InvisibleLight Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 jel smemo mi alergicni na penicilin jesti te budjave sireve?
aram Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 (edited) Ja se ne bih zajebavao, naročito dok ne proverim sa lekarom. Ed: koliko se sećam, gljivica u rokforu je baš penicillium Edited June 28, 2019 by aram
Vila Šindivila Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 Penicillium roqueforti. А сир Бри и Камамбер у себи имају плесан културе Penicillium camemberti. Нису то баш исти алергени као они у лековима, да сад не идем у детаље, али'су им довољно сродни да захтевају максималан опрез при конзумацији (консултацију са лекаром и алергијски тест) , или, још једноставније, одрицање од тих намирница. Друга опција ми звучи боље, исто као што је боље не попити баш нимало вина пред седање за волан, него користити законску могућности и попити један деци доброга кабернеа.
nisam ja Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 Apropos šporetle brez. Juče sam pohao neko meso u nevreme. Izgorih. Aman more ga grije samo da je vani i da sedim samo u džinsu da vire đepovi i skrotum. I samo na šapurini pečem.
halloween Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 4 hours ago, nisam ja said: Aman more ga grije samo da je vani i da sedim samo u džinsu da vire đepovi i skrotum. A na nogama cipele (braon tj. letnje) i drap sokne. Autfit starijeg bgd gospodina.
mraki Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 @InvisibleLightJa to sad prvi put čujem, a alergičan sam na penicilin. Jedem budjave sireve s vremena na vreme.
InvisibleLight Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 9 minutes ago, mraki said: @InvisibleLightJa to sad prvi put čujem, a alergičan sam na penicilin. Jedem budjave sireve s vremena na vreme. Ne znam, nikad nisam probala, uvek mi to u glavi A pitanje da li sam jos uvek alergicna, to se desilo 93/4, nisam se testirala Mozda i ti vise nisi..
mraki Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 Moguće, isto tako nešto, imao kao dete alergijsku reakciju.
Valk Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 Moraju tako jer je to naš modus vivendi. Za šporeta bez prilažem metod spremanja instant pirea sa ključalom vodom iz ketlera. Works like a charm.
InvisibleLight Posted July 8, 2019 Posted July 8, 2019 da, bas gledam, ponuda nikad gora - prelivi, grickalice, pomfrit, koka kola i krafne
Jumanji Posted July 9, 2019 Posted July 9, 2019 Odlican sladoled burbon vanila, a tek beli Hugo...mmm bas sam se primila, onako pitko, hladno, super pice za ove vrucine
Recommended Posts