Jump to content
IGNORED

Pitanja

Recommended Posts

Posted (edited)
http://call.me/jel ovo prodaje crna gora?taman sam imao cunnig plan da registrujem 10ak sajtova i obezbedim egzistenciju, kad ono... Edited by kojot
Posted
Planiram da kupim sledecu konfiguracijuAMD 6000+GA-MA770 DS32 GB RAM Geil Black Dragon320 GB WD + 80 GB WD (stari hard)TV Card leadtek (iz starog kucista)3870 GAINWARD 512 MB DDR3DVD RW Pioneer 216I pitanje glasi da li sve to moze da radi normalno u kucistu COOLER MASTER Elite 332 420W ?
Uz pomoć Gugla, sabere se potrošnja i doda malo ekstra da se bude na sigurnom. Pre toga se proveri da li je tip matične ploče odgovarajući (ovde jeste, ATX).Gigabyte + AMD = 125WWD hardovi = ajd' da kažemo 20W oba + DVD cca 25W = 45W za drajvoveTV card 20WGrafička, prema ovom ide do max 214W (125W idle)= max 404W, što znači da bi imao oko 5% više. Malčice tesno ako misliš da nadograđuješ, ili kačiš mnogo uređaja preko USB-a, ili goniš do maximuma & stalno.
Posted

Zamenio sam skoro neke komponente, između ostalih i napajanje. Kad sam sve to lepo (valjda) sklopio krenem da uključim, kad ne lezi vraže spadne osigurač. Posumnjao sam da nešto nije u redu s ventilatorima na kućištu pa njih otkačim i počne sve fino da radi. Međutim pre neki dan nestane struja i posle kad je ponovo došla opet spadne osigurač iako je komp nije ni radio. :( Od tad se prvo pomolim pa onda uključujem. Desi se da spadne pa onda vadim komp iz struje pa podižem osigurač pa uključujem komp i tako nekad hoće nekad opet izbaci. Da l' sam nešto loše povezao, da l' je možda napajanje felerično? Svaka pomoć dobrodošla.

Posted

Kakav je osigurač? Da li je original, ili mu je improvizacijom zamenjena žičica tj. licna unutra (kao što smo nekad radili)? Da li su još neki drugi potrošači okaćeni na tu istu granu, npr. grejalice i sl? Da li si probao da uključiš komp. negde drugde u stanu/kući (u "nadleštvo" drugog osigurača)?Napamet, rekao bih da imaš nekog drugog većeg potrošača okačenog na isti ogranak. Probaj da staviš jači osigurač (ili dupliraj licnu ako je "improvizovani osigurač").

Posted

Ovako. Slabo se razumem ali ću pokušati da pojasnim. Osigurači su dole u prizemlju zgrade a ovde u stanu iznad ulaznih vrata je ona kutija sa 12 prekidača. Taj prekidač koji spadne "drži" još i šteker na kom je televizor i grejalica koja u ovom periodu nije ni uključivana. Na ovu utičnicu gde je komp je uključen onaj produžni sa 6 i tu su ubodeni monitor, modem, bežični, lampa i po potrebi mobilni. Proveriću to oko jačine osigurača. Mene najviše brine da nije nešto do samog kompjutera.

