje se sve manje poštuje. Jedino može da nas spase ta eventualna mutacija virusa. Srbija u prvom krugu nije videla pravu epidemiju. Daće Bog da i sada imamo više sreće nego pameti.

lupaš ko maxim po diviziji, kao što i svako od nas lupa gluposti kada priča nešto o čemu nema apsolutno blage veze

da ne bi bilo zabune, lupiću i ja, kao što sam već n-ti put lupio, da se virus vraća u oktobru

Kako da se vrati kad nije ni odlazio?:dry:

Broj novozaraženih u Beogradu stagnira već skoro dve nedelje bez značajnijeg opadanja, što se jasno vidi na ovom grafiku 7-dnevnog proseka (dakle, npr. za 22. maj je na y-osi prosečan broj novozaraženih za sedam dana od 16. do 22. maja, za 21. maj za sedam dana od 15. do 21. maja itd.):

sZGdaiY.png

Izvor podataka:

https://covid19.data.gov.rs/infected

@renne hvala. 

@dvb-t manijak Sada ću pogledatu temu, ali evo i ovde da napišem da se slažem sa tobom. 

Svi su se previše opustili. Pandemija nije gotova a svi se trude da žive kao pre...mislim da su morali da sačekaju sa merama vezanim za granice, međugradskim i avio saobraćajem. 

I ja sam laik, ali mislim da broj ljudi koji su pozitivni ne bi smeo da bude veći od 100- samo tada bi mogli da kažu da je epidemija "prvi talas" gotova.

Slovenija je proglasila kraj epidemije ali su na snazi ostale vanredne mere.

Edited by Dzudi

Slovenija je imala ukupno 3 nova slučaja u poslednjih 7 dana, dok je Crna Gora zadnji novi slučaj imala još 6. maja.

Srbija je danas imala 105, što je za 46% više od svih ostalih iz ex-Yu zbirno (Slovenija 0, Hrvatska 6, BiH 22, Crna Gora 0, Makedonija 23, Kosovo 21).

Edited by vememah

9 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

lupaš ko maxim po diviziji, kao što i svako od nas lupa gluposti kada priča nešto o čemu nema apsolutno blage veze

da ne bi bilo zabune, lupiću i ja, kao što sam već n-ti put lupio, da se virus vraća u oktobru

Neće biti nikakvog drugog talasa, jer virus neće ni da ode nigde. On je tu, i ostaće tu. Samo se sada i on prilagodjava, jer ni njemu ne odgovara da pobije sve moguće domaćine i onda nema gde da se širi. Ovako će se prilagoditi da on može da bude u opticaju stalno, a da posledice ne budu tako destruktivne po domaćine.

7 hours ago, vememah said:

Broj novozaraženih u Beogradu stagnira već skoro dve nedelje bez značajnijeg opadanja, što se jasno vidi na ovom grafiku 7-dnevnog proseka (dakle, npr. za 22. maj je na y-osi prosečan broj novozaraženih za sedam dana od 16. do 22. maja, za 21. maj za sedam dana od 15. do 21. maja itd.):

sZGdaiY.png

Izvor podataka:

https://covid19.data.gov.rs/infected

Dok recimo broj samoizolovanih blago raste od 4.5. (od oko 1200 do oko 1900)

image.png.e162dbcae7483200204e7a65a4468716.png

Mislim da je normalno da ovakav tip virusa fluktuira u populaciji na ovom niskom nivou. Ne vidim nikakav problem da ga ima dokle god ne pravi štetu zdravstvenom sistemu.

Background Picker
Customize Layout