Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted

U životu nisam isključio komp

Takođe, isključen je samo kada nisam tu, tj kada otputujem negde

Posted

Ako ti je za utehu, meni od 2009. godine nikada nije bio uključen system restore. Da li si u okviru disk cleanup-a mogao da vidiš i čekiraš opcije System error memory dump files, Windows update cleanup, Debug dump files i Thumbnails (kopije svih korištenih Thumbnailova kako bi se brže učitali - kod mene je samo to ispalo 209MB)? Sve to hoće konstantno da jede prostor u pozadini.  

Ha, taj isključen system restore je za vas znalce, za nas neuke i nije baš. :)

Ne sećam se da li mi je ponudio opcije za update cleanup, samo znam da je obrisao više od 400 megabajta, a da je ostalo oko 6 giga u tom folderu.

Uglavnom, guglao sam juče do kasno i nisam našao nešto što bi mi pomoglo, a da nije čačkanje po registrima i ostalim stvarima koje mi se čine opasnim. Te će da padne reinstall, pa ako se bude zadržao taj bug, ili šta je već u pitanju, ima da ga reinstaliram na 3-4 meseca, to mi je najjeftinije rešenje. Par sati za backup i instalaciju programa mogu da podnesem.

Posted (edited)

Pusti wise disk cleaner, pa wise registry cleaner, pa ccleaner, pa adwcleaner... pa kad zavrse sa tvojim kompom onda vidi da li ti i dalje jede memoriju. Moze i portabl verzija sa usb da posluzi.

Ocisti i diskove i registry sa tim programima.

Dosta racunara sam vratio u zivot na taj nacin.

Edited by Milosh76
Posted

Hvala, ali to sam sve uradio. U međuvremenu sam našao šta je problem, mada sam mogao to i juče da saznam da sam bio koncentrisaniji - NVIDIA drajveri. Sad treba da smislim šta ću s tim podatkom.

Posted (edited)

Posle dosta guglanja u vezi s ovim mojim temperaturama od >70C u HWMonitoru, nasao sam ovo:

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=19429

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?332334-Problem-sa-pregrejavanjem-procesora/page5

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=97179

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2122665/understanding-temperature-amd-cpus-apus.html

http://www.overclock.net/t/1404334/amd-athlon-x2-340-370-and-athlon-x4-740-750k-760k-be-owners-club/1200

But anyways, CPUID HWMonitor is not compatible with these chips. There are only two ways to measure temperature for this CPU. You can read socket temperature with your motherboard's software, and you can read thermal margin with AMD Overdrive. The 3rd party programs like CPUID are misinterpreting thermal margin, and they can't be bothered to update. This subject has been gone over dozens of times in this thread (yeah it's a long thread to skim, so no big deal).

Ja sam na Overdriveu tokom stres testa od termalne margine daleko nekih 46-47C, izgleda da je sve u redu?

Edited by Calavera
Posted

Na zvaničnom sajtu JKP Beograd put postoji zvaničan Twitter nalog @beogradput koji je zloupotrebljen, namerno ili slučajno.

Otvaranjem ovog naloga vidi se sasvim drugi username.

Ono što meni predstavlja problem je to što mi neko/nešto obriše tvit svaki put kada napišem @beogradput.

Do danas nisam primetio ovu pravilnost, a sada me jako zanima zašto i kako je moguće da se ovo desi.

Ima neko neku ideju?

Posted

Je l ovo mrtav hard disk posle mesec dana od kupovine?

dx1nyr.jpg

Ne mogu opisati koliko sam popizdila.

Posted

Ne mora da znači... Možda si ga samo pogrešno ugasila :P

Ti to neki desktop? Lenovo??

Posted

Moguce da je samo corrupted Windows. Ako udaris F10 kad se kompjuter ukljuci, trebalo bi da te odvede na dijagnosticki meni, gde mozes da uradis Hard Drive test. Ako to prodje, onda verovatno treba da se reinstalira OS (mada mozes probati samo sa Refresh, sto medjutim retko radi).

Nadam se da imas Recovery media (tj. disk ili USB thumbdrive), a ako nemas, trebalo bi da ti posalju iz Lenova, posto si valjda pod garancijom.

Javi ako to ne pomogne.

Posted

25hlkz5.jpg

Recovery Media nemam. Jedino što imam od diskova je Lenovo neki sa drajverima i MS Win 8.1 disk.

Poenta je, morala bih da čekam da zovem WinWin do sutra. Da li da čekam ili da zovem majstora sad?

Posted

Ako nemas nikakve vazne (a da nisu u bekapu) podatke na hard drajvu, mozes i sama sa Windows OS diskom i drajverima.

(To kad te pita na slici iznad, ubaci mu Win 8.1 instalacioni disk. Ne mora nuzno da se pregaze podaci na disku, dace ti opcije, medjutim ako je OS corrupted, onda je najbolje da uradis clean install).

Posted

Prošli put sam shvatila da nisam u stanju sama da instaliram Win.

Dakle, samo treba da gurnem Win 8.1 disk, reinstaliram ga i popraviće se? Nemam bitne podatke na ovom računaru.

Zvaću malo buraza da dodje da mi to instalira.

Posted

Ne mora da znači... Možda si ga samo pogrešno ugasila [emoji14]

Ti to neki desktop? Lenovo??

Dobrodošao nazad!
Posted

Dakle, samo treba da gurnem Win 8.1 disk, reinstaliram ga i popraviće se?  

Hoce, posebno ako je hard drajv OK (nisi mi rekla da li si probala HDD diagnostic - ako ti je to spansko selo, mozda moze buraz da ti pomogne i oko toga).

Teoretski mogu postojati i druge solucije, ali u principu nema potrebe da gubis vreme oko toga, posebno ako nemas neke podatke na HD koji su bitni. Reinstaliras (dosta brzo to ide kod Windows 8.1), posle ubacis CD sa Lenovo drajverima i to instaliras. I trebalo bi sve da radi kao novo posle toga.

Posted

Hehe, dobro radi i samo nakon ubacivanja Win instalacionog diska. Ja na kraju to sama uradila jer sam mislila pa nisam ja glupa da ne umem da se snadjem u Biosu, medjutim sve sto je trebalo je samo da ga ubacim i kuliram. Sve sam uradio. Jedino sto moram ponovo Adobe Pro i ostalo sada ponovo da instaliravam. 

Hvala ti, Indy, do neba!!!