Jump to content
IGNORED

Coronavirus Covid-19 - opšta tema

Skyhighatrist

Recommended Posts

Posted

cega je ljudima pun kurac tacno, toga sto vecinu boli kurac da se pridrzava bilo cega i onda posle kuka na drzavu?

• +1 4
Posted

Zar ćemo opet prolaziti kroz sranja tipa ludilo za toalet papirom :isuse:.

Ova civilizacija definitivno treba da propadne.

• +1 1
Posted

Pa pun im je kurac karantina rekao bih.

Sreca pa su ovdje u fr ostavili otvorene skole inace bio bi pravi haos.

Posted

@borris_

Čudno, a dokle će biti otvorene...? ne ide razred u izolaciju kad je jedan učenik pozitivan?

Posted

Ne ide. U razredu mog sina bio je jedan slucaj. Dobili smo pismo da nastava nastavlja normalno jer nko nije bio u bliskom kontaktu. Kako su to istrazili, ne znam.

Cinjenica je da najmanje slucava pozitivnih imas kod mladjih od 15 godina i zbog toga je skola otvorena. 

Posted
36 minutes ago, precog said:

pa dok ljudi ne uvide obrnutu proporcionalnost izmedju nosenja maski i potrebe za karantinom. kapiram vec od treceg ciklusa karantina cak 40% ljudi ce da ukapira. negde oko 5-6 ce vec biti solidan broj ljudi koji podrzava nosenje maski.

Ovdje vecina nosi maske jos od pocetka septembra, na ulicama i u prodavnicama jer je obavezno. I u mojoj zgradi je obavezno nositi masku.

Problem su restorani i barovi, problem je i skupljanje prijatelja.

Posted (edited)

u restoranima i barovima se postuju mere isto koliko i (a ponegde i vise nego) u javnom prevozu (do posla)

Edited by bosque
Posted
52 minutes ago, precog said:

pa dok ljudi ne uvide obrnutu proporcionalnost izmedju nosenja maski i potrebe za karantinom. kapiram vec od treceg ciklusa karantina cak 40% ljudi ce da ukapira. negde oko 5-6 ce vec biti solidan broj ljudi koji podrzava nosenje maski.

Neverovatno je ovo zaista. Globalni IQ test. U odnosu prema covidu nepogresivo se pokazuje sebičnost i samozivost pojedinaca. Samo posmatram ljude iz okruzenja i pamtim

• +1 2
Posted
32 minutes ago, bosque said:

u restoranima i barovima se postuju mere isto koliko i (a ponegde i vise nego) u javnom prevozu (do posla)

U javnom prevozu, barem ovdje u francuskoj su obavezne maske. Ja ga ne koristim cesto ali kada sam ga koristio (na ovoj mojoj liniji) nisu bile guzve kakve su znale da budu prije.

U restoranu niko ne nosi maske i restorani bas nemaju mjesta da bi respektovali distance (da ne pricam o barovima).

ja sam bio u kontaktu sa pozitivnim drugom. Bili smo u restoranu, troje nas zbijeni na dva maa stola. Dva sata smoo tu bili i pricali. On je sutradan poceo da ima simptome ali ni ja ni ovaj drugi drug nismo bili pozitivni; Nije bila ni njegova zena ni djeca.

Posted (edited)
1 hour ago, borris_ said:

Ovdje vecina nosi maske jos od pocetka septembra, na ulicama i u prodavnicama jer je obavezno. I u mojoj zgradi je obavezno nositi masku.

Problem su restorani i barovi, problem je i skupljanje prijatelja.

u svajcarskoj da nije bilo obaveznog nosenja maski u prevozu, ne bi moglo da se zakljuci da je pandemija. u alzasu u francuskoj po pekarama/poslasticarnicama je vrlo liberalno tumacenje nosenja maski u objektima, pogotovo kod osoblja. supermarketi prepuni ljudi, distanca ne postoji, a svaki 3-4 ima alternativni pristup nosenju maski. kod nemaca u baden virtembergu vrlo slicna situacija, tu sam video nemacki specijalitet da virus nece da nagrne ako imas plasticni pano sa rupama u radnju, onda maska ne treba kasirkama. da ne pricam da ako si napolju, u sve tri zemlje, onda virus ne postoji i moze sve.

Edited by precog
Posted
15 minutes ago, borris_ said:

ja sam bio u kontaktu sa pozitivnim drugom. Bili smo u restoranu, troje nas zbijeni na dva maa stola. Dva sata smoo tu bili i pricali. On je sutradan poceo da ima simptome ali ni ja ni ovaj drugi drug nismo bili pozitivni; Nije bila ni njegova zena ni djeca.

ovo od pre par meseci ... snajkin brat bio pozitivan, zena isto (oboje testirani pozitivno) ... slabe simptome imali (temperatura jedan dan i gubitak cula mirisa) i lako prosli kroz sve to ... zive sa roditeljima penzionerima, jeli za istim stolom, a roditelji niti su pokazali simptome, niti su kada testirani

Posted
10 hours ago, precog said:

cega je ljudima pun kurac tacno, toga sto vecinu boli kurac da se pridrzava bilo cega i onda posle kuka na drzavu?

Ljudi danas bre mnogo razmaženi.Ako je za nešto bila dobra vojska da se služi bar se malo očeličiš. A sada kuknjava što treba da se sedi u SVOJOJ kući malo i da nosiš masku. Ljudi bre godinama bili u ratu, pod opsadama a ovde im pun qratz za par meseci i teško da nabiju masku u radnji. Ma nabijem ih na qratz

Posted

tacno tako, "ekstremne mere represije" protiv kojih su rame uz rame protestovali gejevi, afd i otvoreni naciji su zapravo bile obaveza nosenja maske u radnji i gradskom prevozu. potpuno nadrealno kakav je retard ljudski rod.

• +1 5
Posted
1 hour ago, ToniAdams said:

tacno tako, "ekstremne mere represije" protiv kojih su rame uz rame protestovali gejevi, afd i otvoreni naciji su zapravo bile obaveza nosenja maske u radnji i gradskom prevozu. potpuno nadrealno kakav je retard ljudski rod.

Meni nije ni bilo jasno zašto se protestuje, mere u Nemačkoj su oduvek bile prilično smešne - posebno u kontekstu mera u okruženju.

Ono što apsolutno razumem su npr. protesti radnika u sektoru kulture, umetnosti ili gastronomije.

• +1 1