Posted
Planiram da kupim sledecu konfiguracijuAMD 6000+GA-MA770 DS32 GB RAM Geil Black Dragon320 GB WD + 80 GB WD (stari hard)TV Card leadtek (iz starog kucista)3870 GAINWARD 512 MB DDR3DVD RW Pioneer 216I pitanje glasi da li sve to moze da radi normalno u kucistu COOLER MASTER Elite 332 420W ?
Ja imam Gigabyte ploču, 500 giga hard, Intel Dual Core E4300 1800mhz clockovan na 2700mhz, Ati X1950GT, 2 giga rama, Mislim da je isti rezač, i sve radi ko podmazano, a komp skoro da i ne gasim.A isto to kućište, umal' zaboravih da napomenem.
Posted
A isto to kućište, umal' zaboravih da napomenem.
Nema potrebe da uzima tako na tesno... naravno da sve vrednosti (za komponente i za PSU) imaju svoju toleranciju tipa +/- 10%, tj. neće odmah otići u oblaku dima, ali kad se već kupuje novo, onda je bolje ostaviti lufta. A i dopušta mogućnosti za apgrejdovanje ili overclocking.
Posted
Mene najviše brine da nije nešto do samog kompjutera.
Ako nije, može da postane, od naglih gubitaka struje. Tako da za početak možda probaj na nekom drugom segmentu (pod drugim osiguračem). Znam da ti nije zgodno da premeštaš, pošto nije laptop, ali tako bi sigurno znao da li je problem u izvoru napona, ili nečemu oko kompjutera. Pošto si napisao da radi sa isključenim ventilatorom (što naravno ne treba raditi), onda verujem da je PC u redu, ali da je ili osigurač loš (tj. preniske amperaže) ili je previše stvari okačeno o isti mrežni ogranak.
Posted
Ovako. Slabo se razumem ali ću pokušati da pojasnim. Osigurači su dole u prizemlju zgrade a ovde u stanu iznad ulaznih vrata je ona kutija sa 12 prekidača. Taj prekidač koji spadne "drži" još i šteker na kom je televizor i grejalica koja u ovom periodu nije ni uključivana. Na ovu utičnicu gde je komp je uključen onaj produžni sa 6 i tu su ubodeni monitor, modem, bežični, lampa i po potrebi mobilni. Proveriću to oko jačine osigurača. Mene najviše brine da nije nešto do samog kompjutera.
Probaj prvo da premestiš taj produživač na drugu utičnicu za koju je nadležan drugi automatski osigurač ("prekidač"). Ako i dalje izbacuje pokušaj da prebacuješ jedan po jedan potrošač na "staru" utičnicu. Tako bi trebalo da uhvatiš koji potrošač pravi problem. Ako je problem u kompjuteru onda mislim da može biti samo u tom novom napajanju. Spojeno je sigurno dobro čim radi.Da li posle probao da opet spojiš te otkačene ventilatore?
Posted

Spajao sam i ventilatore opet, kupio sam i nove da otklonim svaku sumnju da je do njih. Ti novi su radili ali su neki krš koji pravi buku kao traktor tako da sam i njih skinuo. Na kraju mislim da nije do ventilatora. Čitavo to spadanje prekidača se dešava random, znači jednom se sve upali normalno a sledeći put, iako su svi uslovi isti, prsne. Ako nešto znači, novo napajanje je ocz od 550w a staro je bilo 380w. Brine me da u tom eksperimentisanju nešto ne crkne.

Posted

VBA editor: potrebno mi je da postavim upozorenja u aplikaciji tj. natpise na MSGBOX na drugom jeziku (u mom slucaju prevodim sopstvenu aplikaciju sa engleskog na bugarski). Da li neko zna kako to da uradim?

Posted

Odes u onaj prozor sa VBA kodom (Alt+F11), nadjes tekst koji hoces da prevedes i zamenis ga (ne dirajuci kod).

Posted
Odes u onaj prozor sa VBA kodom (Alt+F11), nadjes tekst koji hoces da prevedes i zamenis ga (ne dirajuci kod).
pa to i radim... pojave se upitnici umesto slova.kod je, inace, moj. samo ne umem da umesto engleskih natpisa warninga (tekst poruke + naziv forme) koje sam napravila stavim bugarske. :(
Posted
pa to i radim... pojave se upitnici umesto slova.
Tekst je cirilicni?
Posted (edited)
Tekst je cirilicni?
pa da. bugarsko pismo, cirilicno. podesila tamo da mi font svega u VBA editoru bude arial central european - i copy-paste-ovala bugarski txt medj navodnike... i nista. samo upitnici se pejstuju. verovatno jos negde treba nesto da podesim - ali ne znam ni gde ni sta. primer: linija koda jeMsgBox "You must select a document first!", , "BGD database warning"ako u boldovane delove pokusam da ubacim txt na bugarskom, dobijam nizove upitnika. Edited by PointTaken