May 11May 11 Za tebe stop znaci kad dodjes do linije raskrsnice odakle imas preglednost...Ali nesto ne razumem, u raskrsnici svi imate ili trougao ili stop? Edited May 11May 11 by radisa
May 11May 11 45 minutes ago, radisa said:Za tebe stop znaci kad dodjes do linije raskrsnice odakle imas preglednost...Ali nesto ne razumem, u raskrsnici svi imate ili trougao ili stop?Ja stop, onaj preko puta obrnuti trougao, levo i desno nemaju ništa.
May 12May 12 3 hours ago, kronostime said:Pancevci i poznavanje saobracajnih pravila u istoj recenici?Ma dajte....🤣Lol, zapravo PA vozači najčešće u BG prave problem jer ili ne znaju put/nove-promene ili previše poštuju pravila a to stvara ogroman odijum kod drugih i onda se uspaniče. U PA se ponašaju kao BG vozači u BG (dočim su ovi u PA ko pile u kučini), ako me razumeš. Kod nas su trenutno nepopularni KO vozači.Znači, hoćeš reći, da sa pogrešno tumačio šta se dešava u raskrsnici?
May 12May 12 9 minutes ago, Vapad said:Lol, zapravo PA vozači najčešće u BG prave problem jer ili ne znaju put/nove-promene ili previše poštuju pravila a to stvara ogroman odijum kod drugih i onda se uspaniče. U PA se ponašaju kao BG vozači u BG (dočim su ovi u PA ko pile u kučini), ako me razumeš. Kod nas su trenutno nepopularni KO vozači.Znači, hoćeš reći, da sa pogrešno tumačio šta se dešava u raskrsnici?https://i.imgur.com/18lGKhL.gif😁
May 12May 12 14 hours ago, Vapad said:Ja stop, onaj preko puta obrnuti trougao, levo i desno nemaju ništa.Pa po prvailu (akoneko misli drugačije, neka kaže pa da diskutujemo, nisma ni ja 100% sad siguran) i ti kad dolaziš od znaka STOP moraš da staneš i proveriš da li je sve ok... Ovi što dolaze iz ovog puta bez znaka, imaju prvenstvo svakako... Ovaj sa troglom kad skrećevaži pravilo desnne strane u odnosu na tebe, AKo ti ideš pravo, ti imaš prednsot... Stop i trougao su isti što se prvesntva tiče... ALI TI MORAŠ DA STANEŠ, on ne, to je osnovan razlika... Edited May 12May 12 by radisa
May 12May 12 Sve je jasno i lepo objasnjeno. Mislim da neko vreme necu voziti kola dok se Vapadu ne slegnu informacije
May 12May 12 6 minutes ago, radisa said:Pa po prvailu (akoneko misli drugačije, neka kaže pa da diskutujemo, nisma ni ja 100% sad siguran) i ti kad dolaziš od znaka STOP moraš da staneš i proveriš da li je sve ok... Ovi što dolaze iz ovog puta bez znaka, imaju prvenstvo svakako... Ovaj sa troglom kad skrećevaži pravilo desnne strane u odnosu na tebe, AKo ti ideš pravo, ti imaš prednsot... Stop i trougao su isti što se prvesntva tiče... ALI TI MORAŠ DA STANEŠ, on ne, to je osnovan razlika...Pa da, ja stanem, ali oni stoje i čekaju da vide šta ću da uradim, što znači da verovatno retko ko staje. Bukvalno stanu, i sačekaju da priđem, stanem i prođem. @shimpr ti imaš vozačku?! au
May 21May 21 Author Da lakše otme decu kad idu iz škole. Samo otvori vrata i hop mogu da uskoče direktno sa pešačkog. U svakom poslu mora da se smanji frikcija
May 21May 21 On 12. 5. 2026. at 9:03, radisa said:Pa po prvailu (akoneko misli drugačije, neka kaže pa da diskutujemo, nisma ni ja 100% sad siguran) i ti kad dolaziš od znaka STOP moraš da staneš i proveriš da li je sve ok... Ovi što dolaze iz ovog puta bez znaka, imaju prvenstvo svakako... Ovaj sa troglom kad skrećevaži pravilo desnne strane u odnosu na tebe, AKo ti ideš pravo, ti imaš prednsot... Stop i trougao su isti što se prvesntva tiče... ALI TI MORAŠ DA STANEŠ, on ne, to je osnovan razlika...Ima stop, a ima nakon njega i linija preglednosti u samom ukrstanju, na koju se opet zastaje pre ulaska u raskrsnicu. Vrlo jasna pravila.Kad ima znakova, tj trougao ili stop u ovom slučaju, ne važe opšta pravila saobraćaja (u koje spada pravilo prednosti desne strane). Kao što ni jedno od ova dva ne važi kad ima semafora. Dalje, kao što ništa ne važi u trenutku nailaska vozila sa prvenstvom prolaza. Čak i tu ima neki rang, čini mi se, teoretski, najjači je onaj najgori, - bezbedjnak, politicar i sl, a zatim hitna, fire,...U teoriji, sve raskrsnice trebaju biti postavljene/projektovane tako da ne dovode u nedoumicu oko primene pravila. Trougao recimo sa jedne strane, mora pratiti romb prvenstva prolaza iz pravca koji dolazi sa leve strane trouglu. Inače, ne moze vozač znati da ovaj drugi ima trougao.... I tako svi ostali principi zdravog rezonovanja koji proističu iz poznavanja pravila saobraćaja...
May 21May 21 8 hours ago, MeanM@ said:Trougao recimo sa jedne strane, mora pratiti romb prvenstva prolaza iz pravca koji dolazi sa leve strane trouglu.Meni to bilo normalno a onda sam počeo da radim i vozim po Bg
May 21May 21 Zar nisu ta tri znaka (stop, prvenstvo i negacija istog) jedinstvena oblikom baš zbog toga da se prepoznaju sa obe strane. Valjda zbog toga ne mora odgovarajući znak na drugom pravcu ukrštanja, ako neki od ta tri postoji