February 28Feb 28 ...a imas na Bascarsiji magnete za frizider sa likom rahmetli Halida Beslica, kazu prodavci da se prodaju k'o halva
February 28Feb 28 Mozes da napravis krug po centru. Pocnes od Vijecnice Bascarsijom, pa ulicom Ferhadija i Titovom do Radiceve. U toj ulici je bilo dosta barova, mislim da je tako i danas. Onda mozete da izbijete na obalu Miljacke i lagano nazad ka Vijecnici. Na tom potezu ima prelepih zgrada iz austrougarskog perioda. Za nekoga iz Srbije posebno interesantna moze da bude Stara pravoslavna crkva (stara 500ak godina, neki kazu i vise), Saborna crkva (dosta impozantna zapravo, vidljivo veca od beogradske), a mozda cak i Vidovdanska kapela (mozda, jer nisam nikada bio, pa mozda odem sledeci put).
February 28Feb 28 Izvestaj iz 2014 Ćevapi kod Ferhatovića ili Hodzica na Baš čaršiji. E sad tamo iza džamije je pekara sa malim kiflama mislim da se zovu prstići i prelepe su. Mialim da je ovde tada pisano o tome. Proveri i uživaj!!!
March 1Mar 1 Secam se cafea Zlatna Ribica, u samom centru grada (kod Vjecne vatre), jedan od lepsih cafea u kojima sam ikada bio. Poslednji put sam bio 2018, nadam se da jos postoji. Ako da, to je svakako preporuka.
March 1Mar 1 2 hours ago, Milosh76 said:Za Vrelo znam, a sta videti na Ilidzi?Sorry, to mu dodje odrednica gde je Vrelo Bosne. Osim toga na Ilidzi nista, selo ko selo.
March 1Mar 1 3 hours ago, Milosh76 said:Za Vrelo znam, a sta videti na Ilidzi?Tamo je onu Anu Karenjinu voz spičio, na Ilidži.
March 1Mar 1 @Milosh76 možete žičarom na Trebević ako je ista u trenutno funkciji. Super je pogled na grad, a na Trebeviću može i da se vidi ruina olimpijske bob staze kao spomenik ljudskom idiotluku. A blizu početne stanice žičare imate pivnicu pri Sarajevakoj pivari. Solidna klopa, vrhunski ambijent i točeno Sarajevsko pivo koje je top. Na Vrelu bosne sam bio prvi i poslednji posleratni put negde sredinom dvehiljaditih i pao u depresiju kad sam video na šta liči. Nadam se da je bilo nekog pomaka od tada. A poslednjih par puta preskačem ćevape iako su odlični i držim se bureka. Buredžike iz burekdžibice Bosna na čaršiji bih mogao da jedem svaki dan dok aorte ne popucaju. 12 hours ago, Kampokei said:Secam se cafea Zlatna Ribica, u samom centru grada (kod Vjecne vatre), jedan od lepsih cafea u kojima sam ikada bio. Poslednji put sam bio 2018, nadam se da jos postoji. Ako da, to je svakako preporuka.Bravo! Ne bih se nikad setio, a mesto je famozno. Na prvi pogled se ne uklapa u staaaro Sarajevo, ali zapravo naprotiv. Baš ima vajb razlicitih i raznih kultura koje se susreću.
March 4Mar 4 Bio sam u Sarajevu pre 2 nedelje, pored svega što je navedeno pomenuo bih i poslastičarnicu ''Carigrad''. Btw Baščaršija toliko miriše na roštilj, palačinke i burek da mi se usmrdela jakna tokom prve šetnje.
March 4Mar 4 Kada smo kod pita, buregdzinica Sac na bascarsiji ima vrhunske pite, ali zna da bude guzva. I nemojte nikada ikada bas bas nikada da pijete bozu, posebno ako vam konobarica kaze 'ja to nikad ne bi pila, meni to smrdi'. Opasna sracka moze da bude, ne pitajte kako znam.