Jump to content

PPP vs. Coronavirus - tema za praktične savete i korisne informacije

Featured Replies

• Author
9 minutes ago, Tresko said:

Ne moraju da se peru, ali treba menjati one filtere. Najbolje jednom u nedelju dana, ako se ima.

da, to je frka

ljudi nabave tu masku i misle, mirni su a džaba sve kada nemaš rezervu filtera, dođe mu ko malo bolja jednokratna

3 minutes ago, dùda said:

da, to je frka

ljudi nabave tu masku i misle, mirni su a džaba sve kada nemaš rezervu filtera, dođe mu ko malo bolja jednokratna

Pa da. Bioburden filtera predje granicu, i posle postaje neefikasna maska, ako se ne menja filter. Ima onih koji za silu filter dezinfikuju alkoholom, ali ne znam koliko to uništava sam filter posle.

1 hour ago, Tresko said:

Ne moraju da se peru, ali treba menjati one filtere. Najbolje jednom u nedelju dana, ako se ima.

Ma imam one male, potrošne, bez mogućnosti izmjene filtera.Dobre su, kaže internet, za 8-10 sati pod opterećenjem. Bit će dobre za u butigu na svaka tri-četiri dana. Cijenim da bi slijedeći ( logičan ) potez bila zabrana ulaska u trgovine bez maske.

pitanje: nabavio sam rastvor alkohola 96% i kupio sam danas onu bocicu sa prskalicom, i treba mi merna jedinica sa kojom da pomesam sa vodom. koliko vode, i koliko alkohola? ovo bih koristio za kvake, i tvrdje predmete - ne za ruke.

edit:

kvake, tastatura, telefon, kljucevi, upaljaci..

Edited by hoffnung

pola - pola

2 minutes ago, zmanic said:

pola - pola

znaci, 200ml vode + 200ml alkohola?

hvala!

Na 1l alkohola 390 ml vode (dve čaše) ako se dobro sećam.

pa gelove za ruke je valjda minimum 60% alkohola.   ali drugo pitanje, nece li vecina alkohola odmah ispariti iz te voda alkohol mjesavine?

Na litar alkohola 370 vode

Sta god da radis, treba da bude alkohola minimum 60%

A gde si nabavio bocicu sa prskalicom? Jel nesto improvizovano ili ...

Ja sam u apoteci kupila odavno asepsol malo pakovanje 250mil u toj bocici sto prska, vrlo ekonomicno se trosi ali za neki sledeci rastvor ako budem pravila sama nesto (rastvor varikine ili domestosa) ne znam sta da uzmem tako dobro.

1 hour ago, Taihoskopija said:

Na litar alkohola 370 vode

+1

Najzad neko ko zna proporcije.

55 minutes ago, mirjam said:

Sta god da radis, treba da bude alkohola minimum 60%

A gde si nabavio bocicu sa prskalicom? Jel nesto improvizovano ili ...

Ja sam u apoteci kupila odavno asepsol malo pakovanje 250mil u toj bocici sto prska, vrlo ekonomicno se trosi ali za neki sledeci rastvor ako budem pravila sama nesto (rastvor varikine ili domestosa) ne znam sta da uzmem tako dobro.

prvo jedan 'lol' jer sam u predhodnih pet postova dobio potpuno oprecna misljenja za ovu 'mesavinu'. laik sam,  sada kada sam nabavio konacno alkohol voleo bih da ga iskoristim maksimalno i ispravno.

ja sam tu bocicu danas kupio na "buvljaku' - 'otc' novi beograd. zapakovana je bila u kesi 100din.

Ako je 96% uradi kako je napisalo @ Taihoskopija  i to ti je.