Weenie Pooh Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 2 hours ago, Nesh said: Sta vicu Murinju? Quote Consider the gloating cries of “Don’t sack Mourinho”, heavy on irony, from Liverpool’s supporters on the day Jürgen Klopp’s team seized back control of a title race where their arch-rivals are barely even an afterthought
radisa Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Just now, Calavera said: xg se racuna u kontekstu prosecnog igraca, te je logicno da ce bolji spicevi uglavnom postizati vise golova nego sto xg predlaze, a bolji golmani primiti manje golova nego sto xg predlaze. tako je i alisson delimicno zasluzan za ovih liverpulovih +6.78 xga, ali malo vas™ je i prosto kenjalo. ja ne kapiram sta biste vi hteli od xg statistike uopste, da u 1 brojku stane sav kontekst fudbalske utakmice? Ja ne bih ništa... Meni je stavljanje fudbala u brojeve besmislena rabota... Pokušavam da pokažem da to nema nekog naročitog smisla na tako malom uzorku kao što je jedna sezona, te da nema smisla jer uzima prosečnog igrača...
Calavera Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 pa uzima prosecnog igraca zato sto mora postojati neka referentna tacka, nece sigurno uzimati aguera ili kdba kao merilo.
Weenie Pooh Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 33 minutes ago, MiddleClass said: A jes ima samo 45 bodova iz 17 kola. Neznalica... Na lajvskoru verujem da izgleda vrlo impresivno ovih +2 u odnosu na City, titula je sad praktično formalnost. Da ih gledaš češće kako se muče protiv manje tužnih timova od Žozovog™ i provlače na ludu sreću, znao bi o čemu pričam.
ArleKino Posted December 16, 2018 Author Posted December 16, 2018 Elem, da se kratko osvrnem na naše sranje na St Mary's. Da citiram Specijalnog nakon onog poraza kod Liverpoola 2007, ne može se u PL igrati bez stopera. Koscielny je bukvalno zahrđao za ovih 8 mjeseci pauze, kod svakog gola je sa njega spadala hrđa dok je pokušavao reagovati. Lichtsteiner je bek. Monreal se samo vratio nakon ozljede + i on je bek. Pokušaj sa Xhakom kao trećim bekom valja zaboraviti jer gubiš igrača sredine terena da bi dobio kvantitet u odbrani. Kod trećeg gola je došlo do kolektivnog samoupucavanja začinjenog Lenovim letom u ništavilo. U napadu nismo bili previše kreativni, da baš nađemo clear cut šansu za gol. Mkhitaryan je valjda najveći baksuz koji igra u PL-u - četiri gola je dao u ligi u tri utakmice ove sezone i tu smo uzeli jedan bod. Da stvar bude gora, u srijedu dolazi Tottenham u Liga-kupu gdje neće biti opuštanja, dolazi Burnley, idemo Brightonu za Boxing Day i na trpanje kod Weenieja - četiri zajebane utakmice u 11 dana, a Bellerin je otpao za par sedmica, pitanje je kad se vraćaju Mustafi i Kolašinac, a ni sam Emery ne zna šta bi sa Özilom i Ramseyem. Holding i Welbeck su u autu do kraja sezone, a para za pojačanja Arsenal nema.
Weenie Pooh Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 1 minute ago, Calavera said: pa uzima prosecnog igraca zato sto mora postojati neka referentna tacka, nece sigurno uzimati aguera ili kdba kao merilo. Da probam ovako: apsurdno je praviti se da je xG validna statistička analiza fudbalske utakmice u istom smislu kao što je box score validna analiza košarkaške utakmice. Zamisli košarkašku analizu u kojoj se odokativno ceni šansa da svaki šut uđe, svakom se dodeljuje neka procentualna vrednost, pa se na osnovu toga na kraju izraračuna procenat šuta, čak i konačan rezultat. Pritom se zanemare svi ostali elementi igre - ne obraćaš pažnju na skokove, asistencije, ukradene lopte, blokade, ništa od toga nije bitno. Bitna je samo tvoja procena šanse da svaka bačena lopta prođe kroz obruč, tj. proračun koji obavljaš po nekom tajnom alhemijskom principu, i u javnost iznosiš zaključak: Klivlend dobio Golden Stejt rezultatom 98.04 prema 93.22. Ja ne mogu jasnije da ilustrujem kolika je glupost u pitanju.
189- Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 1 hour ago, Pokojni Ruxin said: I naravno da su Invincibles najbolji nepepovski tim u istoriji epl. Pa onda brodž, pa tri mesta prazno, pa pelegrini. SAF je dominirao dok je junajted jedini imao para u celoj ligi, to je irelevantno za ovu diskusiju. Klop... chelsea is 04/05 je uz proslgodisnji city najbolji pl tim ikada.
Прслин Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 1 hour ago, Pokojni Ruxin said: I naravno da su Invincibles najbolji nepepovski tim u istoriji epl. Pa onda brodž, pa tri mesta prazno, pa pelegrini. Добро, јесмо добили четири за редом, Фелипе Андерсон је уз Азара и Салаха најбоље то неко полушпицаво крило лиге, Фабијански је најбољи голман без конкуренције због лоше форме Де Гее, а Ланцини је најбољи повређени играч лиге, али рано је причати о историји.
Cash Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 15 minutes ago, 189- said: chelsea is 04/05 je uz proslgodisnji city najbolji pl tim ikada. Naravno da je bio najbolji kad vam je forumaš breg pardon Kezman igrao u prvih 11
porucnik vasic Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 1 hour ago, Weenie Pooh said: Ma super je što su primili tako malo golova, uopšte to ne sporim, i Alisson i VVD su meni 10/10 pojačanja. Problem je u napadu, gde su do pre par kola davali duplo manje golova nego prošle sezone. У односу на који период дупло мање голова? Исти август-новембар или цела сезона просек? 1 hour ago, MiddleClass said: A jes ima samo 45 bodova iz 17 kola. Neznalica... Ја мислио да је он кеса. 48 minutes ago, renne said: I čak 8 golova primio nemač pojma 7, а не 8. Али слабо то видиш шта Покојни каже, а Вини се слаже.
Weenie Pooh Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 6 minutes ago, porucnik vasic said: У односу на који период дупло мање голова? Исти август-новембар или цела сезона просек? Isti period, naravno, nisu valjda ludi da porede pola sezone sa celom. Onomad 18 Mariboru i Spartaku, ove sezone 5 Zvezdi i Napoliju...
Pokojni Ruxin Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 27 minutes ago, 189- said: chelsea is 04/05 je uz proslgodisnji city najbolji pl tim ikada. Niko nikad nije kupio ligu kao što je taj chelsea kupio ligu, tako da ne uvažavam. Pep možda jeste solidno potrošio, ali u eri u kojoj ekipa koja tipa 12 godina nije osvojila ništa lagano pukne 80 miliona na golmana, tako da je tu sve pošteno. Vasiću ne sećam se da sam ja nešto pričao da je to slabo. Mislim oke, verujem viniju na reč. Ali slabo, jako, najbolje ikada...meni se isto hvata. Što da razmišljam o tome, da neće možda klop ove godine da osvoji titulu ispred pepa?
kipo Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 Arapi kupovali godinama kupovali sve, pa i ta titula ima izrazit kupovni karakter. Elem, i specijalni nastavlja da dominira besramnošću.. "The strongest team won, but they won in the period when they were not stronger than us" "We can't compare the intensity and physicality of Liverpool. In spite of that we were in the game until we conceded the third goal."
MiddleClass Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 59 minutes ago, Weenie Pooh said: Na lajvskoru verujem da izgleda vrlo impresivno ovih +2 u odnosu na City, titula je sad praktično formalnost. Da ih gledaš češće kako se muče protiv manje tužnih timova od Žozovog™ i provlače na ludu sreću, znao bi o čemu pričam. +2? Sto je babi milo...
MiddleClass Posted December 16, 2018 Posted December 16, 2018 21 minutes ago, porucnik vasic said: Ја мислио да је он кеса. Naravno da nije, ali bice ako ostane na zero tituli...
Recommended Posts