Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

pa dobro, ta neka mala sranja

• Replies 2.1k
  • Views 217.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemoj takve savete da tražiš ovde, neka idu u kovid ambulantu ili neka im dođe patronažni lekar(to sad imaju ove privatne zdravstvene ustanove) pa dalje po njihovim instrukcijama    

• Evo i ovako:   https://threadreaderapp.com/thread/1334231473193431042.html

Posted Images

On 19. 7. 2020. at 0:36, Anonymous said:

Sve je to lepo, ali ja ne znam da se u beogradskim prodavnicama mogu naći 3M-ove N95 maske. Možda ih ima, ali ja nisam čuo za to. A mogu da zamislim koliko bi ovde koštale, posle svih ugrađivanja u cenu.

Tako da nam ostaju KN95, pa šta nam bog da, svakako su bolje od hirurških ili platnenih.

+1

3M nema u prodaji od zimus, a cena je bila cca 400-700 zavisi od modela

Samo da ponovim , pisao sam vec o tome u prvom naletu korone, najjeftinije dez. sredstvo je masna soda tj. NaOH, natrijum hidroksid. Tu pre svega mislim na dezobarijere ili dezinfekciju vecih povrsina (podovi,dvorista..) Nije za dezinfekciju sitnih predmeta jer je agresivna, nagriza metal ali za dezobarijere je mama. Rastvor od 3% radi posao i moze da stoji napolju par dana za razliku od hlornih preparata koji u principu traze svaki dan novi rastvor jer se hlor brzo denaturise. Sa NaOH je potrebana izuzetna paznja pri radu jer je opasna, zato nije bas za svakog

Pojavile su se 3M FFP2 maske (8822) u apotekama, 600 dindži

Kod nas ove KN95 80 din komad.

U Užicu u apoteci su 70 rsd, a ja presrećna naručila gomile onih od 129  neki dan :') 

• Author
  On 19. 7. 2020. at 12:27, Bogotac said:

Kod nas ove KN95 80 din komad.

Gde je to kod vas ?

On 19. 7. 2020. at 19:57, Taihoskopija said:

U Užicu u apoteci su 70 rsd, a ja presrećna naručila gomile onih od 129  neki dan :') 

Isto, ali ne znam kad će mi stići

On 19. 7. 2020. at 8:53, kud u maglu Simoviću said:

zato ih leče antibioticima?

Koliko sam shvatila, nastanu komplikacije koje se leče antibioticima

On 19. 7. 2020. at 20:03, dùda said:

Gde je to kod vas ?

Isto, ali ne znam kad će mi stići

arandjelovac

hirurske maske 29 din komad

• Author

zasada 118 din n95 maske u baofarm apotekama najjeftinije, bar što se BG tiče

@Bogotac, ti bi mogao da napraviš biznis ovde :D

ja stornirala onu narudžbu gde su po 129, nije neka razlika ali trebalo bi da oni budu i jeftiniji obzirom da im je minumum za naručivanje 20 kom, pa ja to više iz protesta :D

On 19. 7. 2020. at 20:54, trustno1 said:
Koliko sam shvatila, nastanu komplikacije koje se leče antibioticima
u principu se, a reci ce neko od nashih ovde, virusna infekcija koja potraje duze i iscrpljuje, chesto pokrije od nekog trenutka i antibiotikom, da se ne razlude bakterije. kod nekih stanja i bolesti. za obichne bolesti i obichne srbe ne vazi :hihi:

sent from bubamoto

Da ne kopam 80 strana unazad, gde da nadjem maske za klince (8-9 god) pošto su ove standardne hirurške prevelike? Hvala

On 19. 7. 2020. at 11:34, James Marshall said:

Pojavile su se 3M FFP2 maske (8822) u apotekama, 600 dindži

Javi se James, gde ima ovo?

Kod mene u kraju, neka mala privatna porodična apoteka, ali robu dijele u onim BENU kesama, možda imaju neku šemu s njima

On 19. 7. 2020. at 9:31, Haralampije said:

Samo da ponovim , pisao sam vec o tome u prvom naletu korone, najjeftinije dez. sredstvo je masna soda tj. NaOH, natrijum hidroksid. Tu pre svega mislim na dezobarijere ili dezinfekciju vecih povrsina (podovi,dvorista..) Nije za dezinfekciju sitnih predmeta jer je agresivna, nagriza metal ali za dezobarijere je mama. Rastvor od 3% radi posao i moze da stoji napolju par dana za razliku od hlornih preparata koji u principu traze svaki dan novi rastvor jer se hlor brzo denaturise. Sa NaOH je potrebana izuzetna paznja pri radu jer je opasna, zato nije bas za svakog

Bolje je koristiti limuntus, nije toliko opasan kao sve ostalo.

Pisali smo, tj. prenosili na temi vec.

Background Picker
Customize Layout