trustno1 Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 On 17.7.2020. at 10:03, jms_uk said: Stiglo mi je pismo danas (ako hocu) da se prijavim za COVID-19 testing research study - salju random, po celom UK. Istrazivanje radi Imperial College. Prijavio se, treba da stigne test na kucu za nedelju-dve. Kurirom se salje nazad, i rezultati budu nedelju dana kasnije. Da se testiraš da li imaš covid? Ja sam čula da u Britaniji hoće da daju ljudima vakcinu pa onda da ima ubrizgaju virus? Je l ima veze s tim?
jms_uk Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Da se testiraš da li imaš covid? Ja sam čula da u Britaniji hoće da daju ljudima vakcinu pa onda da ima ubrizgaju virus? Je l ima veze s tim?Nema veze sa vakcinom, nego da vide (na slucajnom uzorku) koliko je peosiren virus u populaciji. Sent from my iPhone using Tapatalk
Jozef K. Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 42 minutes ago, jms_uk said: Nema veze sa vakcinom, nego da vide (na slucajnom uzorku) koliko je peosiren virus u populaciji. Sent from my iPhone using Tapatalk Kakav je test? Zar se ne radi iz krvi?
jms_uk Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Just now, Jozef K. said: Kakav je test? Zar se ne radi iz krvi? Bris - test na virus, ne na antitela.
Jozef K. Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Aha. Ok. Hvala. Znači cilj je da ustanove koliko trenutno ima aktivnih. Jasno.
borris_ Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Isto rade u francuskoj. Moji roditelji su dobili poziv da se testiraju.
precog Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 3 hours ago, trustno1 said: Da se testiraš da li imaš covid? Ja sam čula da u Britaniji hoće da daju ljudima vakcinu pa onda da ima ubrizgaju virus? Je l ima veze s tim? a onda im o istom trosku roknu i cip i 5g mrezu. nego znas li mozda forumasicu marlu singer, mozda? mislim da je i ona negde u americi.
trustno1 Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 1 hour ago, precog said: a onda im o istom trosku roknu i cip i 5g mrezu. nego znas li mozda forumasicu marlu singer, mozda? mislim da je i ona negde u americi. Nisu spominjali ništa o čipu i 5g mreži, evo pročitaj, informiši se. Zove se: challenge trial i Ameri smatraju da je kontroeverzno jer nema leka protiv korone: https://www.theguardian.com/science/2020/jul/16/coronavirus-vaccine-oxford-team-volunteers-lab-controlled-human-challenge-trial Ne znam, marlu singer, što pitaš? Je l je ti znaš?
precog Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 44 minutes ago, trustno1 said: Nisu spominjali ništa o čipu i 5g mreži, evo pročitaj, informiši se. Zove se: challenge trial i Ameri smatraju da je kontroeverzno jer nema leka protiv korone: https://www.theguardian.com/science/2020/jul/16/coronavirus-vaccine-oxford-team-volunteers-lab-controlled-human-challenge-trial Ne znam, marlu singer, što pitaš? Je l je ti znaš? my bad, nisam znao da postoji namera da zdrave ljude izlazu virusu. bila je neka kontraverzna marla singer back in the days na forumu, trolovala je povremeno, pa sam pomislio da se znate.
trustno1 Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 1 hour ago, precog said: my bad, nisam znao da postoji namera da zdrave ljude izlazu virusu. bila je neka kontraverzna marla singer back in the days na forumu, trolovala je povremeno, pa sam pomislio da se znate. Dopada mi se to kontraverzna, a pošto si kolega ptica neću ti reći da je jadno i bedno što si me ničim izazvano optužio za trolovanje.
Budja Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 (edited) https://www.bbc.co.uk/programmes/p08k6hfl Edited July 19, 2020 by Budja
vememah Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 (edited) Quote Nearly one-third of children tested for COVID in Florida are positive. Palm Beach County’s health director warns of risk of long-term damage Nearly one-in-three children tested for the new coronavirus in Florida has been positive, and a South Florida health official is concerned the disease could cause lifelong damage even for children with mild illness. Dr. Alina Alonso, Palm Beach County’s health department director, warned county commissioners Tuesday that much is unknown about the long-term health consequences for children who catch COVID-19. X-rays have revealed the virus can cause lung damage even in people without severe symptoms, she said. “They are seeing there is damage to the lungs in these asymptomatic children. ... We don’t know how that is going to manifest a year from now or two years from now,” Alonso said. “Is that child going to have chronic pulmonary problems or not?” ... State statistics also show the percentage of children testing positive is much higher than the population as a whole. Statewide, about 31% of 54,022 children tested have been positive. The state’s positivity rate for the entire population is about 11%. https://www.sun-sentinel.com/coronavirus/fl-ne-pbc-health-director-covid-children-20200714-xcdall2tsrd4riim2nwokvmsxm-story.html Edited July 19, 2020 by vememah
mlatko Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Nijedan registrovan smrtni slučaj od Kovida u Lombardiji u zadnja 24 sata. Prvi put od 22. februara. 5 meseci skoro prošloInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk 5
Have_Fun Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Interesantno https://www.protegoapp.org/how-it-works
Recommended Posts