Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

U  z  a  s  za ove trudnice.

Mislim da sam osetila prvi put neki lokal-patriotizam :isuse: sada kada sam bila u porodilistu, gde je tih nekoliko mama sa kojima sam imala kontakt bilo vakcinisano, jedna nije jer njena dr ginekolog nije bila sigurna po tom pitanju, pa su se ona i muz prakticno zabarikadirali u svakom smislu (rece da je planirala da se brzo posle odlaska kuci vakcinise (muz odavno vec cipovan)). Prvo pitanje medicinske sestre kada sam se prijavljivala je bilo "da li ste cipovani?" "da, i suprug" "ODLICNO!". (Svejedno su nas po dolasku na porodjaj testirali). A u Srbiji cujem da neke zene skrivaju stomake da bi se vakcinisale jer upravo medicinske sestre bulazne. Jbni uzas.

• +1 2
Posted
U  z  a  s  za ove trudnice.
Mislim da sam osetila prvi put neki lokal-patriotizam isuse.gif sada kada sam bila u porodilistu, gde je tih nekoliko mama sa kojima sam imala kontakt bilo vakcinisano, jedna nije jer njena dr ginekolog nije bila sigurna po tom pitanju, pa su se ona i muz prakticno zabarikadirali u svakom smislu (rece da je planirala da se brzo posle odlaska kuci vakcinise (muz odavno vec cipovan)). Prvo pitanje medicinske sestre kada sam se prijavljivala je bilo "da li ste cipovani?" "da, i suprug" "ODLICNO!". (Svejedno su nas po dolasku na porodjaj testirali). A u Srbiji cujem da neke zene skrivaju stomake da bi se vakcinisale jer upravo medicinske sestre bulazne. Jbni uzas.
kad ovo jednom prodje (i) sestrinstvo ce morati da dodje na tapet u svakom smislu, od shta one zaista znaju, do koje su njihove nadleznosti i odgovornosti dry.png

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted
3 minutes ago, Mos said:

Nemačka juče 50k novih slučajeva. :ph34r:

Užasno, ovo je pandemija nevakcinicanih:

Pregled vakcinicanih po pokrajinama (levo najmanje jednom vakcinican, desno sa potpuno vakcinicani):
Izvor svih karata je ZEIT koji ima jako informativnu i informativnu kartu

image.png.2ef98e1b89542f5c21c402513b0e37d4.png

I incidenca po okruzima

image.png.2357d8c7b69fcc227fe59de50cc6eadb.png

Procentualno zauzeće kreveta COVID pacijenata na intenzivnoj nezi bolnica po okruzima:

image.png.bcbd6341ba71ffa7e9bc62c5cc819341.png

• +1 4
Posted

za one koji žive van Nemačke, treba napomenuti da - pazi sad - Nemačka i ne zna koliko je ljudi zapravo vakcinisano. 

Pretpostavlja se, a na osnovu - pazi sad - ispitivanja javnog mnjenja da ih je zapravo 5-6% više. 

zašto?

pa ne znaju ni oni. nemanje centralnog registra, vakcinisanje po firmama, a sve zbog na sve strane raznih zabrana zbog deljenja jebenih ličnih podataka. (inače je i zabranjeno pitati nekoga da li je vakcinisan) 

Posted

To nemačko ludilo oko zaštite ličnih podataka je razlog zašto su po mnogim IT aspektima svetlosnim godinama iza ostatka razvijenog sveta.

Posted

U jednoj francuskoj firmi ovde (mislim da je špedicija) su kao, obrnuli.
Kao ne smeju da pitaju ili "kažnjavaju" nevakcinisane, pa su uveli da vakcinisani, ako hoće, dobijaju neki bonus tako što donesu potvrdu na uvid...

... Shiit has hit the fan

Posted

kod nas su juce krenuli sa utvrdjivanjem ko im covid pass.

sefu na uvid, zabelezeno i to je to

Posted (edited)
46 minutes ago, barrcode said:

za one koji žive van Nemačke, treba napomenuti da - pazi sad - Nemačka i ne zna koliko je ljudi zapravo vakcinisano. 

Pretpostavlja se, a na osnovu - pazi sad - ispitivanja javnog mnjenja da ih je zapravo 5-6% više. 

zašto?

pa ne znaju ni oni. nemanje centralnog registra, vakcinisanje po firmama, a sve zbog na sve strane raznih zabrana zbog deljenja jebenih ličnih podataka. (inače je i zabranjeno pitati nekoga da li je vakcinisan) 

15 minutes ago, Sammael said:

To nemačko ludilo oko zaštite ličnih podataka je razlog zašto su po mnogim IT aspektima svetlosnim godinama iza ostatka razvijenog sveta.

ne želim da branim Nemce ovde uopšte samo da dodam da su razlozi za to istorijski, odnosno gestapo pa posle stasi. Zbog nacističke prošlosti nema centralnog upravljanja “zdravstva društva” kao u drugim zemljama nego praktično okruzi sami komuniciraju brojke robert koh institutu i sve se svodi na preporuke saveznih vlasti koje pokrajine sprovode u delo. Na saveznom nivou je relativno malo mera definisano. 

I kod nas u firmi ne smeju da pitaju ko je vakcinican ali su našli obrnut put: svako ko je vakcinican može da bude oslobođen 3G kontrola ali mora da potpiše par dokumenata oko zaštite priv. podataka. Na kraju se ipak onda sazna ko je vax a ko ne. 

Edited by Boycie
Posted

Ne želim ni ja da branim Italijane ali generalno su odgovorni i zabole ih za prajavaći. Koncept je ionako već zastareo i izgleda besmislen u današnja smartovska vremena.
Od 180 penzionera iz Sardinije koji su se vratili sa hodočašća u Međugorju 30 ih je pozitivno, neki su i vakcinisani... Previše se opuštaju mere (a kontrole na istočnim granicama su nepostojeće) i kasni se sa kampanjom za buster. Kako vidim Božić opet panika, ne samo zbog šopinga poklona...

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Gle ovih budala.
Doduše ovde u Nemačkoj ne znam nikoga da se nije vakcinisao. e7501557ddb290ef28f1f3be6af4fac9.jpg

Posted (edited)
38 minutes ago, barrcode said:

Doduše ovde u Nemačkoj ne znam nikoga da se nije vakcinisao. 

Očigledno je ogromna razlika u bablovima, u mom bablu na selu u Unterfrankenu ("obična" populacija) i na poslu u Nirnbergu su maltene svi vakcinisani, ovi koji nisu su više u domenu statističke greške. Sa druge strane naš porodični babl iz Srbije je horror, tamo ima barem 70% avaksera.

Edited by Boycie