Bright Billy Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 kul, hvala ti puno doduse, ja planiram tek u septembru da idem pa cu te tad podsetiti na ovu pricu, ako nema nista protiv. hvala jos jednom!
stoka Posted February 22, 2018 Posted February 22, 2018 (edited) Naravno, Ataturk je jedan od onih aerodroma gde se i na samom ulazu u zgradu vrše bezbednosne provere putnika ... Info koji može nekome da koristi, jer ko to ne zna, može da se zbuni i ne može na prvu da provali gde je ulaz, ima ih valjda samo jedan ili dva ... Edited February 22, 2018 by stoka
pt 2.0 Posted April 14, 2018 Posted April 14, 2018 bila sam na putovanju u Istanbul i želim još jednom svima na temi (plus pok. Vasi) da se zahvalim na savetima. sve ste lepo napisali. @halloween svakako treba poslušati kad su preporuke na kojima insistira u pitanju (krstarenje od 6 sati do onog mesta na azijskoj strani i pentranje na tvrđavu). niko mi nije rekao da je Istanbul jedno bolno uzbrdonizbrdo pa opet tako hodanje. a to je za lenje bube poput mene glavna stvar. nahodala sam se koliko nisam od nove godine. znači - udobna obuća, nešto protiv upale mišića i alah da vas vidi. što se tiče taksija, mog omiljenog poroka, on je jeftin i treba ga koristiti kad zanemoćate, ali: gužve su velike i nekada prosto neće da vas voze tamo gde biste išli jer im se ne isplati. takođe, koliko god kratko da se vozite, oni naplate 10TL (to je minimum cene, nije start, start je oko 4 i nešto TL). misterija oko museum pass je konačno razrešena: on sada košta 125 TL i obuhvata i harem! najbolje ga je kupiti prvog dana kad dođete popodne na biletarnici arheološkog muzeja jer tada nema gužve. do 15. maja nema ulaza u plavu džamiju za nevernike (u toku je rekonstrukcija), aja sofija se delimično rekonstruiše, a i kora crkva se spolja rekonstruiše (ali oni mozaici vrede cimanja preko pola grada).
stajebrebilo Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Ako sletim na Sabiha airport a imam smestaj u evropskom delu koliki je to smor i koje vreme treba za transfer do smestaja u regionu turistickih lokacija , otprilike?
munze Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 gradskim busem do bosfora, oko sat vremena, pa feribot oko 20 minuta. a imas i do taksima bus , oko sat i po, zavisi od saobracaja.
pacey defender Posted July 22, 2018 Posted July 22, 2018 (edited) na aerodromu u istanbulu cu imati 7 sati izmedju dva leta. Moze li se bilo sta videti? kapiram da mi treba neko vreme do grada i nazad na aerodrom, plus vreme pred poletanje. Edited July 22, 2018 by pacey defender
Delija67 Posted July 22, 2018 Posted July 22, 2018 Sednes na metro, na stanici Zeytinburnu presednes na tramvaj i ides do Sultan Ahmeta, tamo vidis Plavu dzamiju, Aja Sofiju, prosetas okolo, dodjes do Galata mosta i hvatas tramvaj za nazad. Mislim da ces imati oko 2 sata za setnju.
pacey defender Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 E, hvala obojici. MIslio sam da se zapljunem na par mesta. Pa cu jednoga dana sve detaljno i po redu. Bice ovo sto Delija kaze. Pokusacu da izmedju dzamija i mosta ubacim neku od dve nabitnije pijace.
Mil@n Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Obavezno i bazilika cisternu, 150m od Aja Sofije. https://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_Cistern
Timmy Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Pojedi ribu ispod mosta Kod pojedinaca sto peku i prodaju. Neces izgubiti vreme na to... a moras jesti
Valk Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Ne reče samo da li si na Ataturku ili S. Gokčan? Kod Galata mosta ti je Spice Bazaar (Misir çarşi), tamo idi i kupi svega! Za Kapali çarşi nemaš para ni vremena. Cisternu preskoči tj sačuvaj za drugi odlazak.
jezovuk Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Iz mog sećanja, +1 na Valk i Timmy-a. Misir bazar, riblji sendvič ili školjka s limunom "iz ruke" i bleja u Plavu džamiju otvorenih usta...
pacey defender Posted July 24, 2018 Posted July 24, 2018 Slecem i letim sa Ataturka. Onda je sve reseno. Dve dzamije, zacinski bazar i most. Sa sto vise prejedanja. Hvala svima.
Recommended Posts