Jump to content
IGNORED

Prava radnicima!

Tihajeza

Recommended Posts

Posted

Budete na poslu, svi su tu, i kolege i šef, normalan radni dan.

Odete kući, i sat vremena kasnije stigne viber poruka od šefa svim zaposlenima da se od sutra radi sat vremena duže. 

Evo ne znam...

Posted

Mukica ima problem sa direktnom komunikacijom i frku od sukoba :(

Posted

Nije bilo postavljeno kao pitanje izbora. Više kao gotova stvar, ćuti i radi, može mi se, uvijeno u kultiriška finu obavijest .

Dok neko prvi ne ode iz firme. 

Inače glupa računica. Ako povećaš radno vreme za 10%, produktivnost tim potezom smorenih ljudi opadne za toliko, pa u proseku učinak bude isti. 

Posted
22 minutes ago, ToniAdams said:

Znaš naravno sa prema zakonu o radu ima obavezu da vam svaki sat preko dodatno plati?

Onako iz glave - koliko zakona se krši u našoj zemlji dnevno, svaki dan, cele godine, stalno i nikom ništa? Iz svih oblasti, u svim granama života?

Od kada radim, a to je skoro dve decenije, prijavljena sam na minimalac, ostatak dobijam u gotovini. 99% ljudi iz moje struke, u privatnim firmama ima taj aranžman (zapravo ne znam nikog ko nema). Tako je bilo u 5 firmi u kojima sam bila, čak i u jednoj stranoj. 

Dobijem ja npr.svoju povišicu, po zakonu dakako. Kovertu dobijem tanju za tačno toliko. Eto zakon.

Posted

a jel postoji u kombinatu institucija slobodni dan, ne konkretno za ovaj slučaj

Posted
7 hours ago, Tihajeza said:

Budete na poslu, svi su tu, i kolege i šef, normalan radni dan.

Odete kući, i sat vremena kasnije stigne viber poruka od šefa svim zaposlenima da se od sutra radi sat vremena duže. 

Evo ne znam...

Sačuvaj poruku. Prekovremeno zastareva za 3 godidne. Tužiš kad odeš biz firme 3 godine unazad. 

Ja sam za rodjaka tužio restoran u kome radi kao razvozač hrane. Gazda hoće da se nagodi, a rodjak još radi u restoranu. 

Dao mu je aneks da radi noću. I za to smo tužili pošto nije poštovana procedura. Gazda priznao tužbu i nije ponovo pokušao da mu da aneks.

Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Sačuvaj poruku. Prekovremeno zastareva za 3 godidne. Tužiš kad odeš biz firme 3 godine unazad. 

Ja sam za rodjaka tužio restoran u kome radi kao razvozač hrane. Gazda hoće da se nagodi, a rodjak još radi u restoranu. 

Dao mu je aneks da radi noću. I za to smo tužili pošto nije poštovana procedura. Gazda priznao tužbu i nije ponovo pokušao da mu da aneks.

Svaka cast. Ovo mu dodje najbitniji post napisan na forumu, ikad.

Posted
1 hour ago, Hamlet Strašni said:

A kako dokazujem ekstra sate u vidu radnih subota u proteklih godinu dana? One su uvedene na sličan način, samo usmenom porukom, preko kolege -"poručio vam da se od sutra radi subota...". Za njih nemam viber.

Posted
1 hour ago, Tihajeza said:

A kako dokazujem ekstra sate u vidu radnih subota u proteklih godinu dana? One su uvedene na sličan način, samo usmenom porukom, preko kolege -"poručio vam da se od sutra radi subota...". Za njih nemam viber.

Ovo bi moralo svedocima da se dokazuje, ako se ne vodi evidencija. Можда чак и неким мејловима слатим суботом нпр или нешто слично. Иначе, субота сама по себи није проблем, може радна недеља да траје и 6 дана, али је кључно да се укупно ради 40 часова недељно, плус прековремени рад, макс 8 сати недељно.

Posted (edited)
22 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

a jel postoji u kombinatu institucija slobodni dan, ne konkretno za ovaj slučaj

za sopstvena venčanja, selidbe i sahrane najbližih članova porodice postoji, ako to pitaš.

edit: i za slavu.

Edited by ordi
Posted

slobodan, u smislu odrađenih, ili kako ubosni kažu narađenih dana

Posted

za sopstvena venčanja, selidbe i sahrane najbližih članova porodice postoji, ako to pitaš.

edit: i za slavu.
A koliko sam čuo i to za venčanja i za selidbu i rođenje je smanjeno, bara u ovih par firmi što su mi rekli ljudi...

... Shiit has hit the fan...

Posted

Drzava u zamahu...puno posla ima da prestignemo Rumune i Hrvate..pa Madjate..a nek se drze Cesi, Slovaci & Poljaci. 

Kakvi sad slobodni dani..dok na zapadu uveliko razmisljaju o cetvorodnevnim radnim nedeljama.