Shaq Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 neverovatno da i nakon 2 godine gledanja malog retarda, postoji tolika masa, koja ne vidi da je u odbrani ispod i kls nivoa(onog kls-a dok se ne pridruze aba ligasi), a da u napadu centri moraju da prenose loptu dok se on sakriva u cosku, a ako se odluci za neki ofanzivni set™ daje dve mogucnosti, prvi je ulaz gde u 96% slucajeva popije bananu, a drugi je sut sa distance sa 19% uspesnosti, koji ruku na srce isporucuje u kontinuitetu.
harper lee Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 7 minutes ago, Shaq said: neverovatno da i nakon 2 godine gledanja malog retarda, postoji tolika masa, koja ne vidi da je u odbrani ispod i kls nivoa(onog kls-a dok se ne pridruze aba ligasi), a da u napadu centri moraju da prenose loptu dok se on sakriva u cosku, a ako se odluci za neki ofanzivni set™ daje dve mogucnosti, prvi je ulaz gde u 96% slucajeva popije bananu, a drugi je sut sa distance sa 19% uspesnosti, koji ruku na srce isporucuje u kontinuitetu. Moze retard da gleda u nesto ceo zivot, mora da zna u sta gleda da bi nesto shvatio. Imas po Luvrovima, Ermitazima i Uficijima onolike novokomponovane biznismene koji su se obogatili preko noci, dodju, prodju, slikaju gde smeju (obavezno selfi da se zna da su bili) i jedino za sta im to treba je da drugima nabijaju na nos da su tamo bili. Kad ih pitas nesto konkretno o nekoj slici ili drugom umetnickom delu, o utiscima iz posete, o estetskom dozivljaju kad su videli, ne znam, nekog Da Vincija, Rafaela, Boticelija ili Rembranta, samo trepnu, pogledaju te belo i ponove "ali znas, ja sam bio, video sam". Znam, care, da si video, pitam te sta si video. Video djoku svog. Martin u Bec, Martin iz Beca. Odgledao sam sinoc klip onog klipana, nisam izdrzao da ipak ne pogledam. Onaj lik je novinar, ima nekakve youtube analize koje uredno postavlja, nema blagog pojma o kosarci. Iz napada u napad komentarise jednu istu situaciju, Filip se namuci kao niko svoj da prenese loptu, nekako je donese na deset metara od kosa, uvali je prvom do sebe i pobegne u cosak da ne smeta. Njegov jedini komentar na to je - eto, nije nista doprineo ali nista nije ni pogresio. Covek ucestvuje u igri 5 na 5 tako sto teskom mukom prenese loptu i sakrije se na terenu, jebeni plejmejker, ostavlja nas sve vreme da igramo 4 na 5 na obe strane terena i sve sto lik na to ima da kaze je - nista doprineo, nista zasrao. Kao da je normalno da igrac bude na parketu i ne uradi nista, kao da je to neka pocetna pozicija za svakog igraca, kao da se ni od koga nista ne ocekuje vec je samo bitno da ne napravi gresku. To se vise ne moze podneti bez uticaja na rezultat ni u fudbalu gde igra 11 igraca na 6.000 kvadrata, u kosarci nije moglo od osnivanja tog sporta jer je prosto takav sport. Ovaj nas samo opusteni bar pominje nekakav fantomski odlucujuci uticaj Filipa Covica na osvajanje ABA lige, ovom je argument da Filip nije odgovoran ni za sta sto nije direktno zasrao jer se ne pojavljuje u kadru ni u napadu ni u odbrani. I taj lik pravi kosarkaske analize. I to neko gleda. Ali, ono sto je genijalno u celoj toj prici o Odbrani Staljingrada Filipa je da svi ovi koji brane njegovo postojanje u timu sistematski ignorisu osnovnu stvar koja nadilazi Filipov kriminalni doprinos igri Zvezde, cinjenicu da mi sve to moramo da trpimo ne zato sto smo doveli pogresnog igraca, ne zato sto je u pitanju klinac kojeg