Jump to content
IGNORED

Prava radnicima!

Tihajeza

Recommended Posts

Posted

Ne moze ds propadne, mora da se donese resenje o odmoru. A za tekucu moze i "unapred" odmor, i to mora 10 radnih dana prvi deo odmora (koji isto mora do kraja tekuce godine). Naravno praksa je cudo pa ima svasta.

Posted

Uhhh ajd ako možeš izvor... Pošto ja nalazim ovo :

"Ako zaposleni koristi godišnji odmor u delovima, prvi deo koristi u trajanju od najmanje dve radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine "

Posted
On 16. 1. 2025. at 18:36, Tribun_Populi said:

Prethodni možeš iskoristiti do 30.6. naredne godine ili propada. Naredni koristiš kad iskoristiš prethodni, i to srazmerni broj dana koliko si u toj godini proveo na radu.

Što će reći, ako ga u aprilu koristiš, može max 1/4 ukupnog odmora (5-6-7 dana, u zavisnosti od ukupnog broja dana GO) 

Ajd ponovo da pitam:

Gde si ovo našao "u zakonu" ili nekim aktima? Ovakvo računanje sam samo video za varijantu u godini u kojoj je zasnovan radni odnos ili u kojoj se radni odnos završava...

Posted
40 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ajd ponovo da pitam:

Gde si ovo našao "u zakonu" ili nekim aktima? Ovakvo računanje sam samo video za varijantu u godini u kojoj je zasnovan radni odnos ili u kojoj se radni odnos završava...

Pravilo u zakonu je da se prvi deo novog tj. ovogodišnjeg odmora koristi neprekidno dve radne nedelje (10 dana odmora). U praksi je to drugačije, štaviše i po kolektivnim ugovorima zna da bude drugačije.