ivy Posted December 13 Posted December 13 @ajgor u mom Lidlu redovno ima matovilac.. a cesto nema ni maslaca.. uzela sam i ja paradajz pire uprkos tome sto pise ,,posle otvaranja potrositi u roku od 5 dana,, sto je potpuni besmisao jer ko jos trosi toliko paradajz pirea...pa cu po otvaranju sipati po 2 kasicice u kockice i zamrznuti.. 2
Eleniko Posted December 13 Posted December 13 pa ne verujem da je 5 dana realno nego oni to pišu za svaki slučaj ako koristiš čistu kašičicu svaki put i držiš u frižideru nema teorije da je samo 5 dana 1
ivy Posted December 13 Posted December 13 ali ja bas jaako malo trosim paradajz pire... a makalo jeste skup ali je mene bas kopkalo da probam i sad ne moram vise nikad ..samo moram reci da se na drugo,trece probanje se bas jako osetilo suncokreteovo ulje sto je i logicno jer je proizvod 60% suncokretovo ulje...a ja ne podnosim miris suncokretovog ulja 1
ajgor Posted December 13 Posted December 13 50 minutes ago, ivy said: @ajgor u mom Lidlu redovno ima matovilac.. a cesto nema ni maslaca.. uzela sam i ja paradajz pire uprkos tome sto pise ,,posle otvaranja potrositi u roku od 5 dana,, sto je potpuni besmisao jer ko jos trosi toliko paradajz pirea...pa cu po otvaranju sipati po 2 kasicice u kockice i zamrznuti.. Maslaca obično bude samo u onoj ersatz varijanti sa manje masnoće, matovilac i ovčije nisam video otprilike od septembra - Lidl kod BG panduracije u dvajzdevetog novembra.
slepa živana Posted December 13 Posted December 13 2 hours ago, Eleniko said: pa ne verujem da je 5 dana realno nego oni to pišu za svaki slučaj ako koristiš čistu kašičicu svaki put i držiš u frižideru nema teorije da je samo 5 dana to piše i na svakom dugotrajnom mleku i na pesto sosu od barile nisam se do sad otrovala 2 1
Svemir Zeka Posted December 13 Posted December 13 21 minutes ago, slepa živana said: pesto sosu od barile Ovo može...bolje da ne kažem koliko meseci...da izdrži 3 1
slepa živana Posted December 13 Posted December 13 11 minutes ago, Svemir Zeka said: Ovo može...bolje da ne kažem koliko meseci...da izdrži malo se zabuđavi, ko babin pekmez al ja to pažljivo skinem i dalje koristim, nije bilo problema 1 4 1
barfly Posted December 13 Posted December 13 Dobar je taj pesto. Mada, ja stučem onu teglicu čim je kupim, jer nemam samokontrolu, pa nisam još probao kakav je kad mu prođe rok. Hvala što ste mi otkrile da je zapravo večan! Možda mi nekad ostane onaj crveni, zato što me manje radi droga, koju u njega stave.
Sestre Bronte Posted December 13 Posted December 13 ako se nešto ne pokvari, nije istekao rok trajanja, na prirodnom FeO pigmentu stoji rok trajanja 2 godine, a iskopan je posle par miliona godina 1
Eleniko Posted December 13 Posted December 13 e kako kenja ovaj učenjak, čista zloupotreba nauke među neukima
igoraki Posted December 14 Posted December 14 Moja preporuka da se ne jede ništa što je pobuđavelo, gljive puštaju spore i to leti na sve strane, tako da to što ste sklonili samu buđ nije baš neko silno rešenje... 1 1
ivy Posted December 14 Posted December 14 pre svega sam i mislila na budj znam da su rokovi trajanja samo predlog...posebno za proizvode koji izlaze iz velikih fabrika...pre neku nedelju sam potrosila pavlaku za kuvanje kojoj je rok istakao u junu naravno da joj nista nije falilo.. ali kada se tegla otvori tada postaje opasnije...a mrzim da bacam hranu...tako da cu lepo zamrznuti kockice i miran sam...
Svemir Zeka Posted December 14 Posted December 14 5 hours ago, igoraki said: Moja preporuka da se ne jede ništa što je pobuđavelo, gljive puštaju spore i to leti na sve strane, tako da to što ste sklonili samu buđ nije baš neko silno rešenje... Zavisi da li je sve pozelenelo, ili imaš poneko ostrvce. Puštaju spore, znam Olakotna okolnost kod pesta barila je što nećeš ni videti jer je iste boje 3
slepa živana Posted December 14 Posted December 14 8 hours ago, ivy said: nisu problem spore nego mikotoksini a ovaj buđav sir što jedete, jel to nema? ja jedem i buđav leb kad nema drugi 6
Recommended Posts