Caligula Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 (edited) 10 minutes ago, maheem said: Srbija je alergična na orijentalne zvuke. Meni licno zurle i ta vrsta agresije u muzici smeta. Ali orjent je i ovo dole na neki nacin, samo je artikulisan drugacije. btw. ovo je vise za pdf muzika. Edited June 7, 2018 by Caligula
maheem Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 Sorry za off al hteo sam da odgovorim sobaru. Al to da je većina ljudi ovde alergična na orjent je opet fenomen.
Caligula Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 2 minutes ago, maheem said: Sorry za off off je melem za usi na ovoj temi pa zavisi jbg, meni orjent ne smeta, naprotiv. Ako je izvorni jako je atmosferican i dubok (mislim na akusticne instrumente)
pt 2.0 Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 (edited) On 6.6.2018. at 13:00, bradilko said: samo mi idu na kičmu oni koji zapravo propagiraju faš ideje na svim poljima pa i na ovom rip topiku. a ti bi jebeno mogao više da prestaneš da ljude okolo olako nazivaš fašistima i da se sabereš u tom polit. korektnom proseravajućem pravedničkom pohodu. ------ ontopic - ne, rokenrol i narodnjaci (ili tulbofolkeri i sva ostala čemerna zavijanja koja su tu da izvuku niske strasti i obezbede svaku moguću anesteziju) nisu isto i nikada neće biti isto, analogno tome da sloboda/pobuna i ropstvo/anestezija nisu isti. muzika koja izaziva iskrene emocije? i zabadanje noža u vrat drugom čoveku potaknuto je iskrenom i dubokom emocijom, tako da tulite to nekom drugom. kud otvorih ovo govno od teme. Edited June 7, 2018 by pt 2.0
francuski sobar Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 18 minutes ago, maheem said: Sorry za off al hteo sam da odgovorim sobaru. Al to da je većina ljudi ovde alergična na orjent je opet fenomen. Zanimljiv mi je ovaj tvoj utisak s obzirom da ima mnogo raširenog suprotnog mišljenja da smo upravo zatrovani orijentalnim uticajem. Kapiram da tu i tamo zasvrbi guzica od petsto godina naticanja na kolac pa tu ima malo stegnutosti i opreza a opet s druge strane meni je super kako starogradska od makedonije preko šumadije pa sve do tamburaša toliko isprepletena bosanskom sevdalinkom.
dillinger Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 1 minute ago, francuski sobar said: Zanimljiv mi je ovaj tvoj utisak s obzirom da ima mnogo raširenog suprotnog mišljenja da smo upravo zatrovani orijentalnim uticajem. Kapiram da tu i tamo zasvrbi guzica od petsto godina naticanja na kolac pa tu ima malo stegnutosti i opreza a opet s druge strane meni je super kako starogradska od makedonije preko šumadije pa sve do tamburaša toliko isprepletena bosanskom sevdalinkom. Pa eto toliko je raširen utisak da svi sa tim utiskom čine solidnu većinu kojima se diže kosa na orijentalne prizvuke. Građanska turko/islamofobija.
Блок_64 Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 Не зајебавајте.Добар је Синан.Нека му је лака црна земља.
bradilko Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 10 minutes ago, pt 2.0 said: a ti bi jebeno mogao više da prestaneš da ljude okolo olako nazivaš fašistima i da se sabereš u tom polit. korektnom proseravajućem pravedničkom pohodu. ------ ontopic - ne, rokenrol i narodnjaci (ili tulbofolkeri i sva ostala čemerna zavijanja koja su tu da izvuku niske strasti i obezbede svaku moguću anesteziju) nisu isto i nikada neće biti isto, analogno tome da sloboda/pobuna i ropstvo/anestezija nisu isti. muzika koja izaziva iskrene emocije? i zabadanje noža u vrat drugom čoveku potaknuto je iskrenom i dubokom emocijom, tako da tulite to nekom drugom. kud otvorih ovo govno od teme. dozvolimo da "iskrene emocije" određuje svako za sebe ovu gornju nekontrolisanu bljuvotinu ostavljam bez nekog posebnog komentara..
pt 2.0 Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 1 minute ago, bradilko said: dozvolimo da "iskrene emocije" određuje svako za sebe ovu gornju nekontrolisanu bljuvotinu ostavljam bez nekog posebnog komentara.. nisi ukapirao, dečko. moj primer je tu da drastično podvuče da to što je nešto iskrena emocija, i dalje ne znači da je vrednost sama po sebi. kultivisana emocija - možda. a što se bljuvotina tiče - vidiš da si je ipak prokomentarisao. kao nisi, a ipak jesi. onako, pizdarski. i daj da isteramo te fašiste na sunce. pa će ih ili prognati sa PPP, ili ćeš ti da umukneš i izviniš se ljudima.
James Marshall Posted June 7, 2018 Author Posted June 7, 2018 A čemu to ograničavanje na rnr i narodnjake? (Mislim ja sam ih pomenuo na jednom mjestu kao primjer izraženog jednostranog antagonizma ljubitelja, ali ne znam ko ih je još dovodio u korelaciju) Ili analogije na pobunu, slobodu i ropstvo? Ima još mnogo druge muzike i mnogo drugih emocija. Dosta klasike ne pokreće niti jedna od tih emocija ili ideja.
bradilko Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 (edited) 10 minutes ago, pt 2.0 said: nisi ukapirao, dečko. moj primer je tu da drastično podvuče da to što je nešto iskrena emocija, i dalje ne znači da je vrednost sama po sebi. kultivisana emocija - možda. a što se bljuvotina tiče - vidiš da si je ipak prokomentarisao. kao nisi, a ipak jesi. onako, pizdarski. i daj da isteramo te fašiste na sunce. pa će ih ili prognati sa PPP, ili ćeš ti da umukneš i izviniš se ljudima. emocija je lična stvar, nebitno kako je neko drugi vrednuje.važi za svakog ili baš ne? objasni molim te tu kultivisanu emociju? šta li je to i ko određuje stupanj cooltivisanosti? prokomentarisao sam onako kako izliv treba prokomentarisati- vrlo neutralno.. ko da istera fašiste? ko da progoni? Edited June 7, 2018 by bradilko
Joe D Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 vidi se da je basadzija slusao kasete juznog vetra u mladosti
Meazza Posted June 7, 2018 Posted June 7, 2018 Nijedna emocija nije vrednost sama po sebi. Ona ne postoji van pojedinca i samo pojedinac moze da sudi o tome koliko mu znaci ili ne znaci. Muzika izaziva emocije, ali to je nesto drugo. Kako se moze od svega traziti bunt? Pa se jos odnositi spram svega u odnosu na to koliko bunta sadrzi. Sve mora da bude drustveno angazovano, nista ne moze da spada u obicnu zabavu?
Recommended Posts