Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

dostava bi trebalo da ima ausvajs

27 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Da li donesi.com funkcioniše i sada, za vreme policijskog sata, tj da li se vrši dostava po kućama? Vidim da se neke picerije reklamiraju da vrše dostavu i tada, pa cenim da su kuriri izuzeti?

da, do 23:20 se primaju porudžbine na donesi.com

Fala vi!

52 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Da li donesi.com funkcioniše i sada, za vreme policijskog sata, tj da li se vrši dostava po kućama? Vidim da se neke picerije reklamiraju da vrše dostavu i tada, pa cenim da su kuriri izuzeti?

Ja naručivao i na donesi i na wolt (tu sam čak oko 9 naveče). Dostave dosta brže nego inače - meni u proseku 30-40 min.

16 hours ago, Tale said:

Imamo li mi ovde (PPP) kakve ideje kako hakovati virus? 

meni su recimo najzanimljiviji asimptomatski nosioci - zasto nemaju simptome i da li bi se na neki nacin mogao preneti taj model i na druge ljude.

nisam jos nigde videla, postoji li istrazivanje o tome koja je demografska struktura asimptomatskih - pretpostavljam mladji?

mada verovatno jos uvek ne postoji dovoljan broj testiranih/dokazanih slucajeva.

Zanimljivo je i to što i nakon 4 meseca zaista jako malo znamo o virusu.

Inače, sapun bi trebalo da razgrađuje omotač virusa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Surfactant

23 minutes ago, Tale said:

Zanimljivo je i to što i nakon 4 meseca zaista jako malo znamo o virusu.

Inače, sapun bi trebalo da razgrađuje omotač virusa:

https://en.wikipedia.org/wiki/Surfactant

Ma naravno da je delotvoran, zato i svi govore o važnosti pranja ruku... Ali nije dezinficiono sredstvo da ga je dovoljno poprskati, potrebno je trljanje, iz istog razloga što je sapunu i deterdzentu potrebna akcija masine za pranje vesa i sudja da skinu prljavštinu.

je li moguće više igdje kupiti rukavice?

8 minutes ago, morgana said:

Bilo je u Krsenkovic apotekama u bloku

Edit : jok :(. Bilo je maski i alkohola, nije bilo rukavica. Sorry

Edited by Lezilebovich

hvala svakako :)

naručiću sa alija, stići će do drugog talasa epidemije :D

23 minutes ago, morgana said:

ja sam ih u sredu našao u onoj apoteci u piramidi(gleda na gandijevu kod banaka i laboratorije) što radi 0-24

aha, hvala, idem ujutru tamo

ja sam ih u sredu našao u onoj apoteci u piramidi(gleda na gandijevu kod banaka i laboratorije) što radi 0-24
Mark farm tu sam našao alkohol, imaju i još jednu radnju u onim belim zgradama tamo gde je u lebovski pekara, u delu bliže ka 70a

... Shiit has hit the fan...

u sredu su imali i asepsol, a za maske* su mi rekli da ih dobijaju za koji dan. rukavice su davali po 20kom

*šivene

u sredu su imali i asepsol, a za maske* su mi rekli da ih dobijaju za koji dan. rukavice su davali po 20kom

*šivene
Da vrlo su ok i inače, van svega ovoga...

... Shiit has hit the fan...