Jump to content
IGNORED

Senke nad Balkanom

mustang

Recommended Posts

Posted

Jeste da liči da je scena inicijacije onog grofa maznuta od Kjubrika, a opet, možda je tu scenu Kjubrik vizuelno napravio takvom jer je imao uvid u te masonsko/iluminatske rituale. (onaj rad sa maskama, ogrtačima, crnom misom i zapevanjem), te se Bjela time vodio.

(kenjam i ja, verovatno je besprizorno mazn'o :smile: )

Posted
predložiću moderaciji da te banuju, otvorio sam angry.png
Bio si upozoren :) mada se nadam da je navlaka jer nema baš previše smisla.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Posted
6 hours ago, zmanic said:

I otkud koplje sudbine kod Belogrlića? Svi znamo da je ono u depou u Holivudu i da se povremeno pozajmljuje samo Harisonu Fordu i Anđelini J. Nije Bjela na tom nivou. Ili je ovo neki kinez iskopao kopiju na koridoru deset?

Nope, malo si pomešao sa zavetnim kovčegom i pandorinom kutijom 

Posted

Nakon ponovnog gledanja poslednje epizode, i krajnjeg naprezanja mog detektivskog uma, došao sam do sledećeg zaključka:

Spoiler

...glavni antagonista, tj. Kajzer Soze serije je  doktor Konstantin Avakumović, lik kojeg glumi Dragan Petrović Pele. Mislim da je on vođa onog okultnog društva

Posted (edited)

moguce :)...pogotovu sto je sklon agresiji i da te laze a u oci te gleda

Edited by mustang
Posted

i ima taj nekako sardonični izraz lica

Spoiler

1331457_pele-senke_ff.jpg?ver=1511131538

Posted

U prvoj epizodi je na onoj svečanosti povodom donacije za bolnicu video tužioca i njegovu ženu, a ona je nosila ogrlicu. Mislim da je njemu bilo jasno šta nosi.

Inače dobra fora je cuckold okultista.

Posted

Ali bankarka nije bila na ritualu gde su obezglavili Cigančicu?

Posted
2 hours ago, Filozof manijak said:

Nakon ponovnog gledanja poslednje epizode, i krajnjeg naprezanja mog detektivskog uma, došao sam do sledećeg zaključka:

Reveal hidden contents

...glavni antagonista, tj. Kajzer Soze serije je  doktor Konstantin Avakumović, lik kojeg glumi Dragan Petrović Pele. Mislim da je on vođa onog okultnog društva

ima smisla

Posted
2 hours ago, Frank Pembleton said:

Ali bankarka nije bila na ritualu gde su obezglavili Cigančicu?

To ne znamo jer su svi pod maskama, tj vidimo samo nekolicinu kako ulazi.

Posted
7 hours ago, Jozef K. said:

U prvoj epizodi je na onoj svečanosti povodom donacije za bolnicu video tužioca i njegovu ženu, a ona je nosila ogrlicu. Mislim da je njemu bilo jasno šta nosi.

Inače dobra fora je cuckold okultista.

Ta scena, pa onda negde tokom bala on se sreće sa slikarom i tužiočevom ženom, i pita nešto tipa "čija je maska najbolja? Gospođe Đukić." - u fazonu kao da sugeriše slikaru koga treba obezglaviti.

Ali ono što mi je probudilo osnovanu sumnju jeste scena iz poslednje epizode, u Glavnjači, kada pregleda slikara i izgovara rečenicu "Da li ste izgubili veru", na koju slikar vidno reaguje. Nakon toga, slikaru stiže pogača sa britvom....

Plus cuckold - pa savršeni zločinac! :fantom: 

Posted
6 hours ago, *edited by mod said:

To ne znamo jer su svi pod maskama, tj vidimo samo nekolicinu kako ulazi.

Pa u onoj "sekvenci" se smenjuj kadrovi rituala nje kako blene u sliku i tako...

Posted
Pa u onoj "sekvenci" se smenjuj kadrovi rituala nje kako blene u sliku i tako...
Ali ko kaže da je to sve to u istom trenutku?

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Posted

Nigde ne mogu da nađem koliko će biti epizoda?