trpimo zarad buducnosti, ne zato sto nemamo para da dovedemo boljeg igraca, vec samo i iskljucivo zato sto mu je tata predsednik kluba. Svi koji se bave samo "kvalitetom" njegove igre zapravo troluju temu, ovde nije u pitanju samo to da on igra lose i da nije sposoban da iznese ovaj nivo kosarke, u pitanju je to da i pored toga sto svi znamo ovo prethodno svejedno moramo to da trpimo jer on ima privilegovan status, zato sto je sin u klubu uticajnog oca. Ako izuzmemo samo opustenog ovde niko, ukljucujuci i samog Filipa, nema nikakvu nadu da ce on ikada biti sposoban da se podigne makar na malo visi nivo od ovoga na kojem trenutno igra, nivoa koji ne samo da je nedovoljan vec je i tragikomican, ali eto, neka se dete igra. Bivstvovanje Filipa Covica u Evroligi je samo jedan od brojnih pokazatelja u kakvom drustvu mi zivimo i kako se polako ali sigurno na taj ne-zivot privikavamo. Srbija ima tu sumnjivu cast da zivi predstave Duska Kovacevica koje smo u normalna vremena smatrali humorom i satirom. Joke is upon us now.
Dankan Ajdaho Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 (edited) Ima li negde da se izvuče statistika tj rang igrača u EL, po prosečnom indeksu, odnosno +- indeksu? Na sajtu EL ne mogu da pronađem, niti na overbasketu. Poenta; zanima me na kom mestu je Filip po rangu među svim igračima u EL? PS Koji su igrali najmanje desetak min po tekmi? Edited October 27, 2019 by Dankan Ajdaho
harper lee Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 1 minute ago, Dankan Ajdaho said: Ima li negde da se izvuče statistika tj rang igrača u EL, po prosečnom indeksu, odnosno +- indeksu? Na sajtu EL ne mogu da pronađem, niti na overbasketu. Poenta; zanima me na kom mestu je Filip po rangu među svim igračima u EL? Dovoljno je samo da ti kazem da samo tri igraca od svih koji su igrali vise od 10 minuta u proseku imaju negativan indeks. Dvojica od te trojice su Filip Covic i Branko Lazic.
Dankan Ajdaho Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 (edited) Treba mi izvor i brojke, crno na belo, ovako mi ne vredi. PS Bacaj linak ako imaš, može i na PP. Edited October 27, 2019 by Dankan Ajdaho
Miljenko Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 (edited) Meni je taj +/- indeks najnebitnija statistika, kao i kod hokeja. Ti mozes da ne radis nista, a da imas dobar indeks i obrnuto da zatrpavas protivnika, ali da preko nekog saigraca protivnik daje gomilu poena i da se taj ucinak u napadu ne vidi. Edited October 27, 2019 by Miljenko
levi Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 ne bih se složio, to je baš odlična statistika, iz toga se najbolje vidi kako ko utiče na ekipu, pogotovo na većem uzorku. svaki čovek je bitan na terenu, svaka odluka. udvajanje, pomoć/ili ne, ekran™ itd. gomila stvari koje utiču na rezultat, a koje ni najnaprednija statistika ne registruje
Shaq Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 1 hour ago, MiddleClass said: Sto je Mega u Zelezniku? da bi se odma gepakovali potencijalni zvizdaci™ govnaru.. 4 minutes ago, levi said: ne bih se složio, to je baš odlična statistika, iz toga se najbolje vidi kako ko utiče na ekipu, pogotovo na većem uzorku. svaki čovek je bitan na terenu, svaka odluka. udvajanje, pomoć/ili ne, ekran™ itd. gomila stvari koje utiču na rezultat, a koje ni najnaprednija statistika ne registruje govnar ima kardinalnu statistiku, al je pravo stanje stvari jos dramaticnije.
