Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

Moze li komentar ovih sto se razumeju malo vise u medicinu i farmaciju...

- Kada govorimo o vitaminu C, postoji njegova primena u preventive i terapijske svrhe. Preventivno, to su oralni preparati i u normalnim uslovima, nama je potrebno oko 80 miligrama vitamina C. U slučaju epidemija, mi znamo da treba povećati na 300-500 miligrama i to sve prevencija. Sve preko 500 miligrama, nrp. 1 ili 2 grama, nije dobro jer ono što mi zovemo bioraspoloživost, tj procenat koji dospe u našu cirkulaciju se drastično smanjuje, do 500 mg dospeva u cirkulaciju, i to je ta doza koju uzmete, ona deluje, dakle što više uzimate manje deluje - objasnio je docent doktor Janko Samardžić, specijalista kliničke farmakologije.

• Replies 2.1k
  • Views 217.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemoj takve savete da tražiš ovde, neka idu u kovid ambulantu ili neka im dođe patronažni lekar(to sad imaju ove privatne zdravstvene ustanove) pa dalje po njihovim instrukcijama    

• Evo i ovako:   https://threadreaderapp.com/thread/1334231473193431042.html

Posted Images

Evo jedan cheatsheet o SARS CoV 2:

navodno maske u novom merkatoru.

5 minutes ago, gospa buba said:

navodno maske u novom merkatoru.

apoteka ili hipermarket?

ne znam, sad cu da pitam. od jutros je info

verovatnije apoteka, poshto kazu da je i benu blok 30 imao jutros. naravno, nisam lichno proverila, da znash.

eo kazu majke apoteka merkator! (i ovo cu da ti knjizim u pretrpljeni strah shto sam izashla na roditeljsku grupu, rekla neshto i bila kamenovana informacijama :rolf: )

Edited by gospa buba

I maske i rukavice u prima apoteci u pozeskoj (kod pumpe) 

kupio malopre maske u apoteci u Gandijevoj, iznad onog Sun  Citija. kažu da imaju svee, osim rukavica

ptk.jpg

Našao maske konačno. Kako ono beše, plava boja ide spolja?

tamnije ide spolja

Hvala. Još kad bih rukavice našao, one su korisnije.

Hvala, naručio alkohol. Svakako praktičnije od jurenja i čekanja po apotekama. Ako stigne naravno :D

I ja nasao maske danas, alkohola kažu nema u nabavci pa nisam dalje ni pitao.

ideja  hirurške maske je pre svega da se otvorena rana pacijenta zaštiti od doktorovog disanja

znači kako god da se nosi, treba da štiti druge od širenja zaraze. a usput i onog ko je nosi, to je bonus 

Edited by levi

Background Picker
Customize Layout