Jump to content

Prava radnicima!

Featured Replies

Ne moze ds propadne, mora da se donese resenje o odmoru. A za tekucu moze i "unapred" odmor, i to mora 10 radnih dana prvi deo odmora (koji isto mora do kraja tekuce godine). Naravno praksa je cudo pa ima svasta.

Uhhh ajd ako možeš izvor... Pošto ja nalazim ovo :

"Ako zaposleni koristi godišnji odmor u delovima, prvi deo koristi u trajanju od najmanje dve radne nedelje neprekidno u toku kalendarske godine "

On 16. 1. 2025. at 18:36, Tribun_Populi said:

Prethodni možeš iskoristiti do 30.6. naredne godine ili propada. Naredni koristiš kad iskoristiš prethodni, i to srazmerni broj dana koliko si u toj godini proveo na radu.

Što će reći, ako ga u aprilu koristiš, može max 1/4 ukupnog odmora (5-6-7 dana, u zavisnosti od ukupnog broja dana GO) 

Ajd ponovo da pitam:

Gde si ovo našao "u zakonu" ili nekim aktima? Ovakvo računanje sam samo video za varijantu u godini u kojoj je zasnovan radni odnos ili u kojoj se radni odnos završava...

40 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ajd ponovo da pitam:

Gde si ovo našao "u zakonu" ili nekim aktima? Ovakvo računanje sam samo video za varijantu u godini u kojoj je zasnovan radni odnos ili u kojoj se radni odnos završava...

Pravilo u zakonu je da se prvi deo novog tj. ovogodišnjeg odmora koristi neprekidno dve radne nedelje (10 dana odmora). U praksi je to drugačije, štaviše i po kolektivnim ugovorima zna da bude drugačije.