Jump to content

Senke nad Balkanom

Featured Replies

4 hours ago, copkillah said:

Možda je i blagoslov što nisam gledao ništa odakle je krao, ali i pored toga mislim da bih se podjednako zabavljao

Nisi gledao Snatch?

4 hours ago, ToniAdams said:

kako ne, blagoslov je sto nisi gledao from hell, ili citao strip, a gledao ovo sranje

gledao sam ga davno, a i nije baš da je bio nešto spektakularan, zar ne?

2 hours ago, John Coltrane said:

Nisi gledao Snatch?

Jedna scena, da ne preterujemo sada

sasvim solidan film, ako ga posmatramo nevezano za strip, cak vrlo dobar

Odlicno mi je sto je konacno u nekoj seriji barem nekom nislijski akcenat uradjen odlicno. Ne samo akcenat nego reci, ponasanje. (Stojiljkovic, iz Nis. Iz Pantalej to je znate...). Ne samo ovo, ovo je spoiler alert :)

Dobro mi je u obe sezone sto "sira" publika moze da vidi ili da "vidi" one delove istorije koje ne moze inace. Ovo nije popularna istorija koja se uci u bilo kojoj skoli, znam ne i na fakultetima istorije sirom zemlje.  Odlicna mi je druga sezona bas zbog toga. Zajeban period, puno likova, previse dogadjaja. Kapiram da je Stojiljkovic radio taj deo posla, mistifikacija/demistifikacija likova/dogadja koji su prethodili ubistvu kralja Aleksandra, dolaska Kneza Pavla i vrhuske na vlast. Zajebana prica koja nije daleko od istine.

Gluma mi je uzas u odnosu na prvu sezonu. Ne sva ali vecina. Produkcija odlicna. Razumem da je radjena u Srbiji (i sire) te koliko para toliko i muzike. Tesko je biti na Balkanu i ponoviti Peaky blinderse. Mada osim u formatu i ne vidim potrebu da se tako nesto desava. Ipak ovde Bjela i kompanija pokusavaju da pokazu dogadjaje u odredjenom periodu na relativno prihvatljiv istorijski nacin a ne a izmisljen i forsiran "bad guys are good guys"

Edited by Zlurad

30 minutes ago, Zlurad said:

Zajeban period, puno likova, previse dogadjaja.

Ovo.

Krojač, Makedonci, Mirić se kao repovi vuku iz prve sezone.

Gluma isto loša. Pletikosić baš loš u zadnjim epizodama. Dugalića u jednoj sceni prešminkali da sam premotavao da se ismejem. Ali opet gledljivije od 80% domaće proizvodnje

2 hours ago, desboj said:

Ovo.

Krojač, Makedonci, Mirić se kao repovi vuku iz prve sezone.

Gluma isto loša. Pletikosić baš loš u zadnjim epizodama. Dugalića u jednoj sceni prešminkali da sam premotavao da se ismejem. Ali opet gledljivije od 80% domaće proizvodnje

Daj tih 20% da i to gledamo :) 

11 hours ago, copkillah said:

Jedna scena, da ne preterujemo sada

Cuj jedna scena?! Pa sta je trebalo da “ukrade” ceo film? 

Ja sma i rekao da je kraduckao, jbt kao da je 1962. pa ljudi nemaju pristup svemu i kao da niko nece primeriti “slucajnu slicnost”...

Samo 7 posto je ukradeno. Nije plagijat. 

debeli, ti gledas ovo? izdao si punk.

:(

De bre. Reko sam da ću pogledati kad budem bukvalno sve druge serije odgledao.

Odgledao prvu. Sasvim dobro, može da se gleda bez osećaja izgubljenog vremena. Ali Kičić...:isuse: opet one gluposti sa brkovima, opet ostavlja utisak idiota, opet hoće da bude Džoker...

A sta ako se u trecoj sezoni ispostavi da su Senke nad Balkanom u stvari

Spoiler

prikvel Opisanih? Ako u trecoj sezoni Tane i Stanko postanu mentori mladom Prletu i Tihom, pa u pa se u poslednjoj epizodi pojavi Kriger, ubije Taneta i Stanka, a Prle i Tihi se zakunu na osvetu?:D

Valjda prikvel Ravne gore?:happy:

Odgledao sve, dobro se  zabavio, radujem se trećoj sezoni :fantom:

Da, zadovoljan sam. Steta sto je Bjela kiksirao sa emitovanjem i reprodukcijom ovo je moralo da ide na rts