adasevic Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Sto je Mega u Zelezniku?Zauzeti su i arena i pionir..+- index nije najbitnija kategorija i na uzorku od jedne utakmice moze da zavara ali generalno pokaze kako ekipa igra sa nekim igracem. Npr filip je imao index 1 a lorenco -1 i tu bi trebalo da zakljucimo da je filip bio 'bolji' . Ipak filip je iznad nule ostao jer je na njemu napravljeno 4 faula, a lorenco otisao dole zbog 5 promasenih ulaza i 4 licne koje su ga manje vise iskljucile iz utakmice. Uz to je imao i asistencije, ukradene lopte, dobre odbrane... Meni je on bio dobar do te 4. Cetvrtine, mada je sam kriv sto je nesmotreno nakupio 4 faula. S druge strane filip je bukvalno nadmasio stelt mod dekija milovanovica. Bukvalno imamo igraca manje. Nije cak problem ni kad napravi gresku, koliko to sto ni jedan njegov trenutak na utakmici ne donese nista korosno ekipi... Tu je vec +- index znacajna pomoc da vidis koliko negativno utice na igru... Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
hrkljush boys_2 Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Koliko iritantno djelujemo sa govancetom u petorci. Negledljivo. Tudup na klupi isti ko i prethodnik mu.
harper lee Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 54 minutes ago, Host said: Indeks +/- je potpuno nebitan podatak. BPM i RPM su tek nesto relevantniji. Jedini +/- podatak koji ima smisla je +/- razlicitih petorki. U ovom slucaju taj indeks je veoma bitan jer se ponavlja iz utakmice u utakmicu, nevezano za to s kojim petorkama Covic igra. Na jednoj utakmici ne mora nista da znaci, na par utakmica moze i ne mora, na svakoj od osam utakmica od pocetka sezone je krajnje indikativan. Jednostavno, Covic je podjednako slab na obe strane terena i to jednostavno mora da utice na petorke u kojima je. Nije se ni Braun napadacki previse pokazao od pocetka sezone osim na par utakmica ali je zato odlican defanzivac pa rezultat ne trpi, jer u isto vreme dok tabanamo u napadu pokrijemo se odbranom pa se to iskompenzuje. I protiv Barselone je imao tri ukradene lopte i jos par pretnji posle kojih su Katalonci izbacivali lopte u aut ili generalno gresili u pasu jer je Lorenzo bio na liniji dodavanja. Covic je igrac manje u napadu ali je zato igrac manje u odbrani, s njim se mucimo u napadu a u odbrani nam duva na sve strane jer retard ne moze da odbrani ni molerske merdevine. U ovom slucaju ta statistika je relevantna iz jednostavnog razloga - kad je Covic na parketu igramo s igracem manje na obe strane terena. I to nije od juce i nije samo u Evroligi, citave prosle godine je bio isti slucaj, sve do plej-ofa kad je konacno uspeo da veze jednu utakmicu u kojoj je bio dobar i par u kojima nije bio igrac manje na parketu. Mi smo imali prilicnu razliku u napadackom delu one prve sezone koju su podelili Markus i Jovic. Jovic je upravo dosao iz Kragujevca, tek je poceo da pokazuje naznake sta moze ali smo s njim na parketu izgledali mnogo sporije i nemocnije nego sa Markusom koji je tu sezonu odigrao bogovski. Medjutim, to se nije previse videlo u toj +/- statistici jer su petorke sa Jovicem peglale odlicnu odbranu i manjak u postavljenom napadu smo pokrivali velikim brojem odbranjenih napada i koseva iz tranzicije.
Shaq Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 kakv konj je gavrilovic, ceka prvu gresku zo-a da bi uveo govnara, a od proteklih 29 minuta, jenkins odigrao samo 4 minuta :facepalm:
hrkljush boys_2 Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Težak kurton je i ovaj lažni Boba Živojinović na klupi. Držati tatino govance ovoliko u igri, a Zo ti večeras najbolji je težak bezobrazluk.
hrkljush boys_2 Posted October 27, 2019 Posted October 27, 2019 Odo da gledam da li će Falconsi uloviti 2. pobjedu, sve je bolje od ovog izdrkavanja sa Tatinim u cijeloj 4/4
Recommended